NOVICE

10. 11. 2020

Ameriški progresivci Fates Warning so objavili videospot za skladbo Begin Again s trinajstega studijskega albuma Long Day Good Night, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Long Day Good Night je izšel pretekli petek pri založbi Metal Blade Records.


9. 10. 2020

Fates Warning na ogled ponujajo besedilni video za nov single Now Comes The Rain s prihajajočega studijskega albuma Long Day Good Night, ki bo izšel 6. novembra pri založbi Metal Blade Records.

27. 8. 2020

Fates Warning predstavljajo skladbo Scars, prvi single z novega studijskega albuma Long Day Good Night, ki bo izšel 6. novembra pri založbi Metal Blade Records. Na albumu sodelujeta tudi njihov touring kitarist Mike Abdow, ki je prispeval nekaj solaž, in bobnar Gavin Harrison (Porcupine Tree, The Pineapple Thief).

Long Day Good Night prinaše sledeče skladbe:
The Destination Onward
Shuttered World
Alone We Walk
Now Comes The Rain
The Way Home
Under The Sun
Scars
Begin Again
When Snow Falls
Liar
Glass Houses
The Longest Shadow Of The Day
The Last Song

19. 2. 2019

Progressive metal veterani Fates Warning so podpisali za založbo Metal Blade Records, pri kateri naj bi prihodnje leto izdali svoj trinajsti studijski album.

28. 8. 2018

Fates Warning so objavili besedilni video za skladbo Point Of View, ki se nahaja na njihovem aktualnem koncertnem albumu z naslovom Live Over Europe.

20. 6. 2018

Fates Warning so objavili koncertno verzijo skladbe Life In Still Water s koncertnega albuma z naslovom Live Over Europe, ki izide 29. junija pri založbi InsideOut Music.

30. 5. 2018

Fates Warning so objavili koncertni video za skladbo The Light And Shade Of Things katerim napovedujejo koncertni album z naslovom Live Over Europe, ki bo izšel 29. junija pri založbi InsideOut Music.7. 5. 2018

Fates Warning bodo 29. junija izdali live album Live Over Europe, na katerem bodo posnetki koncertov iz 8. različnih evropskih mest. Med njimi je tudi Ljubljana, kjer se je zasedba ustavila v začetku letošnjega leta. Tukaj lahko prisluhnete komadu Firefly, na albumu pa se bodo nahajali še sledeči:

CD 1: From The Rooftops
Life In Still Water
One
Pale Fire
Seven Stars
SOS
Pieces Of Me
Firefly
The Light And Shade Of Things
Wish
Another Perfect Day
Silent Cries
And Yet It Moves

CD 2:
Still Remains
Nothing Left To Say
Acquiescence
The Eleventh Hour
Point Of View
Falling
A Pleasant Shade Of Gray, Pt. IX
Through Different Eyes
Monument
Eye To Eye

20. 12. 2016

Fates Warning so posneli videospot za skladbo SOS z aktualnega albuma z naslovom Theories Of Flight, izdanega letos poleti pri založbi InsideOut Music.

16. 9. 2016

Fates Warning predstavljajo povsem sveži videospot za pesem Seven Stars z aktualnega albuma Theories Of Flight, izdanega letos poleti pri založbi InsideOut Music.

V začetku prihodnjega leta bomo skupino v živo lahko spet videli v Evropi, saj bo v okviru turneje z imenom Theories Of Flight Tour med drugim gostovala tudi 2. 2. v Budimpešti, 4. 2. v Münchunu in 9. 2. v Bologni.

6. 6. 2016

Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo From The Rooftops s prihajajočega studijskega albuma ameriških progresivcev Fates Warning z naslovom Theories Of Flight, ki bo izšel 1. julija pri založbi InsideOut Music.

27. 5. 2016

Pionirji progresivnega metala Fates Warning so objavili teaser za težko pričakovani dvanajsti studijski album z naslovom Theories Of Flight, ki bo izšel 1. julija pri založbi InsideOut Music.

26. 4. 2016

Legendarni ameriški progresivci Fates Warning so razkrili naslovnico svojega težko pričakovanega dvanajstega studijskega albuma z naslovom Theories Of Flight, ki bo izšel 1. julija pri založbi InsideOut Music. Tracklista je sledeča:
From The Rooftops
Seven Stars
SOS
The Light And Shade Of Things
White Flag
Like Stars Our Eyes Have Seen
The Ghosts Of Home
Theories Of Flight

2. 10. 2015

Fates Warning bodo decembra začeli snemati dvanajsti studijski album. Več podrobnosti zaenkrat še ni znanih.

28. 7. 2015
Fates Warning bodo 2. oktobra pri založbi Metal Blade v obliki deluxe edicije ponovno izdali svoj leta 1997 izdani album A Pleasant Shade of Gray. Dodatek originalnemu ploščku je live CD, ki ga je band posnel med turnejo po Evropi leta 1998. /J.G./
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana