VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 2. 2024

Norveška progresivna viking/folk/black metal zasedba Borknagar je v petek pri Century Media Records izdala album Fall. S tega albuma pa so posneli in objavili video za skladbo The Wild Lingers, ki si ga lahko ogledate spodaj.

7. 2. 2024

Norveška progresivna viking/folk/black metal zasedba Borknagar je objavila video za tretji single Moon s prihajajočega albuma Fall, ki izide konec tega meseca.

17. 1. 2024

Norveška progresivna viking/folk/black metal zasedba Borknagar je objavila video za skladbo Nordic Anthem s prihajajočega albuma Fall, katerega izid je napovedan za 23. februar pri Century Media Records.

20. 12. 2023

Norveška avantgardna black metal zasedba Borknagar sporoča, da bo 23. februarja izdala nov dolgometražec z naslovom Fall. Pred izidom band na ogled predstavlja single Summits, album pa bo poleg omenjene skladbe zajemal še naslednje komade:

Summits
Nordic Anthem
Afar
Moon
Stars Ablaze
Unraveling
The Wild Lingers
Northward

7. 11. 2023

Organizatorji Inferno Metal Festivala 2024 so obelodanili razpored po dnevih za naslednjo edicijo festivala. Ta je takšen:

ČETRTEK:
Kampfar
Candlemass
Nordjevel
Cattle Decapitation
Keep of Kalessin
Konvent
Crypta
Signs of the Swarm
Orm
200 Stab Wounds
Forcefed Horsehead
Nakkeknaekker
Vomit Forth
H.P. Doomcraft

PETEK:
At the Gates
Sólstafir
Carpathian Forest
Vltimas
Arthur Brown
Mantar
Extermination Dismemberment
Umbra Conscientia
Automaton
Vorga
Celestial Scourge
Deception
Visegard
Deathbarrel

SOBOTA:
Dimmu Borgir
Borknagar
Me And That Man
Orbit Culture
Saor
Khold
Jo Quail
Madder Morten
Dwaal
Void ov Voices
Tilintetgjort
In Twilight’s Embrace
Befouled
Shaving The Werewolf
Imbalance
Horrifier
Deathbarrel

NEDELJA:
Taake
Finntroll
Cynic
Winterfylleth
Misþyrming
Koldbrann
Bell Witch
Dödsrit
Phantom Fire
Zustand Null
Tusmørke
Inchiation
Blodkvalt
Selvforakt
Terminal

2. 11. 2023

Inferno Metal Fest je z zadnjimi potrditvami za naslednje leto dobil končno podobo. Med 28. in 31. marcem bodo v Oslu nastopile te zasedbe:

Dimmu Borgir, Taake, At the Gates, Kampfar, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Orbit Culture, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dödsrit, Madder Mortem, Dwaal, Void ov Voices, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Forcefed Horsehead, Shaving the Werewolf, Tusmørke, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier, H.P. Doomcraft, Inchoation, Terminal, , Blodkvalt, Selvforakt, Deathbarrel.

Vstopnice so že na voljo.

27. 10. 2023

Po ponedeljkovi premieri bo založba Debemur Morti Productions danes uradno izdala prvenec francoskega projekta Ershetu z naslovom Xibalba. Francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr z njim raziskujeta poglede na smrt v različnih kulturah. Kitare, bas in bobne je posnel Vindsval (Blut aus Nord, Forhist), vokal pa Lars Nedland (Solefald, Borknagar).

27. 9. 2023

Kaltenbach Open Air za naslednjo edicijo lepo polni malho nastopajočih. Med tokratnimi potrditvami so:

Borknagar
Mork
Auszaat
Rectal Smegma
Lichtblick
Bewitched
Distant
Ravenous
Basement Torture Killings

Festival bo potekal med 22. in 24. avgustom. Vstopnice so že na voljo.

7. 8. 2023

Prvi sklop »super earliest bird« vstopnic za velenjski festival MetalDays 2024, ki so šle v prodajo minuli teden, je razprodan, zato je organizator dodal v prodajo še 1000 vstopnic po isti ceni. Vstopnice z nazivom »earliest bird«, ki bodo za kakšnih 20 EUR dražje, bodo šle v prodajo, ko bo prodanih teh 1000 vstopnic. Prodaji lahko sledite tukaj.

Zaenkrat potrjeni bandi so Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

1. 8. 2023

Medtem ko se je letošnja edicija festivala MetalDays včeraj komaj začela, so organizatorji že naznanili prve potrditve za MetalDays 2024. Zaenkrat so potrjeni Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

Festival MetalDays 2024 se bo odvijal med 28. julijem in 3. avgustom v Velenju, na voljo pa je že tudi prvih 1500 »super earliest bird« vstopnic.

19. 6. 2023

Borknagar so med prvimi znanimi imeni za Inferno Metal Festival 2024. Poleg njih so bili napovedani še Sólstafir, Finntroll, Keep of Kalessin, Misþyrming, Saor, Konvent, Khold, Crypta, Extermination Dismemberment, Orm, Tilintetgjort, Imbalance, Nakkeknaekker in Horrifier.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvil med 28. in 31. marcem 2024.

28. 10. 2022

V letu 2021 je vzniknil projekt Ershetu. Francoski konceptualist/pisec Void in skladatelj Nico Sacr z njim raziskujeta poglede na smrt v različnih kulturah. Prihajajoči prvenec je posvečen majevski kulturi, izšel pa bo naslednje leto pri založbi Debemur Morti.

Kitare, bas in bobne je posnel Vindsval (Blut aus Nord, Forhist), vokal pa bo prispeval Lars Nedland (Solefald, Borknagar). Založba za boljšo predstavo zaenkrat predstavlja krajši izsek skladbe Enter The Palace Of Masks.

25. 4. 2022

Norveška zasedba Black Void z Larsom Nedlandom (Borknagar, Solefald) na čelu je objavila videospot za skladbo Dadaist Disgust, na kateri gosti vokalista Sakisa Tolisa (Rotting Christ). Po Reject Everything je to drugi single s prvenca Antithesis, ki bo 27. maja izšel pri založbi Nuclear Blast.

20. 4. 2022

Grške legende Rotting Christ napovedujejo izid novega singla Holy Mountain, pri katerem je sodeloval Lars Nedland (Borknagar), in s tem proslavljajo tudi prihajajočo skupno turnejo po ZDA. Skladbo lahko prednaročite tukaj, Grki pa oboževalcem v sodelovanju z revijo Decibel Magazine pripravljajo tudi izdajo singla v fizični obliki, ki ga boste prejeli ob sklenitvi deluxe naročnine. Več informacij najdete na tej povezavi.

16. 11. 2021

V petek je izšla zelo posebna ponovna izdaja debitantskega samonaslovljenega ploščka legendarnih Borknagar. Ta je letos praznoval 25. obletnico, ob tej priložnosti pa je zasedba v petek predstavila vizualizer remasterizirane različice komada Dauden. Kljub mnogim odpovedim turnej pa bodo Borknagar prihodnje leto nadaljevali s promocijo aktualne izdaje True North, v sklopu katere imajo za jesen 2022 napovedano evropsko turnejo. Ob boku Moonspell, My Dying Bride, Wolfheart in Hinayana se bodo 11. oktobra ustavili na Dunaju (Arena).

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana