NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 3. 2024

Sodeč po objavi klaviaturistke Zoe Marie Federoff se Cradle Of Filth te dni potikajo po studiu, kjer že nastaja njihov novi celovečerec. Ta naj bi se vračal v obdobje kultnih izdaj Dusk And Her Embrace ter Midian, kar je za nekatere poslušalce precej zanimivo. Zakaj? Ker je že nekaj časa znano, da je Dani Filth za ta album za sodelovanje prosil Eda Sheerana. 

Avtorica: Tina Urek
19. 3. 2024

Angleški ekstremneži Cradle Of Filth se potikajo v studiu, kjer pripravljajo material za 14. dolgometražec. Novico je v svojem profilu Instagram razkrila vokalistka in klaviaturistka Zoë M. Federoff:

»I am beyond humbled to have been allowed to contribute vocals and/or keys to many of the songs on this album. Dani and the guys showed a lot of faith in me for my first album with the gang, and I went in extremely nervous and hellbent on making them all proud. Thank God Dani Filth and producer Scott Atkins are so good at calming my nerves! That was the most fun and relaxing studio session I've had in ages!

Fourteen will be something very special, a distinctly new chapter, and it quite satisfies both the musician and the long-time Cradle fan inside me. A piece of each of our souls lives audibly in it. Prepare yourselves, Filthy family!
«

4. 3. 2024

Znani so trije novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Battle Beast, Fleshgod Apocalypse in Rotting Christ.

Seznam vseh zaenkrat potrjenih bandov: Battle Beast, Blind Guardian, Brand Of Sacrifice, Cradle Of Filth, Destruction, Fear Factory, Fleshgod Apocalypse, Gutalax, Hulder, Insomnium, Kataklysm, Halocene, Panzerfaust, Rotting Christ, Skalmöld, Suffocation, Suicidal Angels.

15. 2. 2024

Legendarni angleški ekstremni metalci Cradle Of Filth se poleti odpravljajo na evropsko turnejo. 27. julija jih bo pot zanesla v zagrebško Tvornico Kulture, če vam ta datum ne ustreza, pa bo band 7. avgusta nastopil pri naših severnih sosedih v graškem klubu PPC. Več informacij sledi.

29. 1. 2024

Znanih je pet novih bandov, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Cradle Of Filth, Destruction, Gutalax, Hulder in Panzerfaust.

23. 10. 2023

Italijanski progresivni black metalci Hortus Animae so v obliki besedilnega videosota objavili live posnetek za komad The Bless Of Eternal Bleeding, ki je del ploščka Waltzing Mephisto. Ta je letos star 20 let, zato se je band odločil za njegovo ponovno izdajo s pomočjo založb Symbol of Domination in BlackHeavens Music.

Album Waltzing Mephisto 20th Anniversary bo izšel 31. oktobra na dveh ploščkih:

CD 1 – Waltzing Mephisto
Enter (Part 1)
Enter (Part 2)
A Lifetime Obscurity (Part 1)
A Lifetime Obscurity (Part 2)
Springtime Deaths
Souls of the Cold Wind
Welcome the Godless
Freezing Moon including Terzo Incontro and Tubular Bells (Mayhem / Il Balletto di Bronzo / Mike Oldfield covers)
A Feeble Light of Hope
You're Dead (Part 1) (Norma Tanega cover) [bonus track]
You're Dead (Part 2) (Norma Tanega cover) [bonus track]

CD 2 – Godless Years Live
A Dream of Wolves in the Snow (Cradle Of Filth cover)
Locusts
God and His Disgusting Children
Chamber of Endless Nightmares
At the End of Doomsday (Parts 2 & 3)
Aqualung (Jethro Tull cover)
Medley (I - In Adoration of the Weeping Skies / II - Cruciatus Tacitus / III - Souls of the Cold Wind)
There's No Sanctuary
Across the Sea of Pain
The Bless of Eternal Bleeding
Raining Blood (Slayer cover)
Aqualung (Jethro Tull cover) [bonus track]

29. 9. 2023

Sporočamo, da je umrl Jon Matthew Kennedy, nekdanji vokalist zasedbe Hecate Enthroned in nekdanji basist zasedbe Cradle Of Filth. Star je bil 46 let. Naj počiva v miru.

14. 9. 2023

Ekstremni gotičarji Cradle Of Filth se februarja naslednje leto odpravljajo na evropsko turnejo. Z njimi se bodo na pot podali Wednesday 13 in Sick N' Beautiful. Zaenkrat se bo karavana nam najbližje ustavila marca v Bratislavi in Budimpešti, sicer pa najdete vse datume turneje na priloženi sliki.

17. 7. 2023

Angleški simfonični/melodični death metalci Ghosts of Atlantis predstavljajo naslovnico svojega prihajajočega drugega albuma Riddles of the Sycophants, ki bo izšel 27. oktobra pri Hammerheart Records. Plošček bo nasledil prvenec z naslovom 3/6/2/4 iz leta 2021.

Avtor naslovnice je Drake Mefestta Designs (Cradle of Filth, Devilment, The 69 Eyes).

8. 5. 2023

Angleški ekstremni gotičarji Cradle of Filth so objavili live video za pesem Demon Prince Regent, ki je del njihovega aktualnega live albuma Trouble and Their Double Lives, ki je izšel konec aprila pri Napalm Records.

2. 3. 2023

Britanski melodični umazanci Cradle of Filth napovedujejo izid novega koncertnega albuma. Live album, ki ga lahko prednaročite tukaj, bo nosil naslov Trouble and Their Double Lives in bo pri založbi Napalm Records izšel 28. aprila. Ob napovedi albuma umazanci predstavljajo tudi čisto svež komad z naslovom She is a Fire, za katerega je band posnel videospot.

20. 9. 2022

Američani The Convalescence so posneli video za pesem 79 Years s prihajajočega albuma, o katerem zaenkrat še ni znano kaj več. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Carnifex, The Black Dahlia Murder in Cradle Of Filth.

Sicer pa zasedba še sporoča, da se konec novembra odpravlja na EU/UK turnejo s Carnifex, Chelsea Grin, Bodysnatcher, Varials in The Convalescence​ (glej priloženo sliko).

25. 8. 2022

Kot smo že poročali, se britanski ekstremneži Cradle Of Filth oktobra odpravljajo na evropsko turnejo. Nam najbližje se bodo skupaj z Alcest in Naraka ustavili 13. oktobra na Dunaju. Zdaj je organizator sporočil, da se bo koncert iz dvorane Simm City prestavil v klub ((szene)) Wien. Več informacij najdete tukaj.

24. 8. 2022

Družbena omrežja je te dni preplavila vest, da je v 48. letu starosti umrl kitarist Stuart Anstis. Ta je bil nekdanji član zasedbe Cradle Of Filth, v času sodelovanja pa je z njimi posnel albuma Dusk And Her Embrace (1996) in Cruelty And The Beast (1998).

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2022

S tabora britanskih ekstremnežev Cradle Of Filth sporočajo, da so podpisali sodelovanje z založbo Napalm Records. Kaj lahko od sodelovanja pričakujemo, ostaja še skrivnost.

KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija