VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 7. 2022

Grave Digger predstavljajo video za King Of The Kings, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom Symbol of Eternity, ki bo izšel konec avgusta.

27. 5. 2022

Nemški veterani Grave Digger so objavili video za skladbo Hell is my Purgatory s prihajajočega albuma z naslovom Symbol of Eternity, ki bo izšel 26. avgusta.

13. 5. 2022

Nemški veterani Grave Digger bodo 26. avgusta pri založbi ROAR! Rock Of Angels Records izdali album z naslovom Symbol of Eternity.

1. 4. 2022

Accept, Blind Guardian, Sacred Reich Phil Campbell And The Bastard Sons Play Motörhead, Grave Digger, The Night Flight Orchestra, Michael Monroe, Atlantean Kodex, Night Demon, Heathen, Axxis, Razor, Nifelheim, Villagers Of Ioannina City, Midnight, Suicidal Angels, Sulphur Aeon, Sorcerer, Indian Nightmare ter Neck Cemetery so trenutno potrjeni bandi za letošnjo izvedbo festivala Rock Hard Festival, ki se bo odvijal med 3. in 5. junijem v nemškem kraju Gelsenkirchen.

16. 4. 2020

Grave Digger so posneli videospot za najnovejši single Thousand Tears, v katerem gostuje tudi Noora Louhimo iz skupine Battle Beast. Omenjena skladba je na prihajajočem albumu Fields Of Blood, ki bo izšel 29. maja pri založbi Napalm Records.

16. 3. 2020

Nemška zasedba Grave Digger bo svojo 40. obletnico delovanja obeležila z izdajo novega, že dvajsetega studijskega albuma. Fields Of Gold bo izšel 29. maja pri Napalm Records, slišali pa boste lahko sledeče komade:

The Clansman's Journey
All For The Kingdom
Lions Of The Sea
Freedom
The Heart Of Scotland
Thousand Tears
Union Of The Crown
My Final Fight
Gathering Of The Clans
Barbarian
Fields Of Blood
Requiem For The Fallen

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2019

Stormwarrior predstavljajo besedilni video za skladbo Odin's Fire, prvi single s prihajajočega studijskega albuma Norsemen, ki bo izšel 29. novembra pri založbi Massacre Records. Za snemanje in produkcijo je poskrbela skupina sama, medtem ko so miks in mastering zaupali Pietu Sielcku (Blind Guardian, Gamma Ray, Iron Savior, Grave Digger, Savage Circus).

Na Norsemen so naslednje skladbe:
To The Shores Where We Belong
Norsemen (We Are)
Storm Of The North
Freeborn
Odin's Fire
Sword Dane
Blade On Blade
Shield Wall
Sword Of Valhalla

20. 5. 2019

Destruction so razkrili naslovnico novega studijskega albuma Born To Perish, ki bo izšel 9. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records. Naslovnico je prispeval priznani madžarski umetnik Gyula, ki je v preteklosti že sodeloval z izvajalci, kot so Annihilator, Grave Digger, Stratovarius, Tankard in številni drugi.

18. 9. 2018

Nemški heavy metal veterani Grave Digger so objavili besedilni video za skladbo The Power Of Metal, ki se nahaja na njihovem najnovejšem albumu The Living Dead, izdanem konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records.

21. 8. 2018

Grave Digger predstavljajo videospot za skladbo Zombie Dance, v kateri gostuje tudi avstrijska ska-punk-turbo-polka zasedba Russkaja. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom The Living Dead, ki bo izšel 14. septembra pri založbi Napalm Records.

16. 7. 2018

Nemški metal veterani Grave Digger bodo 14. septembra pri založbi Napalm Records izdali novi album z naslovom The Living Dead. Tukaj že lahko prisluhnete komadu Fear Of The Living Dead.

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
27. 6. 2018

Grave Digger so se razšli z dolgoletnim bobnarjem Stefanom Arnoldom (ex-Capricorn, ex-Grinder), ki ga je že zamenjal dosedanji klaviaturist Marcus Kniep. Skupina pravi, da se vrača k svojim koreninam in bo od sedaj naprej delovala kot kvartet, uporabo klaviatur pa bo omejila na minimum.

22. 6. 2018

Grave Digger razkrivajo naslovnico in spisek skladb novega studijskega albuma The Living Dead, ki bo izšel 14. septembra pri založbi Napalm Records.

The Living Dead prinaša naslednje skladbe:
Fear Of The Living Dead
Blade Of The Immortal
When Death Passes By
Shadow Of The Warrior
The Power Of Metal
Hymn Of The Damned
What War Left Behind
Fist In Your Face
Insane Pain
Zombie Dance
Glory Or Grave (Bonus Track)

7. 6. 2018

Nemški veterani Grave Digger bodo 14. septembra pri Napalm Records izdali album The Living Dead. Napovedali so tudi turnejo, ki bo svojo pot začela januarja v Nemčiji, ki jo boste morali obiskati, če jih boste na dotični turneji želeli videti čim bližje nam. 

Avtorica: Tina Urek
17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 8. 2022
Kaltenbach Open Air 2022
Spital am Semmering, Avstrija
18. 8. 2022
Frantic Fest 2022
Francavilla al Mare, Abruzzo, Italija
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras