VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 1. 2023

Po več kot sedmih letih od izida prvenca Humanity Galore se na sceno vračajo Penitenziagite. V tem času pa se je zgodilo nekaj sprememb, zasedbo je zapustil kitarist Žan Kavčič, ki ga je zamenjal Mitja Prelovšek (Gonoba). Kako zvenijo Penitenziagite danes, pa boste lahko na lastna ušesa preverili na 21. obletnici založbe On Parole Productions.

11. 3. 2019

Gonoba letos obeležujejo 15. obletnico (sicer sporadičnega) delovanja in ob tej priložnosti naznanjajo nastop s postavo, v kateri so posneli oba dolgometražca Chains of Ignorance in Endless Cycles, saj 30. marca v Orto Bar prihaja njihov »Camel Metal Show« z gosti.

Za ogrevanje občinstva bojo poskrbeli postonjski tehnični death metalci Licence to Hate in savinjski death/thrash/groove metalci Paragoria, ki v letošnjem letu obljubljajo naslednika prvenca Decomposition of Mind.

Imetniki članskih izkaznic Kadilnica of Death imajo prost vstop, sicer pa znaša vstopnina 8 €. Več o nastopajočih in dogodku lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

29. 8. 2018

Tržiški tehnični thrash/death metalci Gonoba iščejo bobnarja in kitarista. Interesenti jim lahko pošljete zasebno sporočilo prek Facebooka.

10. 12. 2013
Tegla sporoča: "Leto 2013 se približuje koncu in kot se spodobi, bo Metal detektor (danes, 10. 12., in naslednji torek, 17. 12. 2013) pregledal, kaj vse smo letos lahko dobili v obliki EP-ja, demota ali dolgometražca na slovenski ekstremni sceni.

Naj je izšlo v samozaložbi, ali prek založb On Parole Productions, Mater Tenebrarum, Metal Tank Records, Xtreem Music, Hollow Earth itd., izšlo je veliko tega.

Zato vsega ne bo moč pregledati, bo pa levji delež predstavljen v obeh oddajah. Prva oddaja, ki se bo v slovensko sceno poglobila danes, bo predstavila izdaje sledečih bendov: Gonoba, Teleport, Thraw, Lintver, Panikk, Moshead, Hellcrawler, Chicksy Dicks, Vigilance, Mist, Space Unicorn On Fire, Sarcasm ter Eruption.

Oddaja bo - tako kot vse oddaje do zdaj - na sporedu ob 22:00 na www.radiostudent.si (89.3 MHz za tiste, ki še posedujete radio v škatli)." /P.G./

22. 5. 2013
Organizatorji mariborskega warmupa za festival Metaldays, na katerem bodo nastopili Noctiferia, Gonoba in BattleX sporočajo, da bodo med publiko razdelili bogate nagrade: 4 x tedenska vstopnica za festival MetalDays, ki bo v Tolminu od 21. - 27. julija, 4 x majica MetalDays, 4 x kapa MetalDays. /P.G./

10. 5. 2013
Iz Novega KLG-ja sporočajo: "Gonoba in Condemnatio Cristi so bili zaradi službenih oziroma drugih razlogov žal primorani odpovedati svoj nastop na metal večeru v okviru Tedna Mladih 2013, ki bo 16. 5. pred Rock Barom DownTown v Kranju. Prva zamenjava je melodična death metal zasedba Within Destruction." /B.B./

7. 5. 2013
Po uspešnem Metaldays Warm-Upu na Bledu se bo warm-up zgodil še 25. maja v mariborski MC Pekarni. Na dogodku bodo nastopili Noctiferia, Gonoba in domačini Battlex, za vstopnino pa bo potrebno odšteti 6 € (najkasneje en dan pred koncertom) oz. 8 € na dan koncerta. Tudi v Mariboru bo potekala nagradna igra, na kateri bodo podelili štiri tedenske vstopnice za festival, štiri majice in štiri kape. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
12. 2. 2013
Tegla sporoča: »Kamele in metal? Le kdo ne bi ljubil te kombinacije? Hitri ritmi, ubijalski bas, nore kitare, nečloveški vokal … Kdo so ljudje, ki so posneli albuma Chains Of Ignorance in Endless Cycle? Zakaj so prišli nazaj na oder? Ali je basist res gay?
Takšne in podobne stvari bomo reševali v novi ediciji oddaje Metal detektor. V tokratnem Metal detektorju se nam bosta pridružila vokalist Hopsy in bobnar Koki iz zasedbe Gonoba, ki je pravkar ponovno začela naskakovati odre, ob tem pa predstavlja odlični drugi album Endless Cycles. O novem albumu, kameljem metalu in še čem bomo rekli kakšno krepko, prav tako pa sta Koki in Hopsi izbrala komade za današnji šov, tako da se poleg Gonobinih singlov lahko nadejamo še marsičesa.
Oddaja bo na sporedu nocoj ob 22h na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek http://www.radiostudent.si/).« /J.G./

Avtor: Gorjanec
5. 2. 2013
Tegla sporoča: »V tokratnem Metal detektorju poslušamo pogovor z bobnarjem ameriške death metal zasedbe Dying Fetus Treyem Williamsom.
Poleg tega bomo zavrteli novi single zasedbe Gonoba ter nekaj novosti založbe Grom Records v obliki Defiant, Fisherman's Death ter Extirpation, v roke pa smo prejeli tudi glasbeni sempler založbe Prosthetic, s katerega rolamo kar nekaj doomersko, folkersko ali precej zlobno zvenečih zadev a la Ancient VVisdom, Castle, Zodiac, Junius, Primitive Weapons ter Mutilation Rites. Zadeva bo glasna!!!
Metal detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na 89.3 MHz oz. na tej povezavi!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
1. 2. 2013
Gonoba po krajšem premoru napovedujejo svojo vrnitev, saj so poskrbeli, da v vaše roke in ušesa prihaja njihov drugi album Endless Cycles, na katerem se Gonoba ponovno najdejo nekje med thrash in death metalom. Posneli so ga v DYZ Sonic Temple Studiu in je brez dvoma med najboljšimi stvaritvami domače scene. Album je že naprodaj pri njihovi založbi On Parole, za pokušino pa lahko spodaj poslušate komad Termination Protocol.
V živo si lahko Gonobo po dolgem času ogledate v klubu Gromka na Metelkovi, in sicer 7. 2. 2013, ko se bo odvijal uradni release party. /J.G./

Avtor: Gorjanec
7. 1. 2013
Gonoba predstavljajo skladbo Extermination Protocol s prihajajočega drugega albuma, ki bo nosil naslov Endless Cycles, izšel pa bo 7. februarja pri založbi On Parole Productions. /P.G./

7. 12. 2012
On Parole Productions sporočajo tudi tole novičko: "Gonoba so pred časom odigrali svoj zadnji koncert in potegnili črto čez band. Konec se ni izkazal za tako zelo dokončnega in je postal kreativni odmor, med katerim so si fantje nabrali novega elana. Gonoba so v Negligence Recording studiu končali snemanje svojega drugega albuma, naslovljenega Endless Cycles. Ta bo luč sveta ugledal na predvečer kulturnega praznika, 7.2.2013, pri založbi On Parole. Podrobnosti o albumu naj za zdaj ostanejo skrivnost, vendar bodite pozorni, saj vas bomo sproti obveščali." /P.G./

22. 12. 2011
Gonoba bodo po sedmih letih obstoja prenehali z delovanjem. Zadnji nastop bodo odigrali 30. decembra letos v Krškem. /P.G./

21. 4. 2011
Gonoba sporočajo: "Zaradi premajhnega zanimanja smo morali ukiniti Camelbus za festival Metalfest Austria. Žal. Če bo dovolj zanimanja, smo vseeno pripravljeni organizirati čredo kamel kombi ali dva. Interesenti pišite na gonoba.bend@gmail.com!

Vstopnice so še vedno na voljo, cena znaša 62€ za tri dni festivala.
Kličite:
Hopsy: 040/ 373-319
Brane: 040/ 228-900"

4. 3. 2011
Metal bus gre na Metalfest Open Air Austria! Frogstomp in Gonoba organizirata prevoz na MetalFestAustria! Cena aranžmaja za 3-dnevni festival je 110€.
Festival traja od 27. do 29.5. Odhod avtobusa je 27.5. dopoldan, vračamo pa se 30.5.

Pozivamo vas, da se prijavite čim prej, saj v primeru, da avtobus ne bo dovolj poln, prevoz odpade. Povejte vsem prijateljem, staršem, bratom in sestram ter dedkom in babicam! V primeru odpovedi prevoza vrnemo denar za prevoz, karta pa ostane kupcu! Brez skrbi, če slučajno pride do tega, boste o tem obveščeni dovolj zgodaj, da si lahko poiščete lastni prevoz.

Kontakt:
Frogstomp: 041/851-386
Hopsy: 040/373-319
metalsharing.tk@gmail.com

Prijavite se na tem naslovu!

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana