NAGRADNE IGRE
Traja do: 13. 6. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

21. 5. 2021

Avstralska heavy psych/desert rock zasedba Jack Harlon & The Dead Crows je v začetku tega tedna pri Psychedelic Salad Records in Forbidden Place Records izdala svoj drugi album The Magnetic Ridge, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:
The Tale Of
The Magnetic Ridge
De La Luna
Rat Poisoning
Dream Sequence 1
Langolier
Stray
Dream Sequence 2
The Painter In The Woods
Absolved Pt. 1
Absolved Pt. 2
Black Road

11. 5. 2021

Avstralska heavy psych/desert rock zasedba Jack Harlon & The Dead Crows je objavila nov single z naslovom Rat Poisoning. Gre za prvo skladbo z dolgo pričakovanega drugega albuma The Magnetic Ridge, ki bo izšel 17. maja v sodelovanju z založbama Psychedelic Salad Records in Forbidden Place Records.

21. 4. 2021

Mednarodni death/groove metal projekt The Dead Cold je v začetku tega meseca v omejeni nakladi pri založbi Undergrinder Records Limited ponovno izdal lanski album Fuck Your Reality, ki so mu dodali še štiri bonus skladbe.

Pri snemanju so sodelovali naslednji glasbeniki: Andrew Henwood (God Cries, Omnipotence, ex-Bestir) na kitari, Mike Poggione (Monstrosity, Vile, God Cries, Omnipotence, ex-The Autumn Offering) in Tylor Dory (Skepsis, Death Toll Rising) na basu, Jim Ross (Nader Sadek, God Cries, Doomsilla) na solo kitari, Bryan James Newbury (Into Eternity, Sadistic Embodiment, Untimely Demise) na bobnih in Rogga Johansson (Massacre, Johansson & Speckmann, Necrogod, Paganizer, Revolting, Furnace, Ribspreader) na vokalu.

20. 4. 2021

Švedski doom metalci Left Hand Solution so pretekli petek na Bandcampu objavili nov EP z naslovom Dead Of Winter, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Dead Of Winter je preko Massproduktion na voljo tudi na vseh vodilnih digitalnih platformah.


8. 4. 2021

Kanadska doom/stoner rock zasedba Dead Quiet je objavila videospot za skladbo Forever Unsung z aktualnega studijskega albuma Truth And Ruin, izdanega septembra lani pri založbi Artoffact Records.7. 4. 2021

Založba Heavy Psych Sounds je najavila split album Doom Sessions Vol. 666, na katerem bomo lahko slišali britanske okultne doomerje Dead Witches in francosko doom metal senzacijo Witchthroat Serpent. Šesta edicija iz serije Doom Sessions bo izšla 18. junija.

Na tej povezavi že lahko prisluhnete skupini Dead Witches s prvim singlom oziroma radio edit verzijo skladbe D.I.E. (Dragged Into Emptiness).

Tracklista je sledeča:

Dead Witches – D.I.E. (Dragged Into Emptiness)
Witchthroat Serpent – The Fall Of Whitewood
Witchthroat Serpent – Cyanide Laced

17. 3. 2021

Heads For The Dead so posneli videospot za skladbo The Seance z aktualnega albuma z naslovom Into The Red, ki je izšel decembra lani pri založbi Transcending Obscurity Records.26. 2. 2021

Tehnični death metalci Dead World Reclamation so tukaj objavili single Whispers Of The Evergloom. Album Aura Of Iniquity bo izšel 23. aprila

28. 1. 2021

DeathOmen sporočajo: »Zelo hitro se bliža polna luna in z njo kri postaja nemirna, narašča utrip, zato ne zamudite videopremiere našega komada Bleeding Dead, ki bo danes, 28. 1. 2021, na YouTube ob 20.15. Pa prijetno klanje!«

Komad najdete na bandovem prvencu Above Holy Ground, ki je izšel konec lanskega leta.

27. 1. 2021

Indijski tehnično progresivni death metal trio Dead Exaltation je predstavil še tretji single, in sicer za komad Omnia Mors Aequat, s prihajajočega albuma Despondent. Ta bo izšel 5. februarja.

26. 1. 2021

Zgolj 2 dni po izidu svežega albuma Holy Ground je v zasedbi The Dead Daisies prišlo do menjave članov. Bobnar Deen Castronovo se je namreč odločil zapustiti zasedbo, za težko odločitev se je odločil zaradi želje po preživljanju več časa z družino in rešitvi svojih težav s hrbtenico, za kar naj bi imel v kratkem operacijski poseg. Na njegov stolček bo sedaj sedel Tommy Clufetos, ki je z zasedbo že igral na nekaj koncertih leta 2015.

25. 1. 2021

Švedski melodični death metalci Dead Sun so podpisali z Xtreem Music, pri katerih bo 16. marca izšel že njihov 6. studijski album. Ta nosi naslov Night Terrors, tukaj pa že lahko prisluhnete komadu Like Rain. Celoten seznam je sledeč:

Like Rain
Kingdom of the Mad
Night Terrors
Worlds
Nectar of the Gods
Vortex Dance
The Lunatics
The Doomed

13. 1. 2021

Indijska tech/progressive death metal zasedba Dead Exaltation bo 5. februarja izdala studijski plošček Despondent. Tukaj lahko prisluhnete singlu The Transformation.

5. 1. 2021

Ameriški doom metal kvartet Frayle na ogled ponujajo nov videospot za skladbo Dead Inside, ki je bil posnet v živo v zapuščenem pogrebnem zavodu House of Wills v njihovem rodnem Clevelandu. Omenjena skladba se nahaja na aktualnem albumu z naslovom 1692, izdanem februarja lani pri Aqualamb Records (ZDA) in Lay Bare Recordings (EU).

5. 1. 2021

Ameriška tehnično-orkestralna melodična death metal zasedba Dead World Reclamation bo 23. aprila izdala album Aura Of Iniquity. Tukaj lahko prisluhnete prvemu napovedniku, na ploščku pa bodo sledeči komadi:

Ripped From The Grave
Embrace The Hive
The Everlasting Hunt
Pantheon of Shadows
Heralds of the Formless One
Arachnocratic Assemblage
Whispers of the Evergloom
The Void Bargain
Those Born of Suffering
Plaguemaster’s Legacy

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
14. 6. 2021
Nordjevel - Fenriir (EP)
Intervju
11. 6. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Unterhund
Recenzija
9. 6. 2021
Zorya - Primeval (EP)
Recenzija
7. 6. 2021
Hore - Siostry Wiedźmy
Recenzija
4. 6. 2021
Iz ropotarnice: Apollo Ra - Ra Pariah
Recenzija
3. 6. 2021
Amorphis - Live at Helsinki Ice Hall
Recenzija
2. 6. 2021
Motörhead - Louder than Noise… Live in Berlin (live)
Recenzija
1. 6. 2021
Vreid - Wild North West
KONCERTI & FESTIVALI
16. 6. 2021
27. obletnica KC PEKARNE [1. del]
Pekarna, Maribor
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka
18. 6. 2021
Javna vaja: Degress
Mladinski center Postojna
18. 6. 2021
STREAM: Slay at Home
slayathomefest.com
19. 6. 2021
Zapuščinska obravnava: Britof in drugi
Dvorišče HUB-a, Slovenj Gradec
24. 6. 2021
Nick Mason's Saucerful Of Secrets
Gasometer, Dunaj, Avstrija