Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 4. 2024

Dream Theater se v čast 40. obletnici delovanja odpravljajo na veliko evropsko turnejo. Turneja bo zelo posebna zato, ker bo na bobnarski stol znova sedel Mike Portnoy. Nam najbliže se bodo ustavili 29. oktobra v Zagrebu (Arena) in 1. novembra v Budimpešti (Arena).

Avtorica: Tina Urek
15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

22. 11. 2023

Sporočamo, da je prejšnji teden umrl Charlie Dominici. Charlie je bil vokalist pri progresivcih Dream Theater, s katerimi je posnel album When Dream and Day Unite. Naj počiva v miru.

26. 10. 2023

Bobnar Mike Portnoy se je vrnil k zasedbi Dream Theater. Bobnar je prekinil delovanje z zasedbo leta 2010, njihov zadnji skupni album pa je bil Black Clouds & Silver Linings. Gospodje se bodo kmalu podali v studio, kjer bodo posneli že šestnajsti studijski plošček.

Avtorica: Tina Urek
16. 11. 2022

Megalomani progresivnega metala Dream Theater za naslednje leto ponovno napovedujejo vrnitev na staro celino. Januarja in februarja se bo peterica v okviru turneje Top Of The World Tour 2023 mudila po Evropi, nam najbliže pa se bo ustavila 27. januarja v Bratislavi in 15. februarja v Stuttgartu. Če ste jih maja letos zamudili v Zagrebu, imate tako ponovno možnost uživati v družbi legend progresivnega metala.

15. 4. 2022

Charlie Griffiths, kitarist skupine Haken, napoveduje solo album z naslovom Tiktaalika, ki prinaša naslednje komade:

Prehistoric Prelude
Arctic Cemetery
Luminous Beings
In Alluvium
Dead in the Water
Digging Deeper
Tiktaalika
Crawl Walk Run
Under Polaris

Charlie je poleg kitare posnel tudi bas kitaro in klaviature, na enem izmed komadov pa tudi vokale. Pri snemanju so sodelovali še vokalisti Tommy Rogers (Between the Buried And Me), Danïel De Jongh (Textures), Vladimir Lalić (Organised Chaos) in Neil Purdy (Luna’s Call), bobnar Darby Todd (Martin Barre, Frost, Devin Townsend), klaviaturist Jordan Rudess (Dream Theater) in saksofonist Rob Townsend (Steve Hackett).

Video za skladbo Arctic Cemetery, pri katerem sodeluje Tommy Rogers, že lahko vidite spodaj.

6. 4. 2022

Dream Theater so na letošnji podelitvi prestižnih glasbenih nagrad Grammy, ki je potekala v nedeljo, domov odnesli Grammya v kategoriji »best metal performance«. Nominirani so bili s komadom The Alien, ki je del aktualnega albuma A View From The Top Of The World.

V tej kategoriji so bili nominirani še Deftones (Genesis), Gojira (Amazonia), Mastodon (Pushing The Tides) in Rob Zombie (The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)).

Avtorica: Tina Urek
6. 4. 2022

Mednarodna progressive zasedba Seventh Station, ki ima kar nekaj članov iz Slovenije, je objavila nov single All Hail The Moustache. Gre za prvi single po dveh letih tišine, komad pa opeva težave diktatorstva, vojne in maničnosti. Če vam bo animacija videospota znana, potem zato, ker je zanjo poskrbel Mika Tyyskä, ki je znan po svojem sodelovanju z Dream Theater.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2022

James LaBrie, vokalist zasedbe Dream Theater, objavlja prvi single Devil In Drag s prihajajočega albuma Beautiful Shade of Grey. Četrti solo album LaBrieja naj bi izšel 20. maja, prednaročila pa so možna na tej povezavi.

27. 1. 2022

Ameriški veterani progresivnega metala Dream Theater objavljajo najnovejši animirani video za skladbo Transcending Time, ki jo lahko najdete na bandovem zadnjem dolgometražcu A View From The Top Of The World. Konec aprila se zasedba odpravlja na evropsko turnejo, nam najbližje pa se bodo fantje ustavili 25. maja v Zagrebu.

15. 12. 2021

Portugalska symphonic metal zasedba Glasya bo 18. februarja pri Scarlet Records izdala svoj 2. studijski album, ki bo nosil naslov Attarghan. Zasedba, ki se opisuje kot soundtrack metal band, ponuja z novim albumom še eno epsko perzijsko zgodbo, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Nightwish, Dream Theater, Epica, Myrath ali Hans Zimmer.

Album je produciral in zmiksal Fernando Matias pri The Pentagon Audio Manufacturers (Moonspell, Gwydion, Sinistro), za mastering je poskrbel Darius Van Helfteren pri Amsterdam Mastering (Epica, Xandria, Within Temptation, The Gathering), za artwork pa je bil odgovoren Pedro Daniel-Phobos pri Anomaly Design.

Tracklista albuma Attarghan je naslednja:
Attarghan
From Enemy To Hero
Way To Victory
Retaliation
First Taste Of Freedom
Journey To Akhbar
Queen's Temptation
Battle For Trust
The Sound Of 10.000 Feet Marching
Within The Sandstorm
We Weren't Meant To Be
At The Empire's Gate
Eye To Eye Sword To Sword
A New Era Has Come
The Legend Lives On

26. 10. 2021

Dream Theater so objavili videospot za komad Awaken The Master, ki se nahaja na sveže izdanem albumu A View From The Top Of The World.

Avtorica: Tina Urek
26. 10. 2021

James LaBrie, vokalist zasedbe Dream Theater, je najavil izid novega samostojnega ploščka z naslovom Beautiful Shade of Gray. Ta bo izšel 20. maja pri InsideOut Music. Za razliko od preteklih izdaj je LaBrie sodeloval s Paulom Logueom, ustanovnim članom zasedbe Eden's Curse.

Avtorica: Tina Urek
23. 9. 2021

Dream Theater se vračajo z najnovejšim singlom Invisible Monster, ki naznanja tudi izid njihove najnovejše stvaritve A View From The Top Of The World. Za singel so fantje posneli tudi video, ki ga je režiral William »Wombat« Felch. Najnovejši album progresivcev A View From The Top OF The World naj bi izšel 22. oktobra.

14. 9. 2021

Mastodon predstavljajo videospot za najnovejši single Pushing The Tides, s katerim napovedujejo dvojni studijski album Hushed And Grim, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Reprise Records. Za produkcijo in miks albuma je poskrbel David Bottrill (Dream Theater, Rush, King Crimson, Tool).

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna