Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 3. 2024

Švedi Dark Tranquillity so objavili vizualizer za novi single The Last Imagination, ki bo del novega dolgometražca Endtime Signals, katerega izid so napovedali za 16. avgust pri Century Media Records.

21. 2. 2024

Melodični death metalci The Absence predstavljajo nov single Communion Carbonized, ki ga boste našli na novem samonaslovljenem albumu. Izšel naj bi 29. marca pri Listenable Insanity Records.

19. 2. 2024

Kot smo že pisali, se z ekskluzivnim dogodkom v Kinu Šiška na oder vračajo kultni peklenski Pomaranča. Band pravi tako:

»Organizacija dogodka poteka v združitvi dolgoletnih izkušenj očeta dokumentarca Železne Stopinje Denisa Brnčiča, Metal Strike ter Addende-P, ki so dodatno prispevali k stvaritvi dogodka, ki ne bo le koncert. Videli boste Pomarančo, kot je niste še nikoli. S potenco na 666! Dogodek 6. 6. 2024(6) bo spektakel, ki bo zapisan v zgodovino. Pomaranča bo namreč 6. junija snemala PRVI album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet za prihodnjo DVD-izdajo, prav tako prvo v Pomarančini zgodovini. Vsa vaša prisotna grla in glasovi ter vratovi bodo tako zapisani v večnost! Bodite del zgodovine!

Posebni gostje: Metalsteel, ki bodo na koncertu praznovali 25. obletnico delovanja! Karte gredo v prodajo 1.3. 2024 na vseh Eventimovih prodajnih mestih.
«

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2024

Norveška multiinstrumentalistka Sylvaine predstavlja prvi single Dagsens Auga Sloknar Ut, ki bo del prihajajočega EP-ja Eg Er Framand. Kathrine Shepard, ki se skriva za imenom Sylvaine, se z novim EP-jem vrača k lastnim koreninam. Ta bo v celoti luč sveta ugledal 22. marca prek založbe Season Of Mist. Tracklista:

Dagsens Auga Sloknar Ut
Arvestykker
Eg Veit I Himmelrik Ei Borg
Livets Dans
Tussmørke
Eg Er Framand

17. 1. 2024

Domača simfonična black metal zasedba Marax sporoča, da je zaključila snemanje prihajajočega albuma z naslovom The Shrine. Album je band posnel v Studio Toplica, poleg samega albuma pa bodo Marax izdali tudi Making of The Shrine DVD. Več informacij sledi kmalu.

23. 8. 2023

Izraelski orientalski metalci Orphaned Land se po večletnem zatišju vračajo na evropske odre. V sklopu turneje The Motocultor Festival European Tour 2024 je zaenkrat potrjenih nekaj datumov, ki jih lahko najdete na priloženi sliki. Z Izraleci se bodo na turnejo podali še Azteca, Royal Rage in Ring Of Gyges.

Poleg tega naj bi band kmalu napovedal izid live albuma/DVD-ja ob 30. obletnici delovanja, pri čemer naj bi sodeloval z orkestrom. Več informacij za zdaj še ni znanih.

28. 6. 2023

DIO: Dreamers Never Die je naslov prvega uradnega dokumentarnega filma, ki se bo osredotočil na turbulentno kariero vokalista Ronnieja Jamesa Dia. Film je bil sicer uradno predstavljen lansko leto v ZDA, bo pa 29. septembra izšel mednarodno na DVD-ju in 4K Blu-rayu.

Avtorica: Tina Urek
13. 3. 2023

Danski old school death metalci Bloodgutter bodo 5. maja izdali prvenec, ki bo slišal na ime Death Mountain in bo vseboval enajst komadov:

Katabatic Death Wind
Rot Awaits
Artillery Supremacy
Torture Sacrifice
Down The Gutter
For The Empire
Unternehmen Gericht
Fill The Graves
Whirlwind Of Doom
Jaws Of Death
Our Final Conflict

Za ljubitelje bandov, kot sta Entombed in Obituary.

13. 2. 2023

Italijanski brutal death metalci Fulci so v sodelovanju z Ritual Video posneli film Tropical Sun - The short movie. Kratek krvavi film govori o norem zdravniku, ki oživlja mrtve, DVD pa bo priložen najnovejši izdaji Italijanov, in sicer 7" vinilni izdaji z istim naslovom, ki bo s pomočjo Time To Kill Records ugledala luč sveta 27. februarja. Prednaročilo lahko oddate tukaj.

19. 12. 2022

Tilen Hudrap je zapustil nemško zasedbo U.D.O. Tukaj je njegova izjava, ki jo je minuli petek objavil na svojem Facebook profilu:

»I want to inform you that I decided to leave the U. D. O band on my own accord. This is completely my decision, I came to it after weeks of careful consideration. After 4 albums (2 studio albums and 1 live album/DVD and studio compilation) and worldwide live tours and performances with both U. D. O and Dirkschneider I decided that it's time for me to pursue other interests in the metal world. Thanks to all the fans all over the world for the massive support and good luck to the band on all future endeavors! There is SO much more to come!«

8. 8. 2022

Ameriški power metalci Burning Shadows napovedujejo live izdajo Steel Diplomacy, ki bo izšla v kompletu kot BD+DVD+2CD. Steel Diplomacy bo ponujal bandova celotna nastopa na festivalu Riddle of Steel v nemškem Marburgu in festivalu Into Battle v Atenah.

Na voljo bo tudi digitalna izdaja avdio posnetkov, medtem ko bo bonus BD/DVD vključeval komentarje nastopov, bonus pesmi z dodatnih nastopov, fotografije in videoposnetke iz zakulisja.

Tukaj pa lahko preverite dražilnik.

31. 5. 2022

Švedski rockerji Deaf Rat so po priredbi skladbe Like A Prayer od Madonne posneli še priredbo pesmi Take Me To Church (Hozier). Premiera videospota bo v četrtek, 2. junija, ob 16. uri na YouTubu.

18. 5. 2022

Paul Di'Anno, nekdanji vokalist legend Iron Maiden, je najavil nov projekt, ki bo nosil naslov Warhorse. Gre za projekt, ki nastaja s številnimi glasbeniki iz sosednje Hrvaške, saj Di'Anno obiskuje fizioterapije in se tako pripravlja na operacijo kolena prav v Zagrebu. Napovedana je tudi posebna DVD-izdaja, ki bo poleg treh novih skladb obsegala tudi posebno sporočilo, ki jo Paul namenja svojim oboževalcem. Več informacij o sami izdaji in vsemu okrog Paula ter novonastalega projekta najdete tukaj.

18. 2. 2022

Založba Noise Records bo konec meseca izdala boxset skupine Tankard z naslovom For a Thousand Beers, ki prinaša njihove naslednje albume (na CD-ju ali vinylu):

Zombie Attack
Chemical Invasion
The Morning After
The Meaning Of Life
Stone Cold Sober
Two-Faced
The Tankard
Fat, Ugly & Live (DVD)

Komplet bo vseboval tudi knjigo arhivskih fotografij banda.

4. 1. 2022

Nemški enočlanski pagan black metal band Horn je pred slabim tednom v samozaložbi izdal single Alpenrekorder & Filmmaterial, ki zajema CD z avtorskim komadom in priredbo ter DVD s tremi koncertnimi posnetki in videospotom:

CD:
Alpenrekorder
Kampen (priredba Windir)

DVD:
Alpenrekorder (official video)
Wache schreibt ... (live)
Turm am Hang (live)
Alles in einem Schnitt (live)

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija