VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 12. 2023

Znani so vsi nastopajoči na norveškem festivalu Beyond the Gates 2024, ki se bo odvil med 31. julijem in 3. avgustom naslednje leto. Izpostaviti velja norveške Enslaved, ki bodo nastop posvetili albumu Frost, in veljake Satyricon, ki bodo nastopili dva dni zapored z dvema različnima setoma. Vse nastopajoče najdete na priloženi sliki, vse ostale najpomembnejše informacije pa v našem Napovedniku.

27. 11. 2023

V začetku meseca smo poročali, da so bili za češki festival Brutal Assault 2024 napovedani Satyricon. Konec prejšnjega tedna je organizator objavil nov paket nastopajočih, pri čemer je izpostavil black metal zasedbo Abbath, ki bo nastopila s komadi od Immortal.

Poleg tega so bili napovedani še: Triumpf Of Death, ki bodo igrali komade od Hellhammer, Tulus, Khold, Dødheimsgard (DHG), Ved Buens Ende, Darvaza, Primordial, Impaled Nazarene, Uada, Devil Master, Grand Magus.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

16. 11. 2023

Hrvaški old school heavy metalci Undercode se vračajo z videospotom za novi single Panopticon.

3. 11. 2023

Italijanski power metalci Draconicon so nedavno objavili videospot za pesem Theatre of Sorrow s prihajajočega ploščka Pestilence.

3. 11. 2023

Norveški black metal veljaki Satyricon so nova večja potrditev festivala Brutal Assault 2024.

Poleg Norvežanov je organizator najavil še The Black Dahlia Murder, Broken Hope, Party Cannon, Skeletal Remains, Lik, Snet, Whitechapel, Darkest Hour, Mental Cruelty, Guilt Trip, Čad, Evil Invaders in Kampfar.

24. 10. 2023

Italijanska založba Time To Kill Records bo izdala kompilacijo z naslovom Mesmerized - A Tribute to Celtic Frost. Ta bo vsebovala šest priredb kultne švicarske zasedbe:

Barbarian - A Kiss or a Whisper
Bunker 66 - Juices Like Wine
CO2 - I Won’t Dance
Doomraiser - Procreation of the Wicked
Kryptonomicon - Morbid Tales
Necrodeath - Necromantical Screams

16. 10. 2023

Na voljo za poslušanje sta že dva komada s ploščka New Nights of Euphoria norveških progresivcev Strange New Dawn, kjer delujejo sedanji in bivši člani zasedb Nattehimmel, Emancer, Green Carnation, In the Woods... Celotna tracklista je takšna:

Journey Within
Class Hero Idol
Defenders of Faith
The Wake of Icons
Fortune Bringer
Finding the Pieces
Seek It
High Strangenes
Sons of Galaxy
The Passing

3. 10. 2023

Organizatorji norveškega festivala Beyond the Gates 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Behemoth, Satyricon, Watain, Venom, Trelldom, Vreid, Djevel, Cult of Fire, Dødheimsgard, Darkspace, Manbryne) pošle »early bird« vstopnice, ki so se prodajale po ceni 299 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za približno 328 EUR.

3. 10. 2023

Italijanski power metalci Draconicon, ki so sredi meseca septembra s komadom Heresy napovedali svoj drugi album Pestilence, so nedavno objavili še videospot za pesem Thorns s taistega ploščka.

28. 9. 2023

Veljaki norveškega black metala Satyricon sporočajo, da se po petih letih zatišja naslednje leto končno vračajo na koncertne odre. Poleg koncertnih aktivnosti, ki bodo sicer osredotočene na festivale širom Evrope, zasedba že pripravlja material za novo ploščo, ki bo nasledil zadnjo izdajo Satyricon & Munch. Izjavo banda si lahko preberete spodaj:

»We are pleased to confirm that we will return to the stage for the first time in five years in the summer of 2024. We will be focusing on the European festival run and have no touring plans outside of that currently. At the moment, we are working on a new album scheduled for a May 2024 release. The art exhibition and album “Satyricon & Munch”, was an intense and all-consuming project for the record books, but it is history now and we have been working on all these new things behind closed doors for almost a year. We’re delighted to soon share it, we really look forward to playing both brand new and old songs for you, and once again being able to hear you sing, scream and chant as the army you are. We will publish all dates once they have been confirmed and approved to publish. This will be great!«

Avtor fotografije je Marko Faletič
.

21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

18. 9. 2023

Litovska speed black metal zasedba Night Slasher je nastala na ruševinah speed thrash metal zasedbe Alcotopia. Zasedba Alcotopia je leta 2019 izdala svoj prvi in dvakrat razprodani album It Hits The Spot in nastopala z bandi, kot so Destruction in Necronomicon, tako doma kot v tujini. Po prvencu se je usmeritev skupine začela spreminjati v nekaj veliko bolj mračnega in hitrejšega, kar ni več ustrezalo alco-thrash imidžu prvotne zasedbe. Nov material je zahteval novo ime in tako so se rodili Night Slasher.

Night Slasher so nedavno podpisali z založbo Sliptrick Records, kjer bo sledil prvenec. Več informacij sledi.

14. 9. 2023

Organizatorji norveškega festivala Inferno Metal Festival sporočajo, da bo tudi naslednje leto možen ogled »black metal« znamenitosti s takoimenovanim Black Metal Busom. Ponovno bo oglede vodil Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost, Satyricon, Order), vstopnice po dnevih pa so tudi že na voljo.

11. 9. 2023

Italijanski power metalci Draconicon so s videospotom za pesem Heresy napovedali svoj drugi album Pestilence. Ta bo izšel 17. novembra na CD-ju, vinilu in digitalno pri založbi Inner Wound Recordings in bo prinesel deset komadov:

Twisted Reflection
Heresy
Thorns
Pestilence
Theatre of Sorrow
Circus of the Dead
Drowned
Slumber Paralysis
Under the Weight of Your Sin
Faust

7. 9. 2023

Death metalci Shrapnel Storm bodo 6. oktobra pri Great Dane Records izdali svoj tretji studijski album Silo. Včeraj so predstavili prvi single The Only Snake Here Is You, ki bo na albumu skupaj s sledečimi naslovi:

Silo
Wastelands
Justice and Glory
Only Snake Here Is You
Alive Ammunition
Bring Me the War
Conquering the Gods
Icon of Destruction
Obey and Perish
Kinslayer
This Is Where I Fell

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana