VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 3. 2023

Atmosferični black/doom metal solo projekt Yagon je podpisal z založbo Wormholedeath Records, pri kateri bo ponovno izšel zadnji EP A Raven’s Tale. Izid je napovedan za 31. marec, EP pa bo zajemal naslednje komade:

A Raven’s Tale
Kindred Souls
Cassiel – A Fallen Angel
Shadow and Light
This Mortal Grasp

23. 3. 2023

Koncert zasedb Loudness, Grey Attack in Thola, ki bi se moral zgoditi 15. aprila v ljubljanskem Orto Baru, je odpovedan. Dejansko je odpovedana celotna evropska turneja. Tukaj pojasnilo banda:

»We are very sorry that we must announce, the European Tour of Loudness is cancelled. We discussed multiple options back and forth in order to find a solution.

However, we can’t perform the tour under the circumstances given.

We are very sorry for everyone, who looked forward to these shows and hope to be back as soon as possible.«

Organizator koncerta pa še dodaja: »Kupnina vstopnic bo povrnjena na mestu nakupa.«

22. 3. 2023

Nemški melodični folk/death metalci Suidakra so bili zaradi zdravstvenih težav primorani odpovedati vse napovedane koncerte. Na odre naj bi se vrnili oktobra letos.

22. 3. 2023

Danski progresivni thrash/power metalci Manticora so podpisali z založbo Mighty Music. Sadovi tega sodelovanja že dobivajo obliko, saj bo zasedba naslednje leto pri novi založbi izdala deseti studijski album, ki je pa še v nastajanju.

22. 3. 2023

Na začetku poletja, natančneje 6. junija, bo v Ljubljani zelo vroče. Kot sta Dihurčka naznanila, se bo zgodil dan odprtih vrat pekla, ob odprtju slednjih pa bodo nastopili švedski ekstremneži zakompliciranih ritmov Meshuggah in poljski velikani black/death metala Behemoth. Zasedbi si bosta na dogodku delili mesto headlinerja, kar pomeni, da bomo od obeh slišali celoten set. Koncert bo potekal v Media Centru pri Cvetličarni, vstopnice pa so že na voljo preko On-Parole in Mojekarte.si.

Avtorica: Tina Urek
22. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da se bo tudi letos odvil znameniti Mosh Till You Drop. Sedma edicija bo letos služila kot ogrevanje za festival MetalDays, ki se bo letos prvič odvijal v Velenju. Na Mosh Till You Drop bodo nastopili portugalski deathcoraši Downfall Of Mankind, Omega Diatribe iz sosednje Madžarske in domači death metalci Penitenziagite

Vstopnice so že na voljo. Cena v predprodaji znaša 12 EUR, na dan koncerta pa 15 EUR.

21. 3. 2023

Galicijski black metal dvojec Ara Solis predstavlja samonaslovljeni komad s prihajajočega prvenca Ashvatta, ki bo 19. maja izšel pri Iron BoneHead Productions.

21. 3. 2023

Ameriški tehnični/progresivni deathcore dvojec Entheos je v začetku marca izdal svoj tretji studijski album Time Will Take Us All, ki ga založba Metal Blade tukaj ponuja v posluh. Omenjeni album lahko preverite tudi na bandovem Bandcampu.

Band se trenutno mudi po Evropi z Archspire, Benighted in Psycroptic. Današnji koncert na Dunaju je razprodan, igrajo pa še jutri v Košicah, pojutrišnjem v Budimpešti in v petek v Pragi. Tukaj so obavljeni vsi datumi turneje.

21. 3. 2023

V petek so Downfall of Gaia izdali svoj šesti studijski album Silhouettes of Disgust, ki ga založba Metal Blade tukaj ponuja v posluh. Ob izidu je zasedba obelodanila še videospot za skladbo While Bloodsprings Become Rivers. Album lahko preverite tudi na bandovi strani na Bandcampu.

Naslednji mesec se band podaja na turnejo, ki jo bo začel 11. aprila v klubu Backstage v Münchnu skupaj z Implore. Vse datume najdete na bandovi spletni strani.

21. 3. 2023

Založba Hammerheart je v petek znova izdala remasteriziran Another Return, leta 1988 izdan prvenec norveških heavy/power metal veteranov Artch, in sicer na CD-ju in vinilu. Vnovični mastering so opravili v studiu Toneshed, novi različici albuma pa lahko prisluhnete tukaj.

21. 3. 2023

Nachtblut predstavljajo koncertni posnetek komada Kaltes Herz z aktualnega albuma Vanitas, ki ga bodo po treh letih od izida končno predstavili v živo na aktualni turneji. Večina datumov je že razprodanih, lahko pa jih ujamete 23. aprila v klubu Backstage v Münchnu.

21. 3. 2023

Norveški black metal band Nattehimmel, v katerem med drugim delujejo nekdanji člani In the Woods..., je objavil videospot za skladbo Astrologer s prihajajočega prvenca Mourningstar, ki bo izšel 20. maja pri Hammerheart Records.

20. 3. 2023

Turško-danski death metal labirint Hyperdontia je nedavno izdal nov EP, imenovan Deranged. EP je izšel na različnih fizičnih nosilcih v sodelovanju z založbama Me Saco Un Ojo Records in Dark Descent, poslušate in kupite pa ga lahko tudi na bandovem Bandcampu.

20. 3. 2023

Francoski progresivni melodični death metalci Carcariass so v začetku meseca pri založbi Great Dane Records izdali svoj šesti album Afterworld, ki ga lahko naročite in v celoti poslušate preko Bandcampa.

17. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da je sobotni koncert Iron Median zaradi bolezni odpovedan.

A je že znan nov datum koncerta, in sicer je to 8. april. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za nov datum.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
26. 9. 2023
God Is An Astronaut / Shadow Universe
Reportaža
25. 9. 2023
Wind Rose / All For Metal / Seven Kingdoms
Galerija
25. 9. 2023
God Is An Astronaut / Shadow Universe
Recenzija
22. 9. 2023
Bloodbound - Tales from the North
Recenzija
21. 9. 2023
Immortal - War Against All
Recenzija
20. 9. 2023
Undead - Putrefactio
Reportaža
19. 9. 2023
SitiS / Snøgg / Jegulja / Kaoz
Recenzija
19. 9. 2023
Darkthrone - Goatlord (Original)
KONCERTI & FESTIVALI
29. 9. 2023
Finsterforst, Heathen Foray, Nordblut, Crowheart
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
30. 9. 2023
Vulvathrone, Uporabniki
ZMŠ Krško, Krško
1. 10. 2023
Iskandr, Witching
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2023
Batushka, Arkona, Aeternam, Varang Nord
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
3. 10. 2023
Batushka, Arkona, Aeternam
Cvetličarna, Ljubljana
3. 10. 2023
Eyehategod, Iron Walrus
MKNŽ, Ilirska Bistrica