VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 6. 2022

Izšel je tudi Colours of Faith, drugi album od Sisyphean, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

23. 5. 2022

Tudi nemški thrasherji Destruction so posneli drum playthrough video. Randy Black je izbral komad No Faith In Humanity z aktualnega albuma Diabolical, ki je izšel aprila letos pri Napalm Records.

22. 4. 2022

Norveški vokalist Jorn Lande napoveduje novi album solo projekta Jorn z naslovom Over The Horizon Radar, ki bo izšel 17. junija. Na njem najdete naslednje komade:

Over the Horizon Radar
Dead London
My Rock and Roll
One Man War
Black Phoenix
Special Edition
Ode to the Black Nightshade
Winds of Home
In the Dirt
Believer
 Faith Bloody Faith (extended album version)

18. 3. 2022

Američani Demiricous bodo po daljšem premoru, od izida drugega albuma je minilo že petnajst let, 1. maja izdali tretji album z naslovom Chaotic Lethal, ki prinaša naslednje komade:

Unconditional Hate
Terminal Future
Smoke Chaser
The Follow
Fuck the Fire
Chaotic Lethal
Merciless Slut Cult
Choke
Faith Crime

25. 2. 2022

Nemški thrash metal veterani Destruction, ki bodo 40 let delovanja ovekovečili z novim dolgometražcem Diabolical, objavljajo single No Faith In Humanity, za katerega so gospodje posneli tudi videospot. Diabolical naj bi izšel 8. aprila pri založbi Napalm Records.

17. 12. 2021

Atmosferični black metalci Sisyphean iz Litve bodo naslednje leto pri Transcending Obscurity Records po 5 letih premora ponovno ponudili nekaj iz studia. To bo njihov 2. celovečerec, ki bo nosil naslov Colours of Faith in bo izšel na vinilu, zgoščenki in v digitalnem formatu. Za naslovnico je poskrbel Adam Burke, medtem ko je bil album posnet pri Vicarious Recordings, zmiksan pri Satanic Audio (Behemoth, Blaze Of Perdition, Thaw), masteriziran pa pri Resonance Sound Studio (Cruciamentum, Absu, Father Befouled).

Na voljo za poslušanje je že pesm Scorched Timeless.

5. 11. 2021

Hex A.D. predstavljajo videospot za nov single One Day Of Wrath, Another Gesture Of Faith s petega studijskega albuma Funeral Tango For Gods & Men, ki je izšel konec oktobra pri založbi Fresh Tea. Na novem albumu kot glasbena gosta sodelujeta tudi kitarska mojstra Ronni Le Tekrø (TNT) in Rowan Robertson (ex-Dio, Bang Tango, DC4).

Spisek skladb je sledeč:
Naadegave
Seven Blades
Got The Devil By The Tail
One Day Of Wrath, Another Gesture Of Faith
Painting With Panic
Hell Hath No Fury (feat. Rowan Robertson)
All The Rage (feat. Rowan Robertson)
Positively Draconian (feat. Ronni Le Tekrø)

24. 8. 2021

The Absence so objavili videospot za nov single Faith In Uncreation s petega studijskega albuma z naslovom Coffinized, izdanega konec junija pri založbi M-Theory Audio.

5. 8. 2021

Ameriška crossover thrash zasedba Turn Cold je objavila skladbo The End Of My Rope s prihajajočega debitantskega EP-ja Break Your Faith, ki bo na voljo 10. septembra.

Tracklista je sledeča:
Break Your Faith
Delusion Solution
The End Of My Rope

30. 7. 2021

Ameriški melodični death metalci Winter Nights bodo 18. avgusta izdali EP z naslovom Sky Burial. Tracklista je naslednja:
Time To Say Goodbye
Neither Faith Nor Fear
I Pray To I
Sky Burial

30. 6. 2021

Brazilska tradicionalna doom metal zasedba Pesta je objavila videospot za skladbo Antropophagic z aktualnega drugega albuma Faith Bathed In Blood, ki je izšel leta 2019 pri založbi Abraxas Records.

20. 4. 2021

Švedski doom/stoner metal trio Cavern Deep je objavil živa posnetka skladb Fungal Realm in Leap Of Faith, ki sta bili nedavno zabeleženi v domačem studiu. Obe skladbi se nahajata na prihajajočem prvencu, ki bo izšel pri založbi Interstellar Smoke Records.

Skupino trenutno sestavljajo Kenny-Oswald Duvfenberg (kitara, vokal), Max Malmer (bas, vokal) in Dennis Sjödin (bobni, spremljevalni vokali, klaviature).

7. 4. 2021

Ameriški sludge/doom trio Yellowtooth je objavil videospot za aktualni single From Faith To Flames s prihajajočega albuma z naslovom The Burning Illusion, ki bo izšel 30. aprila pri Orchestrated Misery Recordings.

Skupino iz Indiane tvorijo basist/vokalist Peter Clemens, kitarist/vokalist Henry McGinnis in bobnar Dave Dalton.

17. 3. 2021

Ameriški sludge/doom metal trio Yellowtooth je razkril otvoritveno skladbo From Faith To Flames z novega dolgometražnega albuma The Burning Illusion, ki bo izšel 30. aprila pri založbi Orchestrated Misery Recordings.

Tracklista albuma je sledeča:

FFTF
Atrocity
Deep Space
Astronaut’s Journey
The Illusion
Void
Dead Flowers
Scattered To The Wind
Lazarus Syndrome

12. 3. 2021

Kolumbijski death metalci Headcrusher predstavljajo single Faith Is Not Enough, ki je del prihajajočega EP-ja Portal To Existence.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
18. 8. 2022
Kaltenbach Open Air 2022
Spital am Semmering, Avstrija
18. 8. 2022
Frantic Fest 2022
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras