Na današnji dan
2019
Umre kitarist Richard Brunelle, ki je pri Morbid Angel igral med l. 1985 in 1992
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 9. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

20. 4. 2021

Cannibal Corpse na ogled ponujajo svež videospot za skladbo Necrogenic Resurrection s petnajstega studijskega albuma z naslovom Violence Unimagined, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Metal Blade Records.19. 4. 2021

Cannibal Corpse so pretekli petek pri založbi Metal Blade Records izdali svoj najnovejši studijski album Violence Unimagined, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. To je obenem tudi njihov prvi album z novim kitaristom Erikom Rutanom (Hate Eternal, ex-Morbid Angel, ex-Ripping Corpse).

Violence Unimagined ponuja naslednje skladbe:
Murderous Rampage
Necrogenic Resurrection
Inhumane Harvest
Condemnation Contagion
Surround, Kill, Devour
Ritual Annihilation
Follow The Blood
Bound And Burned
Slowly Sawn
Overtorture
Cerements Of The Flayed

24. 2. 2021

26. februarja bo finska death/grindcore zasedba Cannibal Accident izdala četrti dolgometražni album z naslovom Nekrokluster. Album bo izšel pri založbi Time to Kill Records, v polnem obsegu 17 pesmi pa ga lahko ekskluzivno že slišite na tej povezavi.

23. 2. 2021

Zagrebški eksperimentalni doom drone projekt Bliss Of Corpse, za katerim stojijo člani skupine Negative Slug, predstavlja prvo skladbo Savage Rituals z debitantskega albuma z naslovom I, ki bo 1. marca na kaseti v omejeni nakladi izšel pri DIY založbi One Armed Man Records. Kaseta naj bi vsebovala tudi dve bunus skladbi, narejeni posebej za to priložnost.

Spisek skladb je sledeč:
Savage Rituals
Summis Desiderantes Affectibus
Kingdom Of Sin
Malleus Maleficarum

3. 2. 2021

Death metal velikani Cannibal Corpse bodo 16. aprila pri Metal Blade Records izdali že 15. studijski album, naslovljen Violence Unimagined. Tokrat se klasični zasedbi, ki jo sestavljajo Alex Webster (bass), Paul Mazurkiewicz (bobni), George »Corpsegrinder« Fisher (vokal) in Robb Barret (kitara), pridružuje sveža kri, in sicer kitarist Erik Rutan. Slednji je v metal svetu poznan predvsem kot ustanovni član (kitara, vokal) zasedbe Hate Eternal in producent, saj je poskrbel za produkcijo 4 albumov od Cannibal Corpse, podpisal pa se je tudi pod izdaje zasedb Goatwhore in Belphegor.

Zasedba je že predstavila prvi komad z naslovom Inhumane Harvest, celoten pogled na naslove pa je sledeč:
Murderous Rampage
Necrogenic Resurrection
Inhumane Harvest
Condemnation Contagion
Surround, Kill, Devour
Ritual Annihilation
Follow The Blood
Bound And Burned
Slowly Sawn
Overtorture
Cerements Of The Flayed

3. 6. 2020

Death metal veterani Cannibal Corpse se nahajajo v studiu. Uradne najave novega dolgometražca sicer še ni bilo, je pa George "Corpsegrinder" Fisher pretekli vikend na družabnih omrežjih objavil fotografijo iz studia z zelo očitnim namigom, kaj trenutno zasedba počne. Tako se nam morda še letos obeta naslednik plate Red Before Black iz leta 2017.

11. 10. 2019

Cannabis Corpse predstavljajo videospot za skladbo Dawn Of Weed Possession s prihajajočega dolgometražnega albuma z naslovom Nug So Vile, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Season Of Mist.16. 9. 2019

Cannabis Corpse na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Blunt Force Domain s prihajajočega albuma z naslovom Nug So Vile, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Season Of Mist.

23. 8. 2019

Cannabis Corpse predstavljajo animirani videospot za skladbo Cylinders Of Madness. Gre za prvi single z njihovega novega albuma z naslovom Nug So Vile, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Season Of Mist.22. 8. 2019

Paganizer so razkrili skladbo Cannibal Remains s prihajajočega studijskega albuma The Tower Of The Morbid, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico za novi album je ustvaril priznani umetnik Dan Seagrave (Benediction, Dismember, Hypocrisy, Suffocation).

The Tower Of The Morbid prinaša sledeče skladbe:
Flesh Tornado
Apocalypse Writings
Cannibal Remains
Drowning In Sand
Redemptionless
They Came To Die
Rot Spreads
Beneath The Gauze
The Tower Of The Morbid
Purge The World
Demented Machines

19. 6. 2019

Jutri v zagrebški klub Boogaloo prihajajo death metal veljaki Cannibal Corpse s predskupinama Carnosus in Unfound Reliance iz Švedske. Prvi se držijo bolj klasičnega death/thrash metala, medtem ko drugi prisegajo na tradicionalni göteburški melodični death metal.

Danes so vstopnice še na voljo v preprodaji po 155 HRK (približno 20 €), jutri pa znaša vstopnina 180 HRK (približno 25 €). Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Organizatorji so tudi že objavili časovnico:

19.00 vrata
20.00 Unfound Reliance
20.55 Carnosus
22.05 Cannibal Corpse

10. 6. 2019

Za mnoge najbolj znan death metal bend na svetu, Cannibal Corpse, prihaja 20. junija v zagrebški klub Boogaloo. Kot predskupini bosta nastopili švedski zasedbi Carnosus in Unfound Reliance. Prvi se držijo bolj klasičnega death thrash metala, drugi pa prisegajo na tradicionalni göteburški melodični death metal. Za karto v preprodaji boste odšteli 155 HRK (cca 20 €), na dan koncerta pa 180 HRK (cca 25 €).

23. 5. 2019

Cannibal Corpse na ogled ponujajo sveži videospot za skladbo Red Before Black, pod katerega se je podpisal priznani režiser in producent horror filmov Doug Sakmann.

Skupina je trenutno na ameriški turneji s Slayer, Lamb Of God in Amon Amarth, prihodnji mesec pa prihaja tudi v Evropo. Najbližje Sloveniji lahko Cannibal Corpse ujamete 20. 6. v Zagrebu (Boogaloo) oziroma 21. 6. v Salzburgu (Rockhouse).

11. 3. 2019

Death metal veterani Cannibal Corpse se poleti odpravljajo na evropsko turnejo in 20. junija se bodo ustavili v zagrebškem Boogalooju.

12. 12. 2017

Kostariški death metalci Corpse Garden so prejšnji mesec pri Godz ov War Productions izdali tretji studijski dolgometražec IAO 269, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu. Na njem so naslednje skladbe:

Aeon of Horus
Death Hex
Ain Soph Hur
Selenomatic Ecstacies
La Muerte: Principo y Redención
IAO 269
The Elevenfold Vibration
Expanding the Vision Call
Loathing

KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana