Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
30. 10. 2023

Metal kraljica Doro, ki je prejšnji teden izdala album Conqueress - Forever Strong and Proud, predstavlja video za komad Total Eclipse Of My Heart. Pri izvedbi priredbe, ki jo v originalu izvaja Bonnie Taylor, je sodeloval Rob Halford, prvi glas metala in frontman zasedbe Judas Priest.

17. 10. 2023

Nemška kraljica heavy metala Doro je objavila video za skladbo Children of the Dawn, ki bo del prihajajočega albuma Conqueress: Forever Strong and Proud, ki izide 27. oktobra pri Nuclear Blast Records.

18. 9. 2023

Nemški heavy metalci Doro in Sammy Amara (Broilers) so posneli pesem in video za Bond Unending. Pesem je vzeta s prihajajočega albuma Conqueress - Forever Strong and Proud, ki izide 27. oktobra pri Nuclear Blast.

3. 8. 2023

Doro z novim besedilnim videom predstavlja priredbo Living After Midnight, ki jo je posnela z Robom Halfordom. Z novim singlom napoveduje po vrsti že štirinajsti dolgometražec Conqueress - Forever Strong and Proud, ki izide 27. oktobra pri Nuclear Blast. Album obsega naslednje skladbe:

Children of the Dawn
Fire in the Sky
Living After Midnight (priredba Judas Priest)
All for You
Lean Mean Rock Machine
I Will Prevail
Bond Unending
Time for Justice
Fels in der Brandung
Love Breaks Chains
Drive Me Wild
Rise
Best in Me
Heavenly Creatures
Total Eclipse of the Heart (priredba Bonnie Tyler)

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
27. 6. 2023

Nemška kraljica heavy metala Doro je za 27. oktober napovedala nov, že 14. album z naslovom Conqueress: Forever Strong and Proud, ki bo izšel preko Nuclear Blast Records. V ta namen že zdaj v obliki videospota v posluh ponuja komad Time For Justice.

8. 6. 2023

Kitaristka Nita Strauss in ameriška rock zasedba Dorothy so objavili videospot za skladbo Victorious, ki je del prihajajočega albuma The Call of the Void.

17. 4. 2023

Domači heavy metalci Metalsteel in Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) so priredili kultno pesem Road Warriors, ki jo v originalu izvajajo Sarcasm.

Ta je del albuma Spomenik, ki je izšel minuli petek in bo v živo predstavljen naslednji petek, 28. aprila, v ljubljanskem Orto Baru.

18. 10. 2022

Ameriška rock zasedba Dorothy predstavlja novi komad Black Sheep.

23. 6. 2022

Moderna metalcore zasedba Sleeping With Sirens bo 14. oktobra pri Sumerian Records izdala album Complete Collapse. Včeraj je predstavila single Crosses, pri katerem je sodeloval Spencer Chamberlain (Underoath). Na albumu bodo sledeči komadi:

Tyrants
Complete Collapse
Crosses (feat. Spencer Chamberlain of Underoath)
Family Tree
Let You Down (feat. Charlotte Sands)
Be Happy (feat. Royal & The Serpent)
Us (feat. Dorothy)
Ctrl + Alt + Del
Bloody Knuckles
Mr. Nice Guy
Apathetic
Grave

Avtorica: Tina Urek
15. 12. 2021

Švicarski apokaliptični metal kvartet Abraham najavlja za 25. februarja pri Pelagic Records svoj 4. album Debris de Mondes Perdus. Album bo izdan na zgoščenki, vinilu in v digitalni obliki, prednaročila so že možna tukaj. Na albumu, ki naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Breach, Cult Of Luna, Wolves In The Throne Room, Neurosis, Rosetta, Russian Circles ali Amenra, bodo naslednje pesmi:

Verminvisible
Blood Moon, New Alliance
Maudissements
Ravenous Is The Night
Our Words Born in Fire
Fear Overthrown
A Celestial Funeral
Black Breath (feat. Emilie Zoe)

Abraham so danes:
Jakkob Wierdmann – kitara in backing vokal
Val DiCabillo – bas kitara in backing vokal
Dave Schlagmeister – bobni in vokal
Steven Margo Ditadoro – kitara

8. 10. 2021

V produkciji Rockpalast je nedavno nastal dokumentarec o nemški kraljici heavy metala Doro Pesch z naslovom Doro - Queen Of Metal, ki ga je režiral Oliver Schwabe. Poleg Doro so svoja razmišljanja pred kamero delili še Klaus Meine (Scorpions), André Olbrich in Hansi Kürsch (Blind Guardian) ter svetovna prvakinja v boksu Regina Halmich.

16. 6. 2021

Glede na to, da je Wacken Open Air letos ponovno odpovedan, so se organizatorji odločili, da na isti lokaciji pripravijo dogodek pod imenom Bullhead City Festival. Ta bo potekal 3 dni (16.–18. 9. 2021), med nastopajočili pa so že potrjeni Blind Guardian, Nightwish, Doro, Powerwolf, Gaahl's Wyrd in Saltatio Mortis. Odločili so se za prodajo tako 1-dnevnih kot 3-dnevnih vstopnic, imetniki slednjih bodo imeli možnost tudi za kampiranje. Prodaja se bo začela konec meseca oziroma v začetku julija.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija