VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 2. 2024

Italijanski heavy metalci Crying Steel so napovedali live album Live and Thunder, ki bo izšel 28. februarja pri Underground Symphony. Tracklista:

Hammerfall
Crank it Up
Defender
Shut Down
Killer Inside
Raptor
Hell Ain’t a Bad Place
Born in the Fire
Rockin’ Train
Heavens of Rock
Running’ Like a Wolf
Thundergods

8. 11. 2023

Nemški power metalci Powerwolf se naslednje leto odpravljajo na turnejo po stari celini. Kot še napovedujejo, naj bi to bila njihova največja headlinerska turneja do zdaj. Z njimi se bodo na pot podali stanovski kolegi Hammerfall in škratje Wind Rose. Nam najbližje se bo turneja ustavila v dunajskem Gasometru, ostale datume pa najdete na priloženi sliki.

Powerwolf prav tako za naslednje leto napovedujejo nov dolgometražec, podrobnosti pa žal še niso znane.

21. 6. 2023

Po zadnjih septembrskih koncertih turneje s Helloween se bodo Hammerfall zaprli v studio, kjer bodo začeli s snemanjem novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
3. 5. 2023

Power metalci HammerFall so ob 20. obletnici albuma Crimson Thunder izdali poseben video Crimson Thunder Medley, ki si ga lahko ogledate spodaj.

17. 3. 2023

HammerFall z besedilnim videom za skladbo Riders Of The Storm napovedujejo jubilejni izid četrtega albuma Crimson Thunder, ki so ga ob 20. obletnici posneli na novo. V letu 2002 je bandu na Švedskem prinesel platinasto ploščo, 28. aprila letos pa bo omenjeni album izšel v novi zvočni podobi pri Nuclear Blast.

14. 10. 2022

Kreator, Hammerfall, Marduk, Visions of Atlantis, Nanowar of Steel, Gutalax, Feuerschwanz ter Beast in Black so prvi potrjeni bandi za Area 53 Festival 2023, ki se bo odvijal od 13. do 15. julija v avstrijskem kraju Leoben.

5. 5. 2022

Helloween so preko Atomic Fire Records izdali single Best Time na vinilu. Gre za pesem, ki je sicer del njihovega lanskega samonaslovljenega albuma.

Poleg tega so Helloween včeraj začeli z evropsko turnejo s HammerFall; vse datume lahko preverite tukaj.

24. 2. 2022

Jutri bo pri Napalm Records izšel nov studijski album zasedbe Hammerfall, naslovljen Hammer Of Dawn. Včeraj so možakarji objavili videospot za single Brotherhood, ki je posvečen vsem oboževalcev oziroma »templarjem železa«, kot jih sami imenujejo.

Avtorica: Tina Urek
4. 2. 2022

Tungsten bodo sredi junija izdali tretji album z naslovom Bliss, ki prinaša naslednje komade:

In The Center
Dreamers
March Along
Heart of Rust
Come This Way
On The Sea
Bliss
Wonderland
Afraid Of Light
Eye Of The Storm
Northern Lights

Za komad Come This Way je četverica Johanssonov (Mike za mikrofonom, Anders (Manowar, ex-Hammerfall, ex-Yngwie Malmsteen ...) na bobnih in njegova sinova Kalle na basu/klaviaturah ter Niklas na kitari) že objavila video, ki ga lahko vidite spodaj.

21. 1. 2022

Hammerfall bodo 25. februarja pri založbi Napalm Records izdali dvanajsti studijski album z naslovom Hammer of Dawn, ki prinaša naslednje skladbe:

Brotherhood
Hammer of Dawn
No Son of Odin
Venerate Me (feat. King Diamond)
Reveries
Too Old to Die Young
Not Today
Live Free or Die
State of the W.I.L.D.
No Mercy

22. 9. 2021

HammerFall so objavili live posnetek svoje skladbe Templars Of Steel, ki je nastal med njihovim nastopom na nemškem festivalu Wacken Open Air. S tem live posnetkom band najavlja re-izdajo svojega albuma Renegade iz leta 2000, ki ga je povsem na novo zmiksal legendarni producent Fredrik Nordström in bo na voljo od 12. novembra dalje.

27. 7. 2021

Grand Cadaver predstavljajo skladbo Reign Through Fire, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Into The Maw Of Death, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Skladba bo na voljo tudi kot limitiran 7" single, ki na B-strani prinaša priredbo Nihilist/Entombed klasike Supposed To Rot, s katero so počastili spomin na preminulega LG Petrova.

Švedsko death metal superskupino sestavljajo kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia), basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

15. 2. 2021

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je pretekli petek pri založbi Majestic Mountain Records izdala debitantski EP z naslovom Madness Comes.

Grand Cadaver je v začetku poletja 2020 ustanovilo pet glasbenikov, ki so vsi na švedski ekstremni glasbeni sceni dejavni že od njenega rojstva, od sredine 80. prejšnjega stoletja in naprej. Skupino sestavljajo basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League), kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka, ex-Expulsion) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia, ex-In Mourning) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

13. 8. 2020

Švedski power metal velikani Hammerfall bodo 23. oktobra pri Napalm Records izdali koncertni album Live! Against The World. Skoraj 2-urni koncert bo sestavljen iz kakovostnih posnetkov pretekle dvoranske turneje World Dominion, dobili pa ga boste lahko v različnih formatih, in sicer od blu-raya, vinilke do posebnega seta z »earbook« knjigo na 48 straneh. Tracklista je naslednja:

Never Forgive, Never Forget
One Against The World
Heeding The Call
The Way Of The Warrior
Any Means Necessary
Hallowed Be My Name
Blood Bound
Redemption
Hector's Hymn
Natural High
Second To One
Renegade Medley
Keep The Flame Burning
Dominion
The Dragon Lies Bleeding
Last Man Standing
Let The Hammer Fall
Hammer High
(We Make) Sweden Rock
Hearts On Fire

Avtorica: Tina Urek
6. 1. 2020

Hammerfall predstavljajo videospot za novo verzijo skladbe Second To One, v kateri se jim je na vokalu pridružila tudi Noora Louhimo iz finske zasedbe Battle Beast. Skladba se sicer nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu Dominion, izdanem avgusta lani pri založbi Napalm Records. 

KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana