NOVICE

19. 10. 2021

Nemški power metalci Powerwolf so za single Dancing With The Dead prejeli platinasto nagrado. Gre za pesem z njihovega zadnjega albuma Call of the Wild, ki je njihov 10. po vrsti. Pesem lahko poslušate spodaj.14. 10. 2021

Ameriški psihedelični doomerji When The Deadbolt Breaks bodo 31. oktobra izdali album As Hope Valley Burns: Eulogy. S tega so razkrili še en komad, in sicer Cleanse the Death, ki ga lahko poslušate spodaj.12. 10. 2021

Mednarodna horror death metal zasedba Heads For The Dead je objavila skladbo The Thing s prihajajočega EP-ja z naslovom Slash 'N' Roll, ki izide 31. oktobra pri založbi Transcending Obscurity Records.

6. 10. 2021

Ameriška doom metal zasedba Frayle je objavila priredbo Bauhaus klasike z naslovom Bela Lugosi's Dead.

Bela Lugosi's Dead je prvi single britanskih post-punk legend Bauhaus iz leta 1979, ki ga med drugim pogosto navajajo tudi kot prvo gothic rock izdajo.

29. 9. 2021

Znano je, da pridejo Batushka in Belphegor v okviru letošnje turneje tudi v zagrebški Boogaloo. Zdaj je pa znano tudi, da jih bodo na dotičnem koncertu spremljali še Diabolical, Almost Dead in Impalation.

10. 9. 2021

Ameriški psihedelični doomerji When The Deadbolt Breaks nameravajo letošnjo jesen izdati kar dva nova studijska albuma. Najprej bo 31. oktobra pri založbi Electric Talon Records izšel As Hope Valley Burns: Eulogy, ki mu bo 26. novembra pri Argonauta Records sledil še As Hope Valley Burns.

Tukaj lahko prisluhnete drugemu singlu The Evil z As Hope Valley Burns, medtem ko je na Bandcampu na voljo tudi otvoritvena skladba I Live In The Dirt z albuma As Hope Valley Burns: Eulogy.

8. 9. 2021

Heads For The Dead so objavili otvoritveno skladbo Maniac z novega EP-ja z naslovom Slash 'N' Roll, ki bo izšel 31. oktobra pri založbi Transcending Obscurity Records.

20. 8. 2021

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče Grave New World, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single Dawn Of The Living Dead je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu »Consumer be consumed!!!«
Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla Dawn Of The Living Dead, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta »total live grindmageddon!«

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za band že ustvarjal v preteklosti, ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici, na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Band je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za knjižico CD-ja ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Kmalu pa bo band predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo »release party« novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti Ensanguinate.

10. 8. 2021

Mednarodna horror death metal zasedba Heads For The Dead v posluh ponuja skladbo Halloween s prihajajočega EP-ja z naslovom Slash 'N' Roll, ki bo izšel 31. oktobra pri založbi Transcending Obscurity Records.

Tracklista je sledeča:
Maniac
Halloween
The Thing
Skulls (priredba Misfits)
Pet Sematary (priredba Ramones)

2. 8. 2021

Domača punk/metal zasedba Dead Crew je posnela videospot za single Masters Of The Universe z aktualnega EP-ja Joe Blacksmith.
22. 7. 2021

Dead Witches predstavljajo videospot za aktualni single D.I.E. (Dragged Into Emptiness), ki se nahaja na njihovem split albumu Doom Sessions Vol. 666 s francoskimi doomerji Witchthroat Serpent. Doom Sessions Vol. 666 je izšel sredi prejšnjega meseca pri založbi Heavy Psych Sounds Records.


21. 7. 2021

Novozelandska cosmic sludge zasedba Planet Of The Dead je objavila videospot za skladbo Pilgrim s prihajajočega albuma z naslovom Pilgrims, ki izide 23. julija.

Tracklista je naslednja:
Gom Jabbar
Pilgrim
Nostromo
The Sprawl
Escape From Smith's Grove
Directive IV
The Cursed Earth
The Great Wave

28. 6. 2021

Kanadska doom/stoner rock zasedba Dead Quiet je objavila videospot za skladbo Of Sound And Fury z aktualnega albuma Truth And Ruin, izdanega septembra lani pri založbi Artoffact Records.31. 5. 2021

Norveški funky 70's stoner rock kvartet Deadeye Navigator je pretekli petek pri založbi Ozium Records izdal studijski album Lunar Hippies & The Great Binge, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.21. 5. 2021

Avstralska heavy psych/desert rock zasedba Jack Harlon & The Dead Crows je v začetku tega tedna pri Psychedelic Salad Records in Forbidden Place Records izdala svoj drugi album The Magnetic Ridge, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:
The Tale Of
The Magnetic Ridge
De La Luna
Rat Poisoning
Dream Sequence 1
Langolier
Stray
Dream Sequence 2
The Painter In The Woods
Absolved Pt. 1
Absolved Pt. 2
Black Road

KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana