Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2024

Industrialni black metalci Dusk so predstavili nov single Industrie III s prihajajočega albuma Industrie, ki bo izšel 31. maja.

Avtorica: Tina Urek
5. 4. 2024

Domači black metalci Dekadent že nekaj časa dražijo z napovedmi o izidu novega albuma. Zdaj pa je band obelodanil, da bo najnovejša stvaritev Dionyst luč sveta ugledala 30. maja pri založbi Dusktone Records.

20. 3. 2024

Sodeč po objavi klaviaturistke Zoe Marie Federoff se Cradle Of Filth te dni potikajo po studiu, kjer že nastaja njihov novi celovečerec. Ta naj bi se vračal v obdobje kultnih izdaj Dusk And Her Embrace ter Midian, kar je za nekatere poslušalce precej zanimivo. Zakaj? Ker je že nekaj časa znano, da je Dani Filth za ta album za sodelovanje prosil Eda Sheerana. 

Avtorica: Tina Urek
1. 3. 2024

Avstralska Dark Folk/Blackgaze zasedba Suldusk je danes pri Napalm Records izdala album Anthesis, hkrati pa objavila video za tretji in zadnji single Mythical Creatures, ki si ga lahko ogledate spodaj.

9. 2. 2024

Avstralski dark folk black metalci Suldusk bodo 1. marca pri Napalm Records izdali album Anthesis. S tega albuma pa predstavljajo video za skladbo Crystalline.

1. 2. 2024

Ameriški progresivni death metalci Sol Negate so združili moči z Wormholedeath Records. Pri novi založbi bo tako band 8. marca ponovno izdal album On the Verge of Dreaming Again. Tracklista:

Prologue
… and All Creation Was a Dream
A Mind That Bleeds
Waves Into the Darkness
Dusk Has Come; Stars Are Forming
Come and Embrace Me
Dissipate Into Each Other

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

23. 1. 2024

Ameriški melodični death metalci Upon Stone so prejšnji petek pri Century Media Records izdali debitantski album Dead Mother Moon. S tega albuma pa že predstavljajo video za komad Dusk Sang Fairest.

5. 12. 2023

Enočlanski moderni metal projekt Dusk ima nov videospot, in sicer za komad Breath In, Breath Out, ki ga najdete na aktualnem ploščku Spectrums.

Avtorica: Tina Urek
4. 12. 2023

Gothic rock/doom metal/folk glasbenica Chelsea Wolfe je v obliki videospota razkrila pesem Tunnel Lights, drugi single s prihajajočega ploščka She Reaches Out To She Reaches Out To She, ki 9. februarja preko Loma Vista Recordings prinaša deset komadov:

Whispers In The Echo Chamber
House Of Self-Undoing
Everything Turns Blue
Tunnel Lights
The Liminal
Eyes Like Nightshade
Salt
Unseen World
Place In The Sun
Dusk

21. 11. 2023

Ameriški doom/death veterani Dusk so v obliki videospota razkrili pesem Beacon Obscured, ki je del prihajajočega ploščka Dissolve Into Ash. Kot smo poročali septembra, bo ta po 28 letih nasledil prvenec ...Majestic Thou in Ruin iz leta 1994.

7. 11. 2023

Finski melodeath metal veljaki Insomnium so objavili visualizer za pesem Stained In Red s prihajajočega EP-ja Songs of the Dusk, ki izide v soboto pri založbi Century Media.

26. 10. 2023

Within Temptation so prejšnji teden izdali album Bleed Out in hkrati objavili video za single Ritual, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Band za single pravi, da je ena najbolj čudnih pesmi, kar so jih kdaj koli napisali in je v celoti dobila navdih v From Dusk Till Dawn, ikoničnem filmu Quentina Tarantina o na videz običajnem potovanju, ki se spremeni v zabavo vampirskih morilcev. »To je zabavna pesem o zapeljevanju,« pojasnjuje pevka Sharon. »Gre za to, da ženska prevzame oblast v svetu, v katerem prevladujejo moški.«

18. 10. 2023

Simfonični metalci Everdawn iz ZDA poročajo, da bodo 8. decembra preko založbe Frontiers Music Srl izdali nov album z naslovom Venera. Ta bo zajemal naslednje komade:

Cassiopeia
Century Black
Silver Lining
Karmic Partner
Northern Star
Justify The Means
The Promise
Crimson Dusk And Silver Dawn
Venera
Orion's Belt
Images Everlasting
Samsara
Truer Words Ever Spoken
Beneath The Well

11. 9. 2023

Nemški melodični black metalci Verderbnis so posneli videospot za komad Walking Through Forgotten Forests s prihajajočega ploščka Paria. Tracklista:

I Am The Wolf
Venomous Embrace
Walking Through Forgotten Forests
Paria
Lebenswinters Wanderschaft
Des Kranichs Flug
Dusk Maiden
Ein Wind Flüstert den Tod
Satanizer Terrorizer

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana