Na današnji dan
2011
Amon Amarth izdajo svoj osmi album Surfur Rising
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 12. 2023

Ameriški melodični death metalci House of Atreus so objavili besedilni video za pesem Thy Wounded Sovereignty, s katerim napovedujejo prihajajoči EP z naslovom Orations. Izšel bo 2. februarja prihodnje leto pri založbi Iron Bonehead Productions, prinaša pa naslednje komade:

Orations / Reascension of Mastery
Thy Wounded Sovereignty
Under an Accursed Dynasty
Morphos of Degeneration
Cathedral of Ancestry
Riding the Storm (priredba Running Wild)

28. 8. 2023

Nemški sludge metalci The Moth s komadom Dust napovedujejo svoj četrti celovečerec znaslovom Frost. Ta bo izšel 22. septembra pri založbi Exile on Mainstream Records na CD-ju, vinilu ter digitalno in bo prinesel deset komadov:

Me, Myself & Enemy
Birmingham
Battlefield
Bruised
Cathedral
Hundreds
Frost
In The City
Dust
Silent

30. 6. 2023

Ameriški death/doom metal band Static Abyss, v katerem delujeta dva člana Autopsy, je včeraj objavil besedilni video za komad Cathedral of Vomit z albuma Aborted from Reality. Ta bo danes izšel pri Peaceville Records.

25. 4. 2023

Kalifornijski death/doom metal band Static Abyss, v katerem delujeta člana Autopsy Greg Wilkinson in Chris Reifert, je objavil besedilni video za skladbo Wormskinned. Gre za eno izmed 11 skladb, ki jih prinaša njun drugi studijski album Aborted from Reality, ki bo 30. junija izšel pri Peaceville Records in obsega naslednje naslove:

Aborted from Reality
Wormskinned
Cathedral of Vomit
Cerebral Ghost
Mind Tentacles
Poisoned Limbs
Horizon of Cremains
Crosses and Coffins
Unrepentant Mutant Serpent
Dehumanized
The Static Abyss

15. 9. 2022

Enočlanska švedska black metal zasedba Grift, ki jo boste lahko kmalu ujeli v živo, bo 4. novembra pri Nordvis Produktion izdala EP z naslovom Vilsna andars utmark. EP bo izšel digitalno in na vinilu, obsegal pa bo dva komada:

Det gröna guldet (The green gold)
Furukatedralen (The pine cathedral)

14. 9. 2022

Ameriški death metalci Phobophilic bodo pojutrišnjem pri založbi
Prosthetic Records izdali prvenec Enveloping Absurdity, s katerega na Bandcampu ponujajo v posluh že tri komade. Album ima sicer naslednjo tracklisto:

Enantiodromia
Those Which Stare Back
Nauseating Despair
Cathedrals of Blood (Twilight of the Idols)
Individuation
The Illusion of Self
Survive in Obscurity
Enveloping Absurdity

31. 1. 2022

The Abysmal Eye je prvi single švedskih pionirjev ekstremnega tehničnega metala Meshuggah. Pesem je vzeta z njihovega prihajajočega devetega studijskega izdelka Immutable, ki izide 1. aprila prek Atomic Fire Records. Tracklista albuma Immutable:

Broken Cog
The Abysmal Eye
Light The Shortening Fuse
Phantoms
Ligature Marks
God He Sees In Mirrors
They Move Below
Kaleidoscope
Black Cathedral
I Am That Thirst
The Faultless
Armies Of The Preposterous
Past Tense

12. 10. 2021

Scott Naylor (Reign Of Erebus, Iron Void) je novi bobnar pri britanski doom metal/crust zasedbi Workshed, kjer je zamenjal enega od ustanovnih članov Marka Whartona (ex-Cathedral, ex-Acid Reign, ex-Asomvel).

Trio poleg Naylorja na bobnih sestavljata še kitarist/vokalist Adam Lehan (ex-Cathedral, ex-Acid Reign, ex-Lord Crucifier) in basistka Helen Storer (ex-Fireball Ministry, Fluffy, Loaded).

4. 6. 2021

The Absence so posneli videospot za skladbo Black Providence z novega dolgometražnega albuma z naslovom Coffinized, ki izide 25. junija pri založbi M-Theory Audio. Za snemanje in produkcijo albuma sta poskrbela kitarist Taylor Nordberg in bobnar Jeramie Kling, medtem ko je bil slednji zadolžen tudi za miks. Mastering je opravil Jonas Kjellgren (Immortal, Katatonia, Scar Symmetry).

Spisek skladb je sledeč:
Coffinized
Future Terminal
Choirs Of Sickness
Radiant Devastation
Cathedral Dawn
Black Providence
Discordia
Treacherous
This Consuming Nocturne
Aperture Expands
Faith In Uncreation

26. 3. 2021

Floridski death metal dvojec Goregäng je pravkar podpisal pogodbo z Blood Blast Distribution za digitalno distribucijo. Jeramie Kling (Inhuman Condition, Venom Inc., The Absence) na vokalu in kitari ter Taylor Nordberg (Inhuman Condition, The Absence) na bobnih, kitari in basu združujeta umazane kitarske zvoke in s crustom podkrepljen švedski death metal iz poznih 80-ih/zgodnjih 90-ih z domačimi protagonisti s floridske death metal scene.

Goregäng napovedujeta tudi nov album Long Live The Grime, ki bo izšel 30. aprila pri Blood Blast Distribution oziroma pri njuni lastni založbi Listenable Insanity Records.

Spisek skladb je sledeč:

Born. Slave. Death.
Pernicious Thief
Long Live The Grime
Farm The Mother
Electric Head Part 1 (The Agony) (priredba White Zombie)
A Cavity In Reality - Intro (Live)
False Flags (Live)
Plague Of Hammers (Live)
Cathedral Of Chemicals (Live)

4. 3. 2021

Brazilski hipnotični death/doom metal dvojec Fossilization, v katerem sodelujeta V. (vokal, kitara, bas) in P. (bobni) iz skupine Jupiterian, naj bi kmalu na kaseti pri založbi Transylvanian Recordings izdal svoj debitantski EP z naslovom He Whose Name Was Long Forgotten. Za miks in mastering je bil zadolžen Otso Ukkonen (Krypts).

Tracklista je sledeča:
Neanderthal Tombs
Blight Cathedral
Caronte
He Whose Name Was Long Forgotten
A Deplorable Epoch

4. 3. 2021

Jutri izide prvi EP čilske death doom zasedbe Sporae Autem Yuggoth z naslovom The Plague of the Aeons, ki je v digitalni obliki sicer že na voljo od začetka februarja. EP prinaša trideset minut temnega, primitivnega death dooma s sludge težnjami in obsega naslednje pesmi:

The Malignant Observer
Crawling Towards The Tyrant
Teleport To Obscurity
Cathedral Of The Abuser

Avtorica: Tina Novaković
23. 12. 2020

One-man doom metal projekt Phantom Druid, za katerim stoji Tjeerd de Jong (Stone in Egypt, Witchcult 71, Demon Lodge), je objavil drugi single Grinding Gravity s prihajajočega albuma z naslovom Stages Of Twilight, ki bo izšel februarja pri Off The Record Label. Priporočljivo za vse ljubitelje klasičnega dooma, na čelu z imeni, kot so Pentagram, Trouble, Black Sabbath in Cathedral.

24. 7. 2020

Britanska eksperimentalna doom metal zasedba Workshed na ogled ponuja besedilni video za skladbo Nowhere To Go, ki se nahaja na njihovem aktualnem samonaslovljenem studijskem prvencu, izdanem septembra lani pri založbi Rise Above Records.

Skupino sta ustanovila bobnar Mark Ramsey Wharton (ex-Cathedral, ex-Cronos, ex-Acid Reign, ex-Asomvel) in kitarist/vokalist Adam Lehan (ex-Cathedral, ex-Acid Reign, ex-Lord Crucifier), ki se jima je proti koncu lanskega leta na basu pridružila še Helen Storer (ex-Fireball Ministry, ex-Duff McKagan's Loaded, ex-Fluffy).

30. 6. 2020

Gold predstavljajo videospot za skladbo Imposter s prihajajoče kompilacije The Archive Sessions, ki bo ta petek na voljo preko njihovega Bandcampa. Gre za še neobjavljeno skladbo, ki je nastala med snemanjem aktualnega albuma Why Aren't You Laughing? s producentom Jaimejem Gomezom Arellanom (Paradise Lost, Cathedral, Primordial, Hexvessel, Orange Goblin) poleti 2018.

V petek bo skupina pričela tudi s predprodajo kolekcije z naslovom Recession, ki bo vsebovala The Isolation Sessions, The Bedroom Sessions in The Archive Sessions, izšla pa naj bi kot trojni vinil v omejeni nakladi.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija