Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Finski death metalci Post Pulse so objavili videospot za komad My Hate Runs Blood Red, ki je del prihajajočega albuma Return to the Halls. Plošček bo izšel 31. maja.

25. 4. 2024

Nemška metal zasedba League of Distortion predstavlja videospot za sveži single My Hate Will Go On.

11. 4. 2024

K nam se kmalu vračajo norveški black metal veterani Keep of Kalessin. Na tokratnem pohodu po evropskih odrih jih spremljajo poljski blackened death metal kolegi Hate, po več nastopih v prestolnici pa so si kot postojanko na slovenskih tleh tokrat izbrali kranjski TrainStation SubArt, ki bo 3. maja gostil koncert. Za ogrevanje bodo poskrbeli domači black metalci Kamra.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na spletni strani kluba po ceni 20 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 25 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

27. 3. 2024

Američani Hatebreed letos obeležujejo 30 let delovanja. Ob tej priložnosti se bodo poleti podali tudi na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali legendarni Crowbar, kje pa jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

25. 3. 2024

Grški black metal enojec Dark Affliction je razkril komad Hate s prihajajočega dolgometražnega prvenca Five Stages of Grief. Ta bo izšel 24. maja pri Theogonia Records in bo prinesel vsega šest novih komadov:

Intro
Denial
Hate
Bargaining
Depression
Acceptance

27. 2. 2024

Moderni death metalci Hatefulmurder so objavili videospot za svoj novi single This Is the Final Hour.

Avtorica: Tina Urek
22. 2. 2024

Ameriški black/death metal dvojec Antichrist Siege Machine predstavlja nov komad Sisera kot prvi single s prihajajočega albuma Vengeance of Eternal Fire, ki ga bo izdal 19. aprila pri založbi Profound Lore. Tracklista:

Son of Man
Only Evil
Piled Swine
Sisera
Cowering Lamb
Prey Upon Them
Vanquishing Spirit
Scalding Emnity
Lysergic War Psychosis
Abyssal Hate

21. 2. 2024

Na voljo za poslušanje je tudi Coming Out – Love & Hate Diaries, drugi celovečerec poljske atmosferične enočlanske black metal zasedbe Ukć.

5. 2. 2024

Danski death/thrash/groove metalci HateSphere z videospotom za komad The Truest Form of Pain spominjajo na aktualni album Hatred Reborn in njegovo promocijsko turnejo, v okviru katere bodo nastopili danes v Münchnu in v sredo na Dunaju.

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

25. 1. 2024

Italijanski black metal veterani Funeral Oration so objavili single Plenus Larvarum, s katerim napovedujejo tretji studijski album Antropomorte. Izdali ga bodo pri založbi Avantgarde Music, pri kateri so že leta 1996 izdali prvenec Sursum Luna, po razpadu in ponovni združitvi pa še leta 2019 drugi album Eliphas Love.

Člani Funeral Oration so Luca La Cara (kitare, klaviature), The Old Nick (vokal) in basist Iblis (Handful Of Hate) in bobnar David Folchitto (Stormlord, Kaledon, Screaming Banshee idr.).

17. 1. 2024

Zaradi nepričakovanih obveznosti so Agan odpovedali nastop na jutrišnji Kadilnici of Death, ki jo pod okriljem Earsplitter gosti Menza pri koritu na Metelkovi. Kot zamenjava je vskočil kranjski hardcore/grindcore/punk kvartet Gründ.

Vstopnina znaša 8 € pred 20.30 oziroma 10 € po 20.30. Za lastnike članske izkaznice KoD je vstop prost. Znana je tudi že časovnica:

20.00 vrata
20.30 Damnation
21.30 Licence To Hate
22.30 Gründ

15. 1. 2024

Belgijske death metal legende Aborted bodo 15. marca pri Nuclear Blast Records izdale 12. studijski album z naslovom Vault Of Horrors, ki prinaša deset novih komadov:

Dreadbringer
Condemned to Rot
Brotherhood of Sleep
Death Cult
Hellbound
Insect Politics
The Golgothan
The Shape of Hate
Naturom Demonto
Malevolent Haze

4. 1. 2024

Kultni srbski speed/thrash metal band Bombarder za konec januarja napoveduje izid novega dolgometražca Sa dna groba. Točen datum izida albuma je 26. januar, spodaj pa si lahko ogledate video za komad Bombarder III. Poleg omenjene skladbe bo album zajemal še naslednje komade:

Sa dna groba
Bombarder III
Bezubi osmijeh
Unutrašnji vapaj
Aveti iz sjenki
Goli strah
Na svoju vagu život stavi
Mrtva straža
Zima
Flag of Hate (Kreator cover)

4. 1. 2024

Poljski atmosferični enočlanski band Ukć je v obliki videospota razkril single ...Fool for a Lifetime. Ta je del prihajajočega albuma Coming Out – Love & Hate Diaries, ki bo izšel 16. februarja.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna