VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 1. 2022

Dream Vision je svež slovenski projekt, ki ga je letos ustanovil multiinstrumentalist Jan Oblak, prav tako ustanovitelj black metal projekta Zorya. V Dream Vision se glasbeno mešajo blackgaze, synthwave, post-rock in black metal, celostna ideja projekta pa naj bi bila ustvariti novo glasbo in eksperimentirati s podobnimi žanri. Spodaj lahko poslušate prvo pesem z naslovom Le Spectre.

18. 1. 2022

Madžarska metalcore zasedba Project for a Better Dream je objavila videospot za pesem Prometheus. Ta je del EP-ja z naslovom Ascension, ki izide 1. februarja.

10. 1. 2022

Madžarska metalcore zasedba Project for a Better Dream bo 1. februarja izdala nov EP z naslovom Ascension. Razkritje prve pesmi sledi 16. januarja.

3. 11. 2021

Ameriški death/doom metal dvojec Dream Unending je objavil drugi single The Needful z debitantskega albuma Tide Turns Eternal, ki bo izšel 19. novembra pri založbi 20 Buck Spin, medtem ko bo vinilna verzija sledila februarja 2022.

Dream Unending sta ustanovila Derrick Vella (Tomb Mold) in Justin DeTore (Innumerable Forms).

26. 10. 2021

Dream Theater so objavili videospot za komad Awaken The Master, ki se nahaja na sveže izdanem albumu A View From The Top Of The World.

Avtorica: Tina Urek
8. 10. 2021

Ameriški death/doom metal dvojec Dream Unending, v katerem sta moči združila Derrick Vella (Tomb Mold) in Justin DeTore (Innumerable Forms), v posluh ponuja prvo skladbo In Cipher I Weep z debitantskega albuma Tide Turns Eternal, ki bo izšel 19. novembra pri založbi 20 Buck Spin, medtem ko bo vinilna verzija na voljo februarja 2022.

Tracklista je sledeča:
Entrance
Adorned In Lies
In Cipher I Weep
The Needful
Dream Unending
Forgotten Farewell
Tide Turns Eternal

23. 9. 2021

Dream Theater se vračajo z najnovejšim singlom Invisible Monster, ki naznanja tudi izid njihove najnovejše stvaritve A View From The Top Of The World. Za singel so fantje posneli tudi video, ki ga je režiral William »Wombat« Felch. Najnovejši album progresivcev A View From The Top OF The World naj bi izšel 22. oktobra.

3. 9. 2021

Švedsko-nemška death metal naveza Abscession na čelu z vokalistom Thomasom Cliffordom (Blood Of Serpents, Throne Of Heresy) predstavlja videospot za drugi single Theater Of Pain z novega studijskega albuma Rot Of Ages, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Transcending Obscurity Records.

Spisek skladb je sledeč:

Rat King Crawl
Theater Of Pain
Dead Man's Hate
Rains Of Death
Rot Of Ages
The Final Furnace
When The Guillotine Falls
War Machine
Prometheus Unbound
Eta Della Putrefazione

6. 8. 2021

Ukrajinski tehnični death metalci Brilliant Coldness so prejšnji teden pri založbi Dead Center Productions izdali svoj tretji studijski album z naslovom The Ultimate Dream. Plan B: Disposal Of Humanity. Na albumu so naslednji komadi:

The Ultimate Dream pt. 1
The Moment of Resistance
The Top of the Perish
Individual Hell
The Crown of Darkness
The Symphony of the Running Away Life
Technogenic Illusion
Phantasm
Devilish Misanthropy
Chameleon
The Ultimate Dream pt. 2

29. 1. 2021

Dream Theater so septembra leta 2017 na zgodovinski lokaciji Nippon Bukodan v Tokiu odigrali poseben koncert. Ta je bil del turneje Images, Words & Beyond Tour, kar pomeni, da je bil dotični album Images and Words odigran v celoti. Jutri, 30. januarja, bodo tako prvič omenjeni dogodek predvajali za svetovno publiko, saj je bil ta prvotno namenjen le japonskim poslušalcem. Na tej povezavi lahko kupite vstopnico, za katero boste odšteli približno 15 EUR, za posebno interaktivno druženje po koncertu pa boste odšteli skupno s koncertom in plakatom približno 40 EUR.

Avtorica: Tina Urek
3. 12. 2020

Zaradi nastale situacije večina koncertov ni bila odigranih in tako so ekipe iz zaodrja čez noč ostale brez dela. Fantje iz Dream Theater so se zato odločili, da posnamejo venček božičnih pesmi, katerega izkupiček bodo namenili njihovi ekipi. Skladba bo na voljo celoten december na dreamtheaterofficial.bandcamp.com.

3. 12. 2019

Dream Theater so objavili animirani videospot za komad At Wit's End, ki se nahaja na aktualnem albumu Distance Over Time.

Avtorica: Tina Urek
13. 11. 2019

Sludge metal pionir Kirk Windstein iz skupine Crowbar bo 24. januarja pri založbi eOne Heavy izdal solo album z naslovom Dream In Motion. Vse vokale, kitare in bas na albumu je Windstein posnel sam, medtem ko je za bobne in efekte poskrbel dolgoletni producent in sodelavec Duane Simoneaux (Crowbar, Down, Exhorder). Spodaj si že lahko ogledate videospot za naslovno skladbo Dream In Motion.

Tracklista je sledeča:
Dream In Motion
Hollow Dying Man
Once Again
Enemy In Disguise
The World You Know
Toxic
The Healing
Necropolis
The Ugly Truth
Aqualung (priredba Jethro Tull)

8. 8. 2019

V zaenkrat še neimenovanem novem projektu so moči združili kitarist Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head, ex-Torque), vokalist Bobby »Blitz« Ellsworth (Overkill), bobnar Mike Portnoy (Sons Of Apollo, The Winery Dogs, ex-Dream Theater, ex-Adrenaline Mob) in basist Mike Menghi (Metal Allegiance).

18. 7. 2019

Britanska epic metal zasedba Dream Tröll je nedavno v samozaložbi izdala svoj drugi album z naslovom Second To None, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija
2. 2. 2022
ODPOVEDANO! Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
10. 2. 2022
ODPOVEDANO! Hexis
MC Pekarna, Maribor