NOVICE

27. 9. 2021

Minuli petek je preko Emanzipation Productions izšel celovečerni prvenec ljubljanskih blackened speed metalcev Hellsword z naslovom Cold Is the Grave. Bi želel prejeti en izvod zastonj? Potem nam moraš povedati, katere skladbe z albuma Cold is the Grave so bile pred tem že izdane na demu Blasphemy Unchained. Tukaj je povezava do nagradne igre.

13. 9. 2021

Poljska black metal zasedba Batushka, ki jo vodi Bartłomiej Krysiuk, je lani izdala live posnetek Czernaya liturgiya in marca letos svoj drugi EP Carju Niebiesnyj. Obe izdaji si lahko prislužite, če znate povedati, kako se imenuje prvi celovečerec, ki ga je izdelal Bartłomiej Krysiuk na svoji samostojni glasbeni poti pod imenom Batushka. Tukaj je povezava do nagradne igre.

25. 8. 2021

Ljubljanski Morost so letos izdali svoj drugi studijski album z naslovom Forged Entropy. Tega bodo predstavili letos prvič v živo prihajajoči ponedeljek, 30. avgusta, na letnem vrtu Gale Hale skupaj s Siderean.

Ker vam želijo Ljubljančani podariti zastonj vstopnico za dotični koncert, so si zamislili posebno nagradno igro. Tokrat nam morate sporočiti, v kateri metal žanr po vašem mnenju sodi album Forged Entropy. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali enega dobitnika vstopnice za ponedeljkov koncert, dvema z najbolj izvirnim odgovorom pa podarili en artikel po izbiri: CD ali kaseto ali majico od Morost. Tukaj je povezava do nagradne igre, kjer lahko oddate svoj kreativni odgovor.

16. 8. 2021

Ljubljanski stonerji Jegulja, ki so v lanskem letu izdali svoj drugi studijski album Exit Sandman, v naši tokratni nagradni igri podarjajo kar 5 izvodov svojega aktualnega albuma. Da si tega prislužite, morate vedeti, kdo je na ovitku albuma Exit Sandman. Tukaj je povezava do nagradne igre.

5. 8. 2021

V Mariboru bo letos prvič potekal dvodnevni metal festival z imenom Brutal Janez Fest. Če bi se rad odpravil brezplačno na festival, kjer igrajo v petek Conventus Cerris, Taste Of Plague, Britof in Siderean ter v soboto Ghost Of Veronica, Chains, Dekadent in Vulvathrone, nam moraš sporočiti, katerega leta je bilo ustanovljeno društvo KD Brutal Partysan. Več informacij najdeš v naši aktualni nagradni igri.

19. 7. 2021

Vesela Dihurčka organizirata 7. avgusta v Kranju Trainstation Subart Open Air, na katerem bodo igrali Srd, Jegulja, Reach A.D., Smrt in Razvalina. Če želite zadeti eno od dveh brezplačnih vstopnic, naštejte še dva koncerta, ki jih Dihurčka organizirata do konca septembra. Več informacij najdete v naši aktualni nagradni igri.

5. 7. 2021

V Gornji Radgoni, natančneje na Sejmišču Gornja Radgona, bo letos prvič potekal dvodnevni metal festival s polnim imenom Metal Fest: Festivalska transverzala Pomurje-Posočje. Če bi se rad odpravil brezplačno na festival, kjer sta glavna headlinerja industrialci Noctiferia in madžarski melodičarji Sear Bliss, moraš vedeti, katerega leta je bil prvič v sodobni obliki organiziran Pomurski sejem. Več informacij najdeš v naši aktualni nagradni igri.

21. 6. 2021

Sovrag so petčlanska zasedba, zapisana starošolskemu melodičnemu blackened death/thrash metalu. Aprila letos je izšla njihova prva izdaja, in sicer EP z naslovom Tribute To Death, ki si ga lahko prislužite (tudi skupaj z ali namesto majice), če znate oceniti, kolikšna je povprečna starost članov zasedbe. Več informacij ali namigov najdete v tokratni nagradni igri.

7. 6. 2021

Condemnatio Cristi je simfonična black metal zasedba iz Ljubljane, ki deluje že 12 let. V teh letih je zasedba izdala že kar 6 studijskih pol- in celovečercev, od katerih si lahko prislužite kar dva, in sicer Soundtracks in Dreamcrusher, če nam pravilno sporočite naslov bandove aktualne izdaje. Tukaj je povezava do nagradne igre.

24. 5. 2021

Ljubljanski industrialci Noctiferia so prejšnji teden izdali album z naslovom Reforma - Tribute to Laibach. Gre za album priredb pesmi skupine Laibach, o katerem sva z Urošem govorila v mesecu marcu. Uroš je takrat med drugim povedal, da so pri snemanju sodelovali tudi trije tuji glasbeniki. Pa morda veste, kdo so gosti na albumu? Pravilen odgovor bo izžrebancu prinesel podpisan CD Reforma - Tribute to Laibach.

10. 5. 2021

Štajerska melodična black/death metal zasedba Conventus Cerris je v začetku aprila na zgoščenki izdala svoj dolgometražni prvenec z naslovom Temna Voda. Zasedba si je nadela zanimivo ime, ki bo trem izžrebancem pomagalo do brezplačnega CD-ja, če bodo pravilno odgovorili na vprašanje, na kateri kraj se nanaša ime zasedbe.

26. 4. 2021

Avstrijska založba grazil Records je nedavno izdala svoj prvi kompilacijski izdelek, ki nosi naslov grazil Records & Friends Volume 1. Da boste imeli možnost osvojiti eno od štirih zgoščenk, morate do 2. maja pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje, iz katerega avstrijskega mesta prihaja založba.

5. 12. 2016

Domači heavy metalci Hangar 55 so svoj novi album First Aid, ki so ga prejšnji teden izdali na CD-ju, v celoti objavili na Youtubu. Na njem so naslednje skladbe:

Revelation of sensation
Like lightning strike
Demon
Haziel
Forever Running
Souless
Gasoline
First Aid

Poleg tega band na Facebooku prireja nagradno igro, v kateri lahko osvojite novi album, majico in pulover.

10. 12. 2013
Razpisali smo dve novi nagradni igri, v katerih lahko zadenete 2 x 1 vstopnico za koncert Noctiferie 13. decembra v Kranju in 2 x 1 vstopnico za koncert Iced Earth 24. januarja v Ljubljani.
14. 11. 2012
Niste imeli sreče pri žrebanju v prvi nagradni igri za koncert skupin Kreator, Morbid Angel, Nile in Fueled By Fire? Nič hudega, podarjamo še dve vstopnici! Pohitite, nagradna igra se namreč konča jutri ob polnoči, enako velja za dogodek Nö Speed Limit För Destrüction. /P.G./
KONCERTI & FESTIVALI
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana
1. 10. 2021
Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Led Zeppelin 2.0 - Tribute to Legends
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
13. MetalWitch: Britof, Inmate
Bar ČinČin, Ljubljana
2. 10. 2021
The Fall - I
((szene)), Dunaj, Avstrija