NOVICE

6. 4. 2021

Ponovno združena okrepljena zasedba Helloween je objavila videospot za novi single Skyfall, ki se nahaja na prihajajočem studijskem ploščku. Enostavno poimenovani Helloween bo izšel 18. junija pri Nuclear Blast Records.15. 3. 2021

Kultni nemški power metalci za 18. junij po šestih dolgih letih pri Nuclear Blastu napovedujejo svež studijski album. Če so se morda bolj potrudili s tracklisto ali vizualno podobo, pa so manj energije vložili v poimenovanje ploščka, saj so mu dali ime po sebi. Pred dnevi so poleg seznama pesmi na ogled razstavili tudi naslovnico, ki jo je naslikal berlinski umetnik Eliran Kantor. Neučakane lahko pomirimo še z novico, da boste lahko eno od pesmi poslušali že aprila.

Tracklista:

Out for the Glory
Fear of the Fallen
Best Time
Mass Pollution
Angels
Rise Without Chains
Indestructible
Robot King
Cyanide
Down in the Dumps
Orbit
Skyfall

3. 3. 2021

Včeraj so kultni power metalci Helloween postregli z dražilcem za novo pesem Skyfall, ki bo v celoti na voljo 2. aprila. Kar 12-minutni singel je napisal Kai Hansen, produciral Martin Häusler, pesem pa ne odraža celotnega albuma, temveč kar delček vsake ere bandovega delovanja. Komad boste lahko našli v digitalni obliki, na CD-ju in celo na dveh različnih vinilnih različicah.

28. 2. 2020

Korošec Tilen Hudrap, član nemških težkometalnih legend U.D.O z neuničljivim 68-letnim Udom Dirkschneiderjem (ustanovitelj in nekdanje prvo grlo velikih Accept) na čelu, se po šestih turnejah v lanskem letu tekom svetovne turneje "Steelfactory World Tour", ki je s tevtonskimi heavy metal ikonami obiskala štiri kontinente, vrača na odre. Po že objavljenih turnejah za leto 2020 je pred dnevi udarila novica, da se v sestavi projekta DIRKSCHNEIDER kot posebni gostje odpravljajo na veliko turnejo aren in stadionov z drugo največjo nemško heavy metal skupino po Accept, nemškimi bučkami HELLOWEEN. Zasedba Helloween, ki po ponovni združitvi s Kaijem Hansenom in Michaelom Kiskejem polni prizorišča po celem svetu, večinoma arene, kjer sicer nastopajo velikani, kot so Iron Maiden, Judas Priest ali Black Sabbath, pa bo tako dobila zgodovinski slovenski pridih.

Datume turneje DIRKSCHNEIDER in HELLOWEEN objavljamo tukaj:

United Alive World Tour – Europe 2020

26. 9. SK Zvolen, Ice Stadium

27. 9. AT Vienna, Gasometer

29. 9. CH Zurich, Samsung Hall

30. 9. IT Milan, Lorenzini District

 2. 10. DE Stuttgart, Schleyer-Halle

 4. 10. UK Manchester, Manchester Academy

 5. 10. UK London, Brixton Academy

 7. 10. FR Paris, Olympia

 8. 10. LU Luxemburg, Rockhall

 9. 10. FR Lyon, Le Transbordeur

11. 10. ES Barcelona, St. Jordi C.

12. 10. ES Madrid, WiZink Center

15. 10. CZ Prague, O2 Arena

16. 10. DE Bochum, Ruhrcongress

17. 10. DE Hamburg, Sporthalle

19. 10. HU Budapest, Papp Laszlo Sport Arena

20. 10. PL Katowice, MCK Congress

23. 10. RU Moscow, Adrenaline Stadium

25. 10. RU St. Petersburg, A2 Arena

27. 10. EE Tallin, Noblessneri Valukoda

29. 10. FI Helsinki, Black Box Ice Arena

31. 10. SE Gothenburg, Partille Arena

12. 11. BG Sofia, Arena Armeec

14. 11. GR Athens, Winter Rocks, Faliro Pavilion Arena

 

Legendarni Korošec, ki je bil član metal ikon, kot so nizozemski death metal velikani PESTILENCE, ameriški VICIOUS RUMORS in power thrash institucija PARADOX, igral pa je tudi z bay area thrash titani TESTAMENT, tako ponovno postavlja nedosegljive mejnike. Leta 2018 je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem albumu od Dragonlord (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album Hadeon z nizozemskimi death metalci PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyjem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajsetdatumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti, neverjetni dosežek pa je naš največji glasbenik ponovil lani s prav tako več kot stotimi koncerti v enem letu, ko so U.D.O odigrali šest turnej, med drugim tudi Monsters of Rock tour, kjer so iz Miamija pluli na Haiti in Jamajko med vmesno headline turnejo, leto pa je zaznamovala tudi festivalska turneja, med katero so si pred več desettisoč glavo množico oboževalcev delili odre z hard rock in metal ikonami, kot so RAINBOW, DEF LEPPARD, EXTREME, SCORPIONS, THIN LIZZY, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND in OPETH. Hudrap je do danes s petimi mednarodnimi metal skupinami sicer igral v več kot 50 državah po celem svetu.

6. 12. 2019

Helloween v razširjeni postavi Pumpkins United bodo izdali studijski album. Po svetovni turneji Pumpkins United 2017–2019 so dobili inspiracijo za novo glasbo, prav tako pa se že prihodnje leto odpravljajo na novo turnejo, in sicer United Alive World Tour Part II. 27. septembra jih boste lahko ujeli na Dunaju (Gasometer). 

8. 10. 2019

Helloween na ogled ponujajo koncertni video za klasiko Future World z nove CD/DVD izdaje z naslovom United Alive, ki je izšla konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast Records.16. 9. 2019

Helloween tokrat predstavljajo koncertni video za skladbo Forever And One s prihajajoče CD/DVD izdaje z naslovom United Alive.
26. 8. 2019

Kultni Helloween bodo 4. oktobra izdali live DVD-ja United Alive ter United Alive In Madrid. Koncerta, ki bosta v celoti na DVD-ju, sta nastop na Wacknu lansko leto ter nastop v Madridski Areni. Kot bonus bodo pa na DVD-ju še posnetki koncerta iz Sao-Paula. Spodaj si lahko ogledate posnetek samonaslovljenega komada.

16. 8. 2019

Helloween so objavili napovednik za prihajajoči koncertni CD/DVD z naslovom United Alive, ki bo izšel 4. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.

7. 8. 2019

Helloween so objavili koncertni video za skladbo Pumpkins United s koncertnega izdelka z naslovom United Alive, ki bo kot CD/DVD izšel 4. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.
18. 3. 2019

Witherfall so objavili videospot za priredbo Helloween z naslovom A Tale That Wasn't Right s prihajajočega EP-ja Vintage, ki bo izšel ta petek pri založbi Century Media Records.
17. 10. 2017

Helloween predstavljajo besedilni video za novi single z naslovom Pumpkins United, ki bo izšel 8. decembra pri založbi Nuclear Blast. Frontmanu Andiju Derisu sta se na vokalu pridružila tudi bivša člana Kai Hansen in Michael Kiske, ki bosta s skupino nastopala tudi na svetovni turneji z imenom Pumpkins United World Tour, ki bo štartala novembra.

18. 7. 2017

Masterplan so objavili svojo verzijo skladbe Escalation 666, ki jo v originalu izvajajo Helloween. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom PumpKings, ki bo izšel 28. julija pri založbi AFM Records.

4. 7. 2017

Masterplan so objavili besedilni video za skladbo The Chance s prihajajočega albuma z naslovom PumpKings, ki bo izšel 28. julija pri založbi AFM Records. Gre za kolekcijo priredb skupine Helloween, pri katerih se je kot avtor ali soavtor podpisal kitarist Roland Grapow (ex-Helloween, ex-Serious Black, ex-Rampage).

27. 6. 2017

Hansen & Friends so objavili koncertno izvedbo Helloween klasike Save Us, ki je bila posneta lani na festivalu Wacken Open Air, kar je bil zaenkrat tudi njihov edini nastop v živo. Skladba se nahaja na svežem koncertnem albumu Thank You Wacken, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi earMUSIC.

Mojstru Hansenu (Gamma Ray, Unisonic, ex-Helloween, ex-Iron Savior) so se na odru pridružili Alex Dietz (Heaven Shall Burn) na basu, Eike Freese (Dark Age) na kitari, Michael Ehré (Gamma Ray) na bobnih, Corvin Bahn (Crystal Breed) na klaviaturah, ter Clémentine Delauney (Visions Of Atlantis) in Frank Beck (Gamma Ray) na spremljevalnih vokalih.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija
17. 6. 2021
MetalGate Czech Death Fest 2021
Červený Kostelec, Češka