Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 2. 2021

Helstar so objavili besedilni video za skladbo Dark Incarnation (Mother Of The Night) s prihajajočega albuma z naslovom Clad In Black, ki izide ta petek pri založbi Massacre Records.

25. 8. 2020

Helstar predstavljajo videospot za naslovno skladbo prihajajočega 7" singla Black Wings Of Solitude, ki ga je ustvarila slovenska naveza, in sicer režiser Matej Sušnik in direktor fotografije Max Petač.

Single na B-strani prinaša priredbo After All (The Dead) skupine Black Sabbath in bo izšel 10. oktobra pri založbi Massacre Records, ki naj bi konec letošnjega leta poskrbela tudi za izid njihovega novega studijskega albuma.

14. 4. 2020

Helstar so podpisali za nemško založbo Massacre Records, pri kateri naj bi proti koncu leta izdali nov studijski album.

Legendarna zasedba iz Houstona v Teksasu, ki jo sestavljajo vokalist James Rivera (Sabbath Judas Sabbath, Distant Thunder, ex-Vicious Rumors, ex-Malice, ex-Thrasher), kitarista Andrew Atwood (The Scourge, ex-Dark Empire) in Larry Barragán (Santa Oscuridad, Eternity Black), basist Garrick Smith (The Scourge) ter bobnar Michael Lewis (Distant Thunder, ex-Outworld), trenutno že dela na novem materialu.

16. 5. 2019

Le še dobra dva meseca nas ločita do letošnje edicije festivala Metaldays. V zadnjih nekaj dneh/tednih je prišlo do mnogih sprememb pri nastopajočih. Svoj nastop na festivalu sta odpovedala kar dva, tako rekoč, headlinerja – Animals As Leaders in Phil Anselmo. Slednji je že potrjen za MD 2020, svoj nastop naj bi obljubili tudi Animals As Leaders. Njihove menjave so Bullet ter kultni Rotting Christ! Med drugimi so bili v zadnji ekipi potrjenih bandov še Tiamat, Noctiferia, Helstar, Inmate, Leeched in Ritam Nereda. 

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2018

Pri založbi Combat Records je pravkar izšla kompilacija z naslovom Combat Bullets Vol 1.0, na kateri poleg uveljavljenih izvajalcev kot Hatchet, Sword, Green Death, Symbolic, Dead By Wednesday, Marc Rizzo, Helstar, Wrath in Throw The Goat sodeluje še 25 underground zasedb, med katerimi so tudi Crisis King, Psykotribe, Mynas, Anialator TX, Casket Robbery, The Venting Machine, Fatal Malady, Riverside Odds, Diabology, Disareyen, Whitethrash, Dead Atlantic, Judgemental, A Hanging, Take The Day, Riot/Gear, At Home In Hell, Salvación in druge.

1. 2. 2018

Cloaks Of Oblivion je tretji album domačih thrasherjev Eruption. Na tem albumu Eruption uvajajo ameriški power / heavy metal v slogu Sanctuary, Helstar ali Vicious Rumors, medtem ko seveda še vedno vzdržujejo svoj značilni thrash metal pristop. Cloaks Of Oblivion je najboljše sproduciran Eruption album do sedaj, krasi pa ga naslovnica Alexa Boce. Cloaks Of Oblivion je na CD-ju izšel maja 2017, sedaj pa je prvič na voljo na vinilu – in to dvojnem.

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2017

David Ellefson, basist skupine Megadeth, je ponovno obudil legendarno založbo Combat Records, ki bo prihodnje leto začela delovati v sklopu njegove EMP Label Group. Založba je med drugim leta 1985 izdala tudi debitantski album Megadeth Killing Is My Business… And Business Is Good! in bila v zgodnjih letih dom zasedbam, kot so Helstar, Circle Jerks, Exodus, Nuclear Assault ter številnim drugim pomembnim metal in punk izvaljalcem.

Žal Ellefsonu ni uspelo pridobiti pravic za dosedanji katalog založbe, ki jih ima v lasti Sony Music, tako da se bodo pri Combat Records posvetili izključno novim izdajam že uveljavljenih imen, pa tudi nekaterih novejših. Zaenkrat imajo v planu izid novega studijskega albuma Raven, kolekcijo skladb z b-strani singlov skupine Helstar, kot tudi nova studijska izdelka Dead By Wednesday in Wrath.

8. 6. 2017

Helstar predstavljajo videospot za skladbo Awaken Unto Darkness z aktualnega studijskega albuma z naslovom Vampiro, izdanega lani pri založbi EMP Label Group.




13. 4. 2016

Legendarna power/heavy metal zasedba Helstar iz Texasa je pravkar objavila digitalni single z naslovom Black Cathedral.

17. 3. 2015
Italijanski thrasherji Eversin bodo 18. maja izdali tretji album z naslovom Trinity: The Annihilation. Izdelek prinaša osem skladb, na eni izmed njih gostuje vokalist James Rivera (Helstar), na drugi pa kitarist Glen Alvelais (ex Forbidden, ex Testament, ...). /P.G./

8. 8. 2014
Izšla je še zadnja epizoda v tej sezoni oddaje Grom. Tokratni gostje v studiu so člani zasedbe Pelhan, ogledate pa si lahko tudi reportažo s koncerta Helstar in videospot skupine The Pattern. /J.G./

Avtor: Gorjanec
14. 5. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Za jutri napovedani Metal bolšjak žal odpade. Kljub temu ste vabljeni na redni četrtkov metal večer v Kadilnico Of Death, seveda pa tudi na koncert skupin Helstar, Mist in Classified, ki se bo v Orto Baru odvil isti večer.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
14. 5. 2014
Dirty Skunks spročajo: »Samo še danes sprejemamo rezervacije za četrtkov metal koncert s skupinami Helstar, Mist in Classified v Orto Baru. Za ta dogodek bodo Helstar spromovirali svoj novi album The Wicked Nest, seveda pa ne bodo pustili lačnih starih oboževalcev, saj bodo ob 30. obletnici svojega prvega albuma Burning Star odigrali še daljši repertoar z njega.
Vstopnice lahko rezervirate preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Vstopnina z rezervacijo znaša 15 €, brez pa 18 €. Koncert se začne ob 21:00 in konča nekaj čez polnoč! Po koncertu sledi heavy metal žurka v Kadilnici Of Death do jutranjih ur!«
Razpored:
21:00 blagajna/vrata
20:15 Classified
21:00 Mist
22:50 Helstar

18. 4. 2014
Ljubljanska ženska doom metal zasedba Mist, ki se po krajši odsotnosti ta vikend ponovno vrača na koncertne odre, se konec maja odpravlja na svojo prvo evropsko mini turnejo, v okviru katere bo zaenkrat nastopila v Belgiji in na Nizozemskem. Pred tem bodo punce gostovale tudi v sosednji Italiji na festivalu Doom Fest 2014: Night Of The Fallen Angels II, v Ljubljani pa bodo nastopile kot predskupina ameriške zasedbe Helstar, ki jo vodi legendarni James Rivera (Sabbath Judas Sabbath, Distant Thunder, Malice).

Potrjeni koncertni datumi:
19. 4. Ptuj (SLO), CID w/ BattleX, Calamity
1. 5. Maribor (SLO), Gustaf w/ Handful Of Hate, Verminate
10. 5. Brescia (ITA), Circolo Colony - Doom Fest 2014: Night Of The Fallen Angels II w/ Officium Triste, Ophis, Lacrima, ...
15. 5. Ljubljana (SLO), Orto Bar w/ Helstar, Classified
16. 5. Kranj (SLO), Trainstation Squat - Season Of The Witch (special DJ set)
23. 5. Tilburg (NL), Little Devil w/ Cauchemar, Akelei
24. 5. Brugge (BE), Wall Of Sound w/ Tyrant's Kall, Hootka, Trip Hazard
30. 5. Velenje (SLO), eMCe Plac - Sound Arson w/ Home Bug, Harry, Umor, ...
31. 5. Ljubljana (SLO), Gromka w/ Universe217
13. 6. Zagradec (SLO) - Bloody Friday w/ Soulcharger (ex-Dead Dildo Drome), ...
23.-25. 10. Malta (MT), Chateau Buskett - The Malta Doom Metal Festival 2014 w/ Manilla Road, Officium Triste, Reino Ermitano, In Aevum Agere, Crimson Dawn, Firelord, ...
/B.B./

18. 4. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Ponovno zbiramo prijave za naslednji Metal bolšjak v Kadilnici Of Death! Po odpovedanem aprilskem terminu smo za novi datum določili 15. maj, dan, ko se bo v istem objektu odvil tudi koncert zasedb Helstar, Mist in Classified, tako da si bo tudi metalsko robo na bolšjaku lahko ogledalo čim več ljudi. Majice, puloverji, rutice, albumi, vinilke, zapestnice, obeski … Metal bolha ima rada vse.
Na voljo imamo devet prodajnih prostorov oz. miz, za katere se lahko prijavite preko tega obrazca. Prijava naj vsebuje vse zahtevane podatke, pod opis artiklov pa napišite okvirno, kaj vse in koliko tega nameravate prodajati. Kvota za prevzem mize je najmanj 12 »večjih« artiklov (oblačila, CD-ji, vinilke …). Cena za najem prodajnega mesta je 5 € oziroma brezplačno za tiste, ki ste že prodajali na katerem od prejšnjih Metal bolšjakov. Izmed prijavljenih bomo (v kolikor vas bo več kot razpoložljivih prodajnih mest) Dirty Skunks naredili izbor tistih, ki bodo dobili svoja prodajna mesta za dotični termin.
Prijave vseh tistih, ki ste se prijavili že za (odpovedani) aprilski termin, še vedno veljajo! V kolikor vam novi termin ne odgovarja, nam to, prosimo, sporočite. Za vse ostale informacije vam priporočamo, da preberete odstavek o Metal bolšjaku na tej povezavi!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija