VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 8. 2023

Fantje iz Razvaline sporočajo: »Z veseljem sporočamo, da se septembra odpravljamo na evropsko turnejo z našimi brati iz Gliste. Zelo smo veseli in polni entuziazma. Ugh!«

Turnejo bodo začeli 1. 9. v Trstu na festivalu In Grind We Trst in zaključili 16. 9. v Gradcu, vmes pa igrajo še v Švici, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Belgiji, Združenem kraljestvu (Chimpyfest) in na Nizozemskem.

18. 7. 2023

Iz tabora domačih death metalcev Razvalina sporočajo, da bodo nastopili na letošnji ediciji festivala Chimpy Fest v Londonu. Festival bo potekal med 8. in 10. septembrom, več informacij pa najdete tukaj.

Band še sporoča, da bo septembra odigral nekaj koncertov širom Evrope, o čemer naj bi kmalu bilo znanega še kaj več.

29. 10. 2021

Ameriška stoner/doom metal zasedba Ritual Earth, v kateri sodelujejo nekdanji člani Chimpgrinder, Dark Prophet, Autumn in Aim Of Conrad, na ogled ponuja videospot za aktualni single Distress Signal, ki je izšel sredi prejšnjega meseca pri založbi Iodine Recordings.

Ritual Earth iz Philadelphie so George Chamberlin na vokalu, Steve Mensick na kitari, Chris Scott na basu in Chris Turek na bobnih.

7. 1. 2016

Britanska zasedba Sharky Sharky predstavlja »otroško rock glasbo«, ki jo je decembra izdala pod imenom Super Awesome Mega Rock. Album zaobjema 11 skladb, lahko pa ob besedilnih videih preverite, kako zvenita Frankenshark ter Jake The Jellyfish.


Sharky Sharky

7. 12. 2015

Mourning Beloveth v skrajšani obliki predstavljajo skladbo Godether s prihajajočega albuma Rust & Bone, ki 22. januarja izide pri Ván Records.

Poleg tega lahko Irce jutri pri nas v živo ujamete v družbi Hooded Menace in Shores of Null v klubu Gromka na ljubljanski Metelkovi. Pričetek je napovedan ob 20. uri.

2. 10. 2012
Bobnar Matt Halpern iz Periphery se zaradi nedavne poškodbe rame ne bo mogel udeležiti prihajajoče evropske turneje s skupinama Between The Buried And Me in The Safety Fire. Na prihajajočih koncertnih datumih ga bosta tako nadomeščala Mike Malyan (Monuments) in Boris Le Gal (Chimp Spanner). /B.B./

28. 8. 2012
Francoski power metalci Galderia so podpisali za založbo Metalodic Records, pri kateri bodo novembra izdali prvenec z naslovom The Universality, s katerega je tukaj že na voljo predogled štirih skladb. Naslovnico za prihajajoči album je oblikoval Felipe Machado (Blind Guardian, Rhapsody Of FIre, Luca Turilli's Rhapsody, Rage, Iron Savior). Tracklista je sledeča:
Universal Glory
Children Of The Earth
Universality
Raise The World
Sundancers
Farspace
Galderians
Ocean Of Light
Beyond The Cosmic Winds
Rising soul
One Million Dreams
Call To The World
Outro
/B.B./

3. 7. 2012
Skupina Caricature, ki jo sestavljajo bivši člani Too Late The Hero, The Binary Code, System Divide in Whitechapel, je objavila skladbo Crimson z debitantskega albuma The Sound Of One Man's World Collapsing, za katerega trenutno še iščejo ustrezno založbo. Za produkcijo albuma je poskrbel Greg Macklin (Jeff Loomis, System Divide, Ordinance, Chimp Spanner). /B.B./

7. 2. 2012
Založba Basick Records je na svojem Bandcamp profilu objavila nekaj skladb z najnovejšega EPja Chimp Spanner z naslovom All Roads Lead Here. /B.B./

20. 12. 2011
Spodaj lahko pogledate posnetek skladbe Bad Code skupine Chimp Spanner z nedavnega koncerta v Parizu, kjer so nastopili v okviru evropske turneje s Cynic. /B.B./

16. 12. 2011
Založba Basick Records preko Amazon.com ponuja brezplačen download najnovejše kompilacije, na kateri sodelujejo skupine, kot so Skyharbor, Blotted Science, The Algorithm, Chimp Spanner, Aliases, Circles, Monuments, Uneven Structure in drugi. Tracklista je sledeča:
Chimp Spanner - Dark Age Of Technology
Circles - Act III
Monuments - The Uncollective (instrumental)
Skyharbor - Celestial (edit)
Uneven Structure - Awaken (edit)
7 Horns 7 Eyes - The Winnowing
Human Barbecued Blotted Science - A Sting Operation
Ion Dissonance - This Is The Last Time I Repeat Myself
The Arusha Accord - The Resurgent
Aliases - The Reality Of Beliefs
Visions - Oceans
The Algorithm - Isometry
/B.B./

6. 12. 2011
Dirty Skunks spročajo: "V nedeljo, 11. decembra, vam bomo v Gala Hali predstavljali odlični progresivni metal trojček z legendarnimi Cynic, Chimp Spanner, Hypno5e!
Vstopnice po predprodajni ceni 20€ je možno kupiti danes v Orto baru (koncert Suffokate) oz. vsak dan do koncerta v Gala Hali (za točne ure preglejte njihov program). Po ceni 22€ jih lahko kupite preko On-Parole. Na voljo je tudi posebna akcija - če kupite tudi vstopnice za progresivni death metal paket, ki bo 22. 3. 2012 (Obscura, Spawn Of Possesion, Gorod in Exivious (ex člani Cynic in Textures)), paket obeh vstopnic namesto 44€ stane le 37€!
Pohitite, da bodo karte dostavljene pravočasno!

Cena Cynic vstopnice na dan koncerta: 25€
Cynic bodo igrali kar 90 minut!"

Razpored:
19:30 blagajna
20:00 vrata

20:30 - 21:00 Hypno5e
21:20 - 22:05 Chimp Spanner
22:30 - 00:00 Cynic

5. 12. 2011
Hypno5e, ki bodo 11. decembra skupaj s Cynic in Chimp Spanner nastopili v Ljubljani, so preko Lambgoat.com premierno predstavili naslovno skladbo prihajajočega albuma Acid Mist Tomorrow, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta. /B.B./

28. 11. 2011
Dirty Skuns sporočajo: "Samo še danes, v ponedeljek, sprejemamo rezervacije za torkov heavy metal/glam spektakel s skupinama LIZZY BORDEN in TOMCAT v Channel Zero. Vstopnice lalhko rezervirate preko obrazca na http://www.dirtyskunks.org/. Vstopnina z rezervacijo stane 20€, brez pa 24€. Koncert se začne ob 21:30 in konča ob polnoči.
Na blagajni Channel Zera bo možno po predprodajni ceni kupiti tudi vstopnice za 11.12. Cynic, Chimp Spanner, Hypno5e (20 eurov). Se vidimo! Pripravite se na pravi horror show z Lizzy!"
21:00 vrata/doors
21:30 TOMCAT
22:30 LIZZY BORDEN (90 min.!)

21. 11. 2011
Francozi Hypno5e na svojem Bandcamp profilu ponujajo brezplačen download debitantskega albuma Des Deux L’une Est L’autre. Skupina prihaja 11. decembra skupaj s Cynic in Chimp Spanner tudi v Gala Halo na Metelkovi. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana