NOVICE

27. 9. 2021

Kot kronanje 25. obletnice svojega delovanja bodo brazilski death metalci Nervochaos 19. novembra letos izdali že svoj 9. studijski celovečerec, ki bo nosil naslov Dug Up... Diabolical Reincarnations. S tega albuma sta na voljo za poslušanje že dva komada, in sicer Pazuzu Is Here ter najnovejši Putrid Pleasures (oba lahko slišite spodaj), sicer pa je tracklista naslednja:

I Hate Your God
Envy
Putrid Pleasures
Pazuzu Is Here
Mighty Justice
Upside Down Cross
The Urge to Feel Pain
Dark Chaotic Destruction
Nervochaos
Pure Hemp
Scavengers of the Underworld
Perish Slowly
The Devil’s Work

27. 9. 2021

Belgijska black/doom metal zasedba A Thousand Sufferings je minuli teden preko Immortal Frost Productions izdala svoj 3. celovečerec z naslovom Stilte, ki je v celoti na voljo za poslušanje tukaj.

27. 9. 2021

As I Lay Dying vsem oboževalcem predstavljajo najnovejšo skladbo Roots Below. Kot sicer pravijo fantje, gre za komad, ki je nastal v času snemanja albuma Shaped By Fire, vendar takrat ni našel pot na plošček. Tako ga lahko tokrat z nekaj izboljšavami najdemo na posebni izdaji Shaped By Fire skupaj z različnimi posnetki v živo, posnetimi na turneji po Evropi leta 2019, in različnimi instrumentalnimi posnetki skladb. Seznam sklad posebne izdaje Shaped By Fire je sledeč:

Re-Separation (instrumental)
Roots Below
Destruction Or Strength
My Own Grave (re-interpretation)
Redefined (re-interpretation)
Pre-Shaped By Fire (live intro)
Euphony From Ashes (live outro)
Blinded (Live from Munich)
My Own Grave (Live From Munich)
Burn To Emerge (instrumental)
Blinded (instrumental)
Shaped By Fire (instrumental)
Undertow (instrumental)
Torn Between (instrumental)
Gatekeeper (instrumental)
The Wreckage (instrumental)
My Own Grave (instrumental)
Take What's Left (instrumental)
Redefined (instrumental)
Only After We've Fallen (instrumental)
The Toll It Takes (instrumental)

27. 9. 2021

Kissin' Dynamite so objavili videospot za single What Goes Up, ki bo na albumu Not The End Of The Road. Ta bo izdan januarja 2022 preko Napalm Records in ga lahko prednaročite tukaj.27. 9. 2021

Deathcore zasedba Fit For An Autopsy je razkrila single Far From Heaven, s katerim napoveduje album Oh, What the Future Holds, ki bo izšel 14. januarja 2022 preko založbe Nuclear Blast Records.27. 9. 2021

Noč, depressive black metal/cloud rap/ambient projekt Jana Brišarja, je včeraj objavil novo pesem, ki nosi naslov Don't Stare Into The Portal.
24. 9. 2021

Nemški heavy metal okultisti The Night Eternal predstavljajo videospot za nov single Elysion (Take Me Over) s prihajajočega debitantskega albuma Moonlit Cross, ki bo izšel 5. novembra na vinilu pri založbi Ván Records in na kaseti pri Dying Victims Productions.

Moonlit Cross prinaša naslednje skladbe:
Manbelyst
Elysion (Take Me Over)
Cloaked In Darkness
Son Of Sin
Deadly As A Scythe
Shadow's Servants
Prison Of Flesh
Closeness In Suspension
Moonlit Cross

24. 9. 2021

Avstralska death/thrash metal zasedba Killrazer bo 12. novembra izdala album The Burial Begins. Tracklista:

Stations Of The Cross
Salt In The Wounds
Suicide Command
The Legions
Sunken
Seven Years
Unleash Hell
Silence Your Insolence
Burn In Hell
The Burial Begins

24. 9. 2021

Norveški ekstremneži Gaahls Wyrd najavljajo izid najnovejšega EP-ja z naslovom The Humming Mountain. Gre za naslednjika GastiR - Ghosts Invited, ki je izšel leta 2019. Plošček bo vseboval pet skladb in bo izšel 5. novembra pri založbi Season Of Mist. Pred izidom EP-ja pa je vsem poslušalcem že na voljo v posluh istoimenska skladba The Humming Mountain, medtem ko je celoten seznam komadov sledeč:

The Seed
The Humming Mountain
The Dwell
Awakening Remains – Before Leaving
The Sleep

24. 9. 2021

Armored Saint predstavljajo koncertni video za skladbo The Truth Always Hurts s prihajajočega koncertnega albuma/DVD-ja z naslovom Symbol Of Salvation Live, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Metal Blade Records.24. 9. 2021

Avstrijska progressive/psychedelic rock zasedba Sound Dealer predstavlja videospot za skladbo Bombs, prvi single s prihajajočega koncertnega albuma Red Room Session, ki bo izšel 15. oktobra pri založbi StoneFree Records.

Skupino sestavljajo kitarist Armin Polsinger, basist David Kinzer, bobnar Gabriel Cresnar in vokalist Marco Hutegger.

24. 9. 2021

Francoska doom metal zasedba Indigo Raven na ogled ponuja videospot za tretji single Where Lies Our Heart z debitantskega albuma Looking For Transcendence, ki bo izšel 22. oktobra pri založbi Argonauta Records. Video je režirala in zmontirala Estelle Vernay.


24. 9. 2021

Ljubljanski alternativci Ambra zbirajo prednaročila za majice, kape, torbe in maske z različnimi motivi, ki jih lahko preverite tukaj.

V živo lahko fante ujamete že konec tega meseca, saj igrajo 30. septembra na Riffeaterju v Orto Baru skupaj z Decair in Hoba.

24. 9. 2021

Hrvaška progresivna/alternativna rock zasedba Luxus Lord predstavlja single Zora, ki ga je posnela pod okriljem založbe Croatia Records in pri producentu Vedranu Kovačeviću – Belem (Chicken Studio).23. 9. 2021

Ameriška stoner/doom metal zasedba Ritual Earth je podpisala za založbo Iodine Recordings, pri kateri bo v začetku prihodnjega leta izdala svoj debitantski album.

Ritual Earth so pretekli petek objavili tudi nov single Distress Signal, ki je že na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah.

KONCERTI & FESTIVALI
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana
1. 10. 2021
Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Led Zeppelin 2.0 - Tribute to Legends
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2021
13. MetalWitch: Britof, Inmate
Bar ČinČin, Ljubljana
2. 10. 2021
The Fall - I
((szene)), Dunaj, Avstrija