Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 11. 2023

Progresivni enočlanski death metal band Angel Rising je posnel besedilni videospot za komad Reign of Torture z aktualnega tretjega dolgometražca Afterlife.

9. 10. 2023

Nemška hard rock/alternativna metal zasedba Surrender The Crown je objavila video za četrti in končni single Armor Down z najnovejšega albuma IV - The Healing, ki je izšel konec prejšnjega meseca. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji bandov, kot so Disturbed, Sevendust, Godsmack in In Flames.

22. 9. 2023

Novozelandski thrasherji Alien Weaponry so objavili animirani video za skladbo Īhenga z aktualnega albuma Tangaroa.

23. 7. 2021

Vesela Dihurčka sporočata, da vstopnine za današnji Jalla Jalla Open Air ni, pobirajo se donacije. Časovnica pa zgleda takole:

18.30 Sovrag (40 min)
19.30 CarlxJohnson (20 min)
20.10 Sakrabolt (30 min)
21.00 Reach A.D. (30 min)

4. 2. 2020

Za češki festival Brutal Assault 2020 je potrjenih že približno 50 % nastopajočih. Kot zadnji so bili najavljeni kultni danski heavy metalci Mercyful Fate, ki bodo z organizatorjem in obiskovalci praznovali 25 let obstoja festivala.

V zadnjem paketu so bili potrjeni še Darkest HourDenial Of GodExhumedFleshgod ApocalypseM.O.D. (Method Of Destruction)Municipal WasteNecrotPentagramRED FANGSoreption in Valkyrja.

6. 11. 2019

Kranjsko društvo KRDM na Bandcampu ponuja v posluh četrto Denktimes kompilacijo. Izšla je ob 10. obletnici ustvarjanja v kranjskem zaklonišču, ki mu v društvu in sodelujoči izvajalci pravijo Plc, zajema pa njihove najnovejše dosežke. Med drugim lahko premierno slišite štiri komade: Didge – Shadows We Carry By Our Side, Mutism – False Sense of Security, Nature – Purge The Waters, GMB – Cube in Kje je Frogi s piri.

Kompilacija sicer zajema komade zasedb oz. izvajalcev Amalgam, Didge, Mutism, Armaroth, Nature, GMB, Neuromancer, Douchean in Ofnana_pesa, ki jih lahko skoraj vse ujamete v živo 16. novembra na letošnjem Plc Festu v TrainStation SubArtu.

Metalce bodo razgreli Armaroth, Nature in Amalgam, rockerji in synth rockerji bodo uživali na Didge in Neuromancer, za plesno noč do jutra pa bosta poskrbela Douchean in Ofnana_pesa.

Pred začetkom glasbenega programa si lahko ogledate še kratek dokumentarec o omenjenem zaklonišču.

10. 9. 2019

Britanska stoner metal zasedba Pist je na svojem Bandcampu objavila skladbo Mind Rotter s prihajajočega drugega albuma z naslovom Hailz, ki bo izšel 8. novembra pri založbi APF Records.

Hailz prinaša naslednje skladbe:
Ex-Nihilo
Wreck
Mind Rotter
Fools Gave Chase
If I Was You...
Strangle The Sun (feat. Elephant Tree)
Skin Your God

5. 6. 2019

Ljubljansko grindcore zasedbo Glista po nastopu na festivalu MetalDays, 24. julija, zaradi prezasedenosti zapušča Ivan Cepanec (Dickless Tracy, Eruption). Glista so zapisali naslednje:

"Hear yee, hear yee, 

Glista (spet) išče bobnarja.

Prišel je dan, ki smo ga dolgo potiskali za obzorje. Ivan Cepanec je, ob skromnih obljubah, v bend prinesel veliko več, kot smo upali pričakovati (hvala, Tegla). Po tem, ko je začetni session staž podaljšal v polnopravno članstvo, je najbolj zaposlen človek v Ljubljani naznanil, da meja vendarle obstaja. Ta meja je neizpodbitno postavljena na 24.7., dan, znan kot naš nastop na letošnjih Metaldays.
Za seboj pušča veliko vrzel, katero zapolniti bo težka naloga.

Bi poizkusil? Nič lažjega, piši na glistagrind@gmail.com, povprašaj na Glista FB, pokliči katerega od članov, oziroma ga kar pocukaj za rokav (velja opozoriti, da nas fax in ostale zastarele komunikacijske tehnologije vendarle ne dosežejo).

Kaj lahko pričakuješ? Prostor za vaje z bobni v savskem naselju (zaklonišče zraven BMX steze, Stolpniška ulica), komade napisane v GP (stare in tudi nove, že v delu), dobro družbo in Alojzove komentarje.

Kaj pričakujemo mi? Mp3 pove več kot 1000 besed, lossless format še več, glista.bandcamp.com/album/death-machinery, nadaljujemo v podobnem slogu. 

Smo odprti za lastno interpretacijo segmentov, zaželjena je tudi sposobnost improvizacije na vajah.

Kot smo omenili, imamo v delu nove komade, zato bi se za začetek poigrali kar s tem."

3. 1. 2019

Skull Fist so objavili videospot za skladbo Don't Cross Me z novega studijskega albuma Way Of The Road, ki je izšel oktobra pri založbi NoiseArt Records.

26. 9. 2017

Skrivnostna »forest black metal« zasedba Ambasador Rous iz Prekmurja je objavila posnetek nastopa na letošnjem Breka Festu, kjer je premierno v celoti predstavila svoj debitantski EP z naslovom Lejs je nej več isti, ki je v omejeni nakladi izšel konec avgusta.

Tracklista je sledeča:
Gaušča Büdinska
Lejs je nej več isti
Ništerni so nej mrli
On je iz Büdinec

30. 9. 2016

Ljubljanski thrasherji Teleport predstavljajo skladbo Path to omniscience s prihajajočega EP-ja Ascendance, ki bo po po novem izšel v oktobru. Na njem bodo naslednje skladbe:
Nihility
The Monolith
Artificial divination
Realm of solar darkness
Path to omniscience

Teleport lahko pojutrišnjem v živo ujamete v Kranju, saj bodo z GMB, Venomous Breath in Escarnium nastopili v TrainStation SubArtu.

28. 9. 2016

Koncert brazilskih death metalcev Escarnium in Venomous Breath, ki se bo zgodil 2. oktobra, je bil zaradi zapletov z organizacijo z Bleda prestavljen v kranjski Trainstation SubArt. Kot predskupini bosta nastopili domači zasedbi Teleport in GMB. Vstopnine ni!

Predviden časovni razpored:
19:00 vrata
19:20 - 19:50 GMB
20:05 - 20:35 Teleport
20:50 - 21:35 Venomous Breath
21:50 - 22:35 Escarnium

23. 9. 2016

Na današnjem Dobrodelnem koncertu za Mestni mačjak v Trainstation SubArtu bo poleg Didge, The Mor(R)ons, Le Serpentine in Raggalution nastopila tudi kranjska death/thrash metal zasedba GMB (na fotografiji).

Iz Trainstation SubArta še sporočajo: »Mestni mačjak že ima svoj prostor na Tomšičevi ulici v Kranju. Da pa bo lahko služil svojemu namenu, ga je potrebno prenoviti. Pri tem bi potrebovali tudi vašo pomoč, saj le s skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši in prijaznejši svet, zato vas skupaj z ekipo Mestnega mačjaka vabimo na dobrodelni koncert, katerega izkupiček bomo v celoti namenili za prenovo prostorov na Tomšičevi.«

5. 7. 2016

Znana je časovnica za današnji koncert pred Rock Barom Down Town v Kranju:
20:00 vrata
20:30 GMB
21:30 Brujeria

Koncert ni razprodan, tako da bodo vstopnice še na voljo tudi na vhodu pol ure pred začetkom koncerta. Več o koncertu in ostalih dogodkih v okviru 8. SubArt Festivala pa lahko preberete tukaj.

8. 6. 2016

V okviru 8. SubArt Festivala, ki bo v začetku julija potekal na različnih lokacijah po Kranju, bo 5. 7. pred Rock Barom Down Town nastopila tudi mehiško-ameriška ekstremna metal zasedba Brujeria. Gre za stranski projekt kitarista Dina Cazaresa, ustanovnega člana Fear Factory, v katerem so se mu skozi leta pridružila številna znana imena svetovne metal scene, kot so Billy Gould (Faith No More), Nicholas Barker (ex-Cradle Of Filth, ex-Dimmu Borgir, Lock Up), Raymond Herrera (ex-Fear Factory, ex-Asesino), Jeff Walker (Carcass), Shane Embury (Napalm Death, Venomous Concept, Lock Up) in številni drugi. Podrobnosti lahko spremljate na Facebook strani dogodka.

Na letošnjem SubArt Festivalu se bodo med drugim predstavili tudi Kultur Shock (ZDA), Brkovi (Hrvaška), New York Ska-Jazz Ensemble (ZDA), Zabranjeno Pušenje (BiH), Lolita, Ludovik Material, Le Serpentine, GMB in Attic Mist, celoten program pa bo znan v kratkem.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija