VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 4. 2023

Kanadski progresivno tehnični death metalci Pronostic bodo 12. maja izdali svoj prvenec Chaotic Upheaval. Na tej povezavi lahko prisluhnete tretjem singlu Massive Disillusion.

Avtorica: Tina Urek
16. 9. 2022

Disillusion bodo novembra pri založbi Prophecy Productions izdali album z naslovom Ayam, ki prinaša naslednje komade:

Am Abgrund
Tormento
Driftwood
Abide the Storm
Longhope
Nine Days
From the Embers
The Brook

Nemci so za komad Tormento že objavili video.

11. 4. 2022

Nemški tehničarji Obscura se bodo septembra odpravili na turnejo s Persefone in Disillusion. Nam najbližje se bodo ustavili na Dunaju (13. september) in v Milanu (15. september), sicer pa lahko vse datume turneje preverite na priloženi fotografiji ali tukaj.

28. 10. 2021

Švedski stoner/doom metal trio Hazemaze je podpisal za založbo Heavy Psych Sounds, ki bo poleg izdaje povsem novega albuma poskrbela tudi za ponatis prvih dveh izdaj skupine, in sicer Hazemaze (2018) in Hymns Of The Damned (2019). Tukaj za pokušino že lahko preverite prvi single in otvoritveno skladbo In The Night Of The Light For The Dark.

Tracklista je sledeča:
In The Night Of The Light For The Dark
Devil's Spawn
Ethereal Disillusion
Sectatores Et Principes
Ceremonial Aspersion
Divine Harlotry
Luciferian Rite
Malevolent Inveigler

Skupino iz Stockholma tvorijo basist Estefan Carrillo, bobnar Nils Einéus in vokalist/kitarist Ludvig Andersson.

12. 11. 2020

Newyorška sludge/doom metal zasedba False Gods predstavlja videospot za skladbo Lords Of Emptiness z aktualnega debitantskega albuma No Symmetry​.​.​. ​Only Disillusion, ki je bil izdan sredi prejšnjega meseca pri založbi Seeing Red Records.

13. 8. 2019

Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Wintertide s prihajajočega albuma nemških progresivcev Disillusion z naslovom The Liberation, ki bo izšel 6. septembra pri založbi Prophecy Productions.

17. 7. 2019

Nemška progressive metal zasedba Disillusion je objavila videospot za skladbo The Great Unknown z novega studijskega albuma The Liberation, ki bo izšel 6. septembra pri založbi Prophecy Productions.

13. 4. 2018

Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete skladbi Rending the Psychic Void s prihajajočega debitantskega albuma ameriškega death/doom tria Shrine Of The Serpent z naslovom Entropic Disillusion, ki bo izšel 23. aprila pri založbi Memento Mori.

Skupino iz Portlanda sestavljajo kitarist/vokalist Todd Janeczek (Aldebaran, Roanoke, ex-Tenspeed Warlock), bobnar Chuck Watkins (ex-Uzala, ex-Graves At Sea) in basist/kitarist Adam DePrez (Eosphoros, ex-Sod Hauler).

12. 3. 2018

A Perfect Circle so posneli videospot za aktualni single Disillusioned s prihajajočega studijskega albuma Eat The Elephant, ki bo izšel 20. aprila pri založbi BMG.




6. 2. 2018

Zasedba A Perfect Circle bo 20. aprila izdala novi album Eat The Elephant. Tukaj lahko prisluhnete komadu TalkTalk, na albumu pa boste skupno slišali sledeče:

Eat The Elephant
Disillusioned
The Contrarian
The Doomed
So Long, And Thanks For All The Fish
TalkTalk
By And Down The River
Delicious
DLB
Hourglass
Feathers
Get The Lead Out

Avtorica: Tina Urek
3. 1. 2018

A Perfect Circle so objavili novi single Disillusioned s četrtega studijskega albuma, ki naj bi izšel v prvi polovici letošnjega leta.

4. 8. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za najnovejši single francoske metalcore zasedbe Betraying The Martyrs z naslovom The Great Disillusion.




28. 10. 2014
Tukaj lahko v celoti slišite drugi album skupine Engraved Disillusion z naslovom The Eternal Rest, ki bo izšel v petek. /P.G./

29. 4. 2014
Head Trip Superstar so objavili videospot za novi single z naslovom Love You To Death. Gre za skladbo z njihovega prihajajočega studijskega izdelka Disillusions Of Grandeur, ki naj bi izšel v začetku prihodnjega leta. /B.B./

10. 1. 2014
Apostolum predstavljajo komad Unworthiness and Decay s prvenca z naslovom Winds of Disillusion, ki bo pri založbi Moribund Records izšel 21. januarja. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana