Na današnji dan
2019
Umre kitarist Richard Brunelle, ki je pri Morbid Angel igral med l. 1985 in 1992
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 9. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

19. 7. 2021

Po sedmih letih se na sceno vračajo ameriški tehnični power metalci Cauldron Born, in sicer z albumom Legacy Of Atlantean Kings, pri katerem gre za na novo posnet album ...And Rome Shall Fall iz leta 2002. Če vas zanima, do katere mere sodobni posnetki popravijo izkušnjo legendarnega albuma, lahko obiščete zasedbin Bandcamp profil, kjer je album na voljo za nakup v fizični in digitalni obliki.

Aktualna zasedba (Howie Bentley (kitara), Shawn Kascak (bas kitara), Bill Parsons (bobni), Alex Parra (kitara) in Matthew Knight (vokal)) medtem s polno paro pripravlja tudi povsem svež material, ki naj bi nič hudega slutečo publiko doletel ob koncu leta.

2. 6. 2021

Norveški black/thrash metalci Vulture Lord s člani bandov Urgehal, Carpathian Forest, Beastcraft in Endezzma ter glasbo, ki jo je nekoč ustvaril leta 2012 preminuli Trondr Nefas, predstavljajo drugi single oziroma besedilni video prihajajočega albuma Desecration Rite. Single nosi naslov Stillborn Messiah.

4. 5. 2021

Madžarska groove metal zasedba Ektomorf bo album Reborn, ki ga je izdala v začetku leta, v celoti odigrala na pretočnem koncertu v nedeljo, 9. maja, ob 18. uri. Nastop bodo predvajali prek svojega profila na Facebooku, kar pomeni, da gre za povsem brezplačen dogodek.

24. 11. 2020

Zasedba Firstborne, v kateri delujeta Chris Adler (ex-Megadeth, ex-Lamb Of God) in James LoMenzo (ex-Megadeth), je objavila videospot za single Sacred Lights.
11. 9. 2020

Poljska death/black/thrash metal zasedba Hell-Born se po 12 letih stagniranja vrača na sceno. Gre za projekt ustanovnih članov velikanov Behemoth, Baala Ravenlocka in Lesa. Hell-Born je bil v časih, ko sta bila še člana Behemoth, zgolj stranski projekt, ob njunem odhodu pa sta z omenjeno zasedbo izdala pet studijskih albumov, zadnjega leta 2008. Proti koncu leta bo tako izšel novi dolgometražec z naslovom Natas Liah (preberite od desne proti levi), pri enem izmed komadov pa je sodeloval tudi Nergal.

2. 9. 2020

Srbski progressive thrash metalci Quasarborn so objavili prvega izmed »karantenskih« live posnetkov, in sicer so se odločili za komad Stalemate With Suicide. Posnetek je del serije, s katero želijo ohraniti koncertno aktivnost banda tudi v teh časih.


24. 10. 2019

Konec prejšnjega meseca je pri Weeping Willow Records izšla kompilacija Born To Lose, Doomed To Die, na kateri so se nizozemskim death/doom legendam Officium Triste ob 25. obletnici delovanja poklonili Majestic Downfall, Eye Of Solitude (na fotografiji), Marche Funebre, Evadne, Norilsk, Kurb Saatus, Beyond Our Ruins, Who Dies In Siberian Slush, Façade, My Silent Wake in The Hoppy Forest. Tudi sami mojstri Officium Triste so prispevali dve skladbi, priredbo The Weight Of The World skupine Editors in Sleepless britanskih melanholičarjev Anathema.

10. 10. 2019

Belgijska stoner doom zasedba Your Highness je posnela videospot za skladbo Born Anew s samonaslovljenega albuma, ki bo izšel jutri pri založbi Hoogheid Records.
24. 6. 2019

Superskupina Lightning Born, v kateri sodelujejo člani Corrosion Of Conformity, Demon Eye, Mega Colossus in The Hell No, je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdala samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

20. 6. 2019

Lightning Born na ogled ponujajo sveži videospot za skladbo Renegade s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel jutri pri založbi Ripple Music.
30. 5. 2019

Ameriška retro doom superskupina Lightning Born, ki jo sestavljajo basist Mike Dean (Corrosion Of Conformity), vokalistka Brenna Leath (The Hell No, Crystal Spiders), kitarist Erik Sugg (Demon Eye) in bobnar Doza Hawes (Mega Colossus, ex-Bloody Hammers), predstavlja animirani videospot za prvi single Shifting Winds. Omenjena skladba se nahaja njihovem samonaslovljenem debitantskem albumu, ki bo izšel 21. junija pri založbi Ripple Music.

Tracklista je sledeča:
Shifting Winds
Renegade
Silence
You Have Been Warned
Salvation
Magnetic
Out For Blood
Power Struggle
Oblivion
Wildfire
Godless

30. 4. 2019

Nemška power/speed metal zasedba Paragon predstavlja videospot za skladbo Reborn z novega studijskega albuma Controlled Demolition, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Massacre Records.

Controlled Demolition ponuja naslednje skladbe:
Controlled Demolition
Reborn
Abattoir
Mean Machine
Deathlines
Musangwe (B.K.F.)
Timeless Souls
Blackbell
The Enemy Within
Black Widow
...Of Blood And Gore

14. 1. 2019

Born Of Osiris so pred kratkim izdali album, ki naj bi bil eden izmed njihovih boljših stvaritev. Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Cycle Of Tragedy.
19. 11. 2018

Born Of Osiris bodo 11. januarja pri Sumerian Records izdali album z naslovom The Simulation. Spodaj si že lahko ogledate videospot za komad The Accursed.
25. 10. 2018

Srbska zasedba Quasarborn je objavila videospot za komad Crash Course In Life, ki je del aktualnega albuma The Odyssey to Room 101. 

 

 

 

 

KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana