NOVICE

28. 9. 2021

Grški simfonični gotičarji Fallen Arise so prejšnji teden objavili animirani videospot za skladbo Embers, ki jo najdete na njihovem lanskem albumu z naslovom Enigma, ki je izšel preko Rock of Angels Records.22. 9. 2021

HammerFall so objavili live posnetek svoje skladbe Templars Of Steel, ki je nastal med njihovim nastopom na nemškem festivalu Wacken Open Air. S tem live posnetkom band najavlja re-izdajo svojega albuma Renegade iz leta 2000, ki ga je povsem na novo zmiksal legendarni producent Fredrik Nordström in bo na voljo od 12. novembra dalje.

16. 9. 2021

Na Dunaju se v organizaciji TON - Music Productions in Planet Metal rojeva nov festival. Ta se imenuje The Fall in je zaenkrat načrtovan samo v enodnevni izvedbi, medtem ko bi moral luč sveta ugledati že lansko leto, vendar je bil prestavljen in zamenjani so bili nastopajoči (namesto 1914 bodo nastopili Karg). Seznam teh je trenutno naslednji:

Misþyrming (isl - black metal)
Karg (aut - atmospheric black metal)
Ellende (aut - post black metal)
Sear Bliss (hun - atmospheric black metal)
Blaze of Perdition (pol - black metal)
GAEREA (por - black metal)
Kalmen (ger - doom/black metal)
Heidnir (aut - black metal)

31. 8. 2021

Maltežani Decline The Fall, ki sicer trenutno živijo in ustvarjajo v Sloveniji, so objavili videospot za akustično različico komada Nemesis. Spot so posneli v okolici njim trenutno domačih Zreč.17. 8. 2021

Avstralska tradicionalna doom metal zasedba Lucifer's Fall je v začetku tega meseca pri založbi Sun And Moon Records izdala svoj tretji studijski album III - From The Deep, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Album bo na CD-ju in vinilu dosegljiv septembra oziroma novembra.

Tracklista je sledeča:

Trident Steel
The Cave
Man Of God
Doom 'N' Roll
Across The Void
Reverend Revenant
From The Deep

Spodaj je na voljo tudi videospot za otvoritveno skladbo Trident Steel.

1. 7. 2021

Finska melodična doom/death metal zasedba Swallow The Sun na ogled ponuja živo verzijo skladbe Don’t Fall Asleep (Horror, Pt. II) s prihajajočega koncertnega albuma 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair – Live in Helsinki, ki izide 30. julija pri založbi Century Media Records.


25. 5. 2021

Francoska stoner/doom metal zasedba Witchthroat Serpent je objavila skladbo The Fall Of Whitewood, drugi single s prihajajočega split albuma Doom Sessions Vol. 666 z britanskimi kolegi Dead Witches, ki bo izšel 18. junija pri Heavy Psych Sounds Records.

20. 5. 2021

Decibel Magazine ekskluzivno predstavlja najnovejši album mehiške death/doom metal zasedbe Majestic Downfall z naslovom Aorta, ki bo izšel jutri pri založbi Personal Records.

Tracklista je sledeča:
Roberta
A Dying Crown
Aorta
Become Eternal

17. 5. 2021

Domača zasedba XSkull8 je konec preteklega tedna objavila videospot za single Leaves Are Falling.

19. 4. 2021

Avstrijski thrasherji Darkfall, ki na sceni ropotajo že od leta 1995, predstavljajo nov besedilni video za pesem Tides Of War. V navezi z Mortal Strike napovedujejo deljen album Thrashing Death Squad. Ta prinaša po eno avtorsko pesem vsakega banda, po eno priredbo pesmi sodelujočega banda in po eno priredbo metal klasike. Edinstveni duplo miks bomo lahko slišali že 7. maja

Tracklista:
Darkfall - Tides Of War
Darkfall - The Gates Are Open
Darkfall - Here Comes The Tank (Mortal Strike Cover)
Darkfall - Hail To The Warriors (Manowar Tribute)
Mortal Strike - A Storm Will Overcome
Mortal Strike - P.T.S.D.
Mortal Strike - Rise To Dominate (Darkfall Cover)
Mortal Strike -Freibier (Tankard Cover)

14. 4. 2021

The Picturebooks so objavili videospot za priredbo country blues klasike Corrina Corrina, v kateri gostuje tudi frontman Neil Fallon iz skupine Clutch. Poerg Fallona je sodeloval tudi Dave Dinsmore, basist v zasedbi desert rock botra Branta Bjorka.

Dvojec The Picturebooks je presenetil že s predhodnim singlom in videom za Here's To Magic, kjer se jima je pridružil vokalist Dennis Lyxzen (Refused).

6. 4. 2021

Ponovno združena okrepljena zasedba Helloween je objavila videospot za novi single Skyfall, ki se nahaja na prihajajočem studijskem ploščku. Enostavno poimenovani Helloween bo izšel 18. junija pri Nuclear Blast Records.29. 3. 2021

Po uspešni izdaji albuma Curse Of Autumn so Witherfall predstavili še videospot za komad The Unyielding Grip of Each Passing Day.
25. 3. 2021

Madžarski moderni metalci Before The Fall so objavili videospot za komad Healed By Fear, ki se nahaja na istoimenskem prihajajočem EP-ju. Ta bo izšel 30. aprila pri Inverse Records.8. 3. 2021

V petek so grški melodični blackened metalci Nightfall izdali album At Night We Prey, ki je izšel pri založbi Seasons of Mist. »Ustvarjen je iz jeze in upanja. Jeza je zaradi vseh stereotipov, ki so zgrajeni okoli resnih zadev, kot je depresija; obstaja pa upanje, da se stvari obrnejo na bolje. Pojemo za mlajše generacije, da lahko zrušijo stara prepričanja o duševnih boleznih. Glasba na tem albumu ne sledi linearnemu vzorcu, ampak skuša ujeti cel spekter razpoloženj, ki jih nekdo doživlja, ko je v elementu. Je mešanica hitrih in počasnih delov, težkih in še težjih prehodov, v naravnem poteku od začetka do konca,« pravi vokalist Efthimis. Ali je temu tako ali ne, se lahko prepričate sami.

Tracklista albuma je naslednja:
She Loved the Twilight
Killing Moon
Darkness Forever
Witches
Giants of Anger
Temenos
Meteor Gods
Martyrs of the Cult of the Dead (Agita)
At Night We Prey          
Wolves in Thy Head

KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana