VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2024

Na letošnjo velikonočno nedeljo bo Škuc Ksb v ljubljansko Gromko pripeljal nekaj za vse ljubitelje tehničnega in disonantnega death metala – ameriške Replicant, ki bodo naslednji mesec obljubljajo tretji studijski album Infinite Mortality, in švicarski kvartet Anachronism, ki je lani izdal tretji dolgometražec Meanders.

Za ogrevanje bo poskrbel domači death metal band Siderean. Za več informacij lahko dogodku sledite na Facebooku in v našem napovedniku. Vstopnina na vratih znaša 12 EUR.

Replicant so ravno včeraj objavili videospot za komad Nekrotunnel s prihajajočega albuma Infinite Mortality, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Transcending Obscurity Records.

21. 2. 2024

Psihedelični folk rock solo band Iterum Nata je posnel videospot za pesem A Manifested Nightmare s prihajajočega albuma From the Infinite Light. Ta bo izšel 15. marca pri Nordvis Produktion.

2. 2. 2024

Ameriški tehnični death metalci Replicant so objavili besedilni video za komad Orgasm of Bereavement s tretjega studijskega albuma Infinite Mortality, ki bo izšel 12. aprila pri Transcending Obscurity Records in obsega te naslove:

Acid Mirror
Shrine to the Incomprehensible
Orgasm of Bereavement
Reciprocal Abandonment
SCN9A
Pain Enduring
Nekrotunnel
Dwelling on the Threshold
Planet of Skin

1. 2. 2024

Madžarski black metal veterani Sear Bliss, ki so že lansko leto napovedali izid novega albuma Heavenly Down, zdaj razkrivajo prve podrobnosti prihajajočega dolgometražca. Ta naj bi izšel junija pri založbi Hammerhearts Records, zajemal pa bo te komade:

Infinite Grey
Watershed
The Upper World
Heavenly Down
Forgotten Deities
The Winding Path
Chasm
Feathers in Ashes

16. 1. 2024

Brutalni death metal dvojec Perveration bo 2. februarja pri Comatose Music izdal drugi album Putrefaction of Infinite Apogee. Ljubitelji bandov, kot so Skinless, Putrid Pile, Gorgasm in Guttural Secrete, naj bi prišli na svoj račun s temi desetimi komadi:

Bacterium Decomposition
Consuming Maggots Seeds
Eviscerated Innards
Festering Throat
Damaging Excrement
Infernal Apogee
Necrocannibalism
Chaotic Spreading
Devouring Voraciously
Abominable Dismembered

15. 1. 2024

Psihedelični folk rock solo band Iterum Nata in Rob Coffinshaker, ki je prispeval vokale, sta posnela pesem A Darkness Within s prihajajočega albuma From the Infinite Light. Ta bo izšel 15. marca pri Nordvis Produktion.

14. 12. 2023

Black metal dvojec Inquisition se naslednje leto vrača z novim dolgometražcem. Album z naslovom Veneration Of Medieval Mysticism And Cosmological Violence naj bi izšel 26. januarja in bo zajemal naslednje komade:

Witchcraft Within A Gothic Tomb
Crown Of Light And Constellations
A Hidden Ceremony Of Blood And Flesh
Force Of Death Is The Force Of Life
Memories Within An Empty Castle In Ruins
Primordial Philosophy And Pure Spirit
Infinity Is The Aeon of Satan
Pathway Of Light Is A Pathway To Fire
Light Of My Dark Essence
Secrets From The Wizard Forest Of Forbidden Knowledge
Sorcery Through Crystal Eyes In Search Of The Devil
Veneration Of Medieval Mysticism And Cosmological Violence
Lord Of Absolute Darkness And Infinite Light

11. 12. 2023

Psihedelični folk rock solo projekt Iterum Nata, ki je letos izdal studijski album Thrench of Loneliness, bo tudi prihodnje leto izdal celovečerni studijski album. Gre za naslov From The Infinite Light, ki bo pri Nordvis izšel 15. marca. 

Avtorica: Tina Urek
17. 10. 2023

Black metalci Watain so objavili uradni live video za komad Ecstasies in Night Infinite. Komad boste našli na prihajajočem live albumu Die In Fire - Live In Hell, katerega izid je napovedan za 3. november pri Nuclear Blast Records.

10. 10. 2023

Tudi ameriški deathcorovci Carnifex so prejšnji teden pri Nuclear Blast Records izdali svoj novi celovečerec z naslovom Necromanteum. Spodaj lahko prisluhnete komadu Infinite Night Terror.

14. 9. 2023

Švedski ekstremneži Watain ob 25. obletnici delovanja napovedujejo izid live albuma Die In Fire - Live In Hell. Album je bil posnet v Stockholmu, izšel pa naj bi 3. novembra pri založbi Nuclear Blast. Tracklista:

Ecstasies In Night Infinite (Live)
Black Salvation (Live)
The Howling (Live)
Black Flames March (Live)
Reaping Death (Live)
Devil's Blood (Live)
Serimosa (Live)
Not Sun Nor Man Nor God (Live)
Before The Cataclysm (Live)
The Return Of Darkness And Evil (Live)
Nuclear Alchemy (Live)
Malfeitor (Live)

11. 7. 2023

Ameriški deathcorovci Carnifex z novim videospotom predstavljajo naslovni komad albuma Necromanteum, ki bo izšel 6. oktobra pri Nuclear Blast in prinaša vsega deset komadov:

Torn in Two
Death's Forgotten Children
Necromanteum
Crowned in Everblack
The Pathless Forest
How the Knife Gets Twisted
Architect of Misanthropy
Infinite Night Terror
Bleed More
Heaven and Hell All at Once

16. 6. 2023

Ameriški death metalci Outer Heaven so objavili besedilni video za komad Liquified Mind s prihajajočega albuma Infinite Psychic Depths, ki bo izšel 21. julija pri Relapse Records.

13. 6. 2023

Finski black metalci Sacrilegious Impalement so objavili video za komad Storming Death z aktualnega albuma Infinite Victor, ki je izšel 12. maja preko Woodcut Records.

26. 5. 2023

Britanski death metal band Ageless Summoning, v katerem delujejo člani Abyssal, Of Spire & Throne, Black Talon, Belliciste, Haar in Scordatura, predstavlja komad Epoch of Souls s prvenca Corrupting the Entempled Plane. Naslovnico albuma je naslikal Paolo Girardi. Album bo izšel 21. julija pri Dark Descent Records in prinaša naslednje komade:

Usurper of the Void
Descent from the Infinite
Epoch of Souls
Among the Worms
Corrupting the Entempled Plane
Incarnate Nothingness
Toward the Fractal Absolute
Retribution Eternal
Invocation
Salvation in Ash

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana