Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 3. 2024

Potem ko smo lahko pred kratkim Američane Wayfarer spremljali na odru skupaj z veljaki Enslaved, band sporoča, da se junija vrača v Evropo. Med izbranimi datumi se bodo gospodje z »divjega zahoda« 21. junija ustavili pri naših južnih sosedih na festivalu Heretic Feast Fest, kjer jim bodo družbo delali tudi domači Dickless Tracy. Več informacij pa najdete tukaj.

12. 3. 2024

Po nekaj nastopih na Otoku Enslaved nadaljujejo svoje romanje po Evropi. Čez natanko teden dni bodo svoj glas širili v dunajskem klubu ((szene)) v družbi Svalbard in Wayfarer.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2024

Norveški progresivneži Enslaved so posneli besedilni video za alternativno različico komada Congelia, ki je del posebne izdaje aktualnega ploščka Heimdal.

12. 1. 2024

Norveški progresivneži Enslaved so posneli vizualizer za pesem Gangandi, ki je del posebne izdaje aktualnega ploščka Heimdal.

22. 12. 2023

Enslaved so objavili še en live video, in sicer za skladbo Sequence, ki je del albuma Utgard.

12. 12. 2023

Znani so vsi nastopajoči na norveškem festivalu Beyond the Gates 2024, ki se bo odvil med 31. julijem in 3. avgustom naslednje leto. Izpostaviti velja norveške Enslaved, ki bodo nastop posvetili albumu Frost, in veljake Satyricon, ki bodo nastopili dva dni zapored z dvema različnima setoma. Vse nastopajoče najdete na priloženi sliki, vse ostale najpomembnejše informacije pa v našem Napovedniku.

15. 11. 2023

Norveški progresivni black metalci Enslaved sporočajo, da se naslednjo pomlad odpravljajo na evropsko turnejo. Skupaj z njimi se bodo na turnejo podali ameriški Wayfarer in Angleži Svalbard. Nam najbližje se bo karavana ustavil v sosednji Avstriji, in sicer 19. marca na Dunaju. Ostale datume turneje lahko preverite na priloženi sliki.

3. 8. 2023

Avstralska enočlanska black metal zasedba Drowning the Light sporoča, da s pomočjo založbe Dark Adversary Productions pripravlja izid kar dveh EP-jev. Violet Mercury & Moonlit Sorcery in Enslaved by the Cave naj bi izšla kmalu. Več informacij trenutno ni znanih.

 

4. 7. 2023

Blackened industrial death metal dvojec Damned to Downfall je med drugim v obliki videospota razkril komad Enslaved by Faith, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom Slavery for You, ki bo izšel 28. julija.

3. 7. 2023

Prednaročite lahko Silent Script, drugi plošček ameriške hard rock/metal zasedbe Veritas. Album bo izšel 22. avgusta pri Sliptrick Records in bo zajemal 12 komadov:

Limit
Creation Groans
Grind Away
Buried
Unchained
None Enslaved
Betraying Sight
Oxygen
More Than I Can Say
One People
Somniloquy
Modulate

13. 3. 2023

Ruski black metalci Drakon so posneli besedilni video za komad Providence of Russian Blood, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom High Tales. Polvečerec, ki ga že lahko prednaročite, bo izšel 7. aprila pri založbi Sleaszy Rider. Seznam pesmi je takšen:

Providence of Russian Blood
Timevortex
God of War
Life Demise (Unanimated cover)
Fenris (Enslaved cover)

7. 3. 2023

Norveški progresivni avantgardni ekstremneži Enslaved so prejšnji petek pri Nuclear Blast izdali svoj 16. studijski album Heimdal. Poleg svežega albuma pa ponujajo tudi svež besedilni video za skladbo The Eternal Sea s tega ploščka.

27. 1. 2023

Kot smo že poročali, so Enslaved včeraj izdali nov single Forest Dweller s prihajajočega albuma Heimdal. Spodaj si lahko ogledate video, ki so ga Norvežani predstavili skupaj s singlom.

25. 1. 2023

Norveški progresivni ekstremneži Enslaved bodo jutri izdali single Forest Dweller s prihajajočega albuma Heimdal. Album naj bi izšel 3. marca pri založbi Nuclear Blast, napovedan single lahko prednaročite tukaj, spodaj pa ogledate dražilnik za nov videospot.

3. 1. 2023

Ameriški blackened death metalci Visitant so objavili video za svoj prvi single Dematerialization. Na svoj okus naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Naglfar, Gojira, Goatwhore, Enslaved in Opeth.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona