Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 3. 2021

Obalni black metal one-man band Vulgaris je konec prejšnjega meseca pri založbi Narbentage Productions v omejeni nakladi na kaseti izdal svoj debitantski EP, ki nosi naslov The Gospel Of Bestial Noise.

Vse inštrumente in vokale za aktualno izdajo je posnel Hellscream (Chains, Teufel, Druidorama, Provocator, Bleeding Fist).

24. 4. 2020

Domači depressive/post-black metal projekt Teufel, za katerim stoji Etienne Von Chelleri (Chains, Provocator, Bleeding Fist), je objavil samonaslovljeni prvenec.

Teufel je zvočna upodobitev slovenske temne folklore, tradicionalne magije, morbidnih zgodb in temačnih manter.

25. 4. 2018

Novi potrjeni skupini za Dark Circle Fest sta Decomposing Entity in Zvijer, kateri se je na basu pridružil tudi Infernal K. iz Bleeding Fist.

Ampak to še ni vse! Organizatorji so držali svojo obljubo in festival ob peti obletnici dvignili še za stopničko višje. Poleg že obstoječega odra DARK STAGE so letos dodali še drugi oder z imenom CHAOS STAGE, na katerem bo v dveh dneh nastopilo kar 14 bandov: Disbaja, EHO, Emphasis, Inverted Pussyfix, Krlja, Left To Starve, Lord Drunkalot, Mamut, Negative Slug, Reverse Gangbang in Shin, slovenske barve pa bodo zastopali Dickless Tracy, Iamdisease in Omega Sun. Tako bo letos na Dark Circle Festu na Reki poleg klasičnega metala mogoče slišati tudi stoner, sludge, crust, grind, grunge, post-rock in podobno.

Vse podrobnosti o festivalu lahko spremljate na Facebooku in seveda tudi v našem napovedniku.

9. 4. 2018

Nervosa predstavljajo besedilni video za novi single Never Forget, Never Repeat s tretjega studijskega albuma Downfall Of Mankind, ki bo izšel 1. junija pri založbi Napalm Records.

Novi album ponuja sledeče skladbe:
Intro
Horrordome
Never Forget, Never Repeat
Enslave
Bleeding
...And Justice For Whom?
Vultures
Kill The Silence
No Mercy
Raise Your Fist!
Fear, Violence And Massacre
Conflict
Cultura do Estupro
Selfish Battle (Bonus Track)

17. 6. 2016

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Maltheist s studijskega prvenca valižanske sludge/death metal zasedbe Tides Of Sulfur z naslovom Extinction Curse, ki je izšel včeraj pri založbi Black Bow Records. Album je produciral Chris Fielding iz britanskega doom tria Conan, medtem ko je za mastering poskrbel Steve Austin iz Today Is The Day. Tracklista je sledeča:
Eternal Bleeding
...Of Suffering And Grief
Woe To You O Destroyer
Malthiest
Extinction Curse
Iron Fists Shall Rust
Year Of Pigs

11. 7. 2014
Ljubljanska doom metal zasedba Mist poleti zaključuje svojo nadvse uspešno koncertno sezono na neuradnem Metaldays warmup koncertu, ki bo 19. in 20. julija v klubu Bugatti v Tolminu. Vsi, ki se bodo na metalske počitnice v Tolmin odpravili že kakšen dan prej, lahko Mist tako v živo ujamejo 20. junija, kjer jim bodo družbo na odru delale še skupine Bleeding Fist (black metal), Underground (heavy metal), Ivje (black metal) in Teleport (sci-fi thrash metal). Vstop je prost! Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka. Po zasluženem poletnem oddihu punce jeseni spet čaka nekaj nastopov v tujini, med drugim na Malta Doom Metal Festivalu na Malti konec oktobra, ter novembra na odmevnem festivalu Hammer Of Doom v Würzburgu v Nemčiji, kjer bodo letos nastopila tudi nekatera vodilna imena doom metal scene, kot so naprimer Saint Vitus, Trouble, Kadavar, Orange Goblin, Avatarium, Mount Salem, Jess And The Ancient Ones in drugi. /B.B./

16. 6. 2014
Založba Moribund Records bo 18. avgusta izdala debitantski LP slovenskega one-man projekta Provocator z naslovom Antikristus, ki prinaša naslednje komade:
Let Jesus Fuck You (intro)
Unholy Rape Of The Holy Whore
7 Storms of Eternal Damnation
Conqueror Of Blasphemus Revenge
Profanation of the Cross
Kirkebrann
Black Star of Lucifer
Antikristus
Gre za izdelek Etienna »Hellscreama« Chellerija, poznanega iz skupin Bleeding Fist in Chains. /P.G./

20. 5. 2014
Bleeding Fist sporočajo, da se po več kot enoletnem koncertnem odmoru s prenovljeno zasedbo (bobnarsko mesto je prevzel Unseen (Ivje)) vračajo na odre. Band bo 9. avgusta v Pisi (Italija) kot podpora angleškim metal velikanom Venom obeležil deseto obletnico delovanja. /P.G./

1. 4. 2014
Somrak so objavili naslovnico svojega prihajajočega albuma Adriatic Feast of the Occult. Ilustracija je delo njihovega primorskega kolega Infernal Karbüratorja iz Bleeding Fist, novi plošček pa bo izšel 6. junija letos ob šestih zjutraj. /J.G./ Prvi april!

Avtor: Gorjanec
6. 3. 2014
Na portalu CVLT Nation lahko slišite Brotherhood Of Chaos And Death, skladbo Bleeding Fist s kompilacije z naslovom Deaths Old Stench, ki je izšla v torek. /P.G./

18. 12. 2013
Založba Moribund Records bo 4. marca izdala kompilacijo skupine Bleeding Fist z naslovom Death's Old Stench, ki prinaša do sedaj neizdane komade, nastale med 2011 in 2013. /P.G./

4. 11. 2013
Slovenske black metalce Bleeding Fist je zapustil kitarist Occultus. Njegova zamenjava je Jex (ex-Nocturnal (GER)). Zasedba bo februarja pri založbi Moribund Records izdala zbirko neizdanega materiala, naslovljeno Death's Old Stench, v začetku novega leta pa se band odpravlja v studijo, kjer bo ob deseti obletnici obstoja posnel nov album, ki zaenkrat še nima naslova. /P.G./

28. 5. 2013
Tegla sporoča: »Seveda ne klobasamo, vrtimo pa samo domače metal sile in ajde, Shutdown. Ki niso metal, ampak pevec ima super čupo.
No, spromovirali bomo cel kup koncertov, prihajajočih demo posnetkov in še kaj - vrteč seveda novi single Dr. Evila, s katerim je možakar napovedal Metal je rat do konca! Svetovno znani bodo slej ko prej postali odlični progresivci Cordura, katerih mastermind Tim Draksler napoveduje tudi špile po Sloveniji in plato, ki seka. Mlade thrash sile bodo požegnali Moshead z najmlajšo ritem sekcijo v Sloveniji, ki pelje scat vse ostale, hkrati pa se bodo širši javnosti prvič prestavili štajerski BattleX!
Za temo, zlo, zelje in smrt bodo poskrbeli Somrak, Grimoir ter ponovno vznikli Maleficus Angelus.
Grindersko bodo zažigali odlični Zaprti oddelek, ki so izdali nov split izdelek, prav tako ga bodo žgali Extreme Smoke 57, ki so naredili split z Deca Debilane (ki jih ne bomo poslušali tokrat, temveč drugič) in seveda iz RŠ-a rojeni, v šmarnci in kanabisu kaljeni Žižka Hlače!
Pljuvali bomo po Bleeding Fist, ki so naredili tribute Satanu Panonskemu, v preteklost pa se bomo vrnili z vedno kultnimi Sarcasm!
Ugh!
Metal detektor podpirata vaša lokalna Cerkev in pokojna babica, poslušate pa ga lahko vsak torek ob 22:00 na frekvenci 89.3 MHz - Radio Študent (www.radiostudent.si)!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
29. 1. 2013
Tukaj lahko downloadate kompilacijo Oči U Magli: Tribute To Satan Panonski, ki je ob 21. obletnici njegove smrti ravno te dni izšla pri založbi No Profit Recordings. Gre za priredbe legendarnega punk umetnika Satana Panonskega, glavni namen tega projekta pa je, da se njegova glasba predstavi novim generacijam. Tako na kompilaciji sodelujejo skupine različnih žanrov, od alternativnega rocka, punka, dubstepa, folka in vse do black metala. Tracklista je sledeča:
Zayn - Slavica (Intro)
Bleeding Fist - Hard Blood Shock
Petar Punk - Iza Zida
Hesus Attor - Odreži, Nareži, Zareži
Karmakumulator - Tiho/Bajka
Stonebride - Pogledaj Mama Krv
Nina Romić - Dječakova Pjesma
Pogreb X -. DM
E.N.D. - Advokat
Cojones - Croatia
Brain Holidays Sound System - Oči U Magli
She Loves Pablo - Kad Kletva Hoće
SNOB - Trpi Kurvo
Fraktura Mozga - Dragi Sine Moj
Zayn - Instrumental (Outro)
/B.B./

17. 12. 2012
Založba Svart Records bo v kratkem izdala EP slovensko-ameriškega projekta Witchcoven, ki ga sestavljata Chad Davis (Hour Of 13, Chains) in Etienne Chelleri (Bleeding Fist, Chains). Skladbo z naslovom House Of Death že lahko slišite tukaj. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana