NOVICE

9. 7. 2020

Kamelot bodo 14. avgusta pri Napalm Records izdali live DVD I Am The Empire – Live From The 013. Del tega, natančneje izvedbo komada Phantom Divine, si lahko ogledate spodaj.

 


27. 2. 2020

Kamelot so se pridružili kopici zasedb, ki so svojo glasbeno pot zapisali v knjižno verzijo. Konec leta bo pri založbi Rocket 88 izšla knjiga Veritas: A Kamelot Legacy, ki bo obeležila 30. obletnico delovanja omenjene zasedbe. Preko osebnih, koncertnih, studijskih fotografij, memorabilij in zapisov bo tako predstavljena kariera ene izmed največjih power metal zasedb na svetu.

11. 4. 2019

Zasedbi Kamelot se je uradno pridružil bobnar Alex Landenburg, ki je nadomeščal dolgo odsotnega, a sicer prav tako novega bobnarja Johana Nuneza. Ta si je namreč precej hudo poškodoval nogo, kar mu je onemogočilo sedenje za bobni.

6. 9. 2018

Kamelot so posneli videospot za komad MindFall Remedy, ki se nahaja na aktualnem albumu The Shadow Theory. V komadu gostuje vokalistka Lauren Hart (Once Human).

 

 

 

 

30. 5. 2018

Spodaj lahko pogledate novi videospot zasedbe Kamelot, za komad Amnesiac. Ta se nahaja na aktualnem albumu The Shadow Theory.

 

 

 

4. 4. 2018

Kamelot so posneli videospot za novi single Phantom Divine (Shadow Empire), v katerem se jim je na vokalu pridružila tudi Lauren Hart iz skupine Once Human. Gre za še eno skladbo z novega studijskega albuma The Shadow Theory, ki izide ta petek pri založbi Napalm Records.


5. 3. 2018

Kamelot so objavili besedilni video za komad RavenLight, ki se nahaja na prihajajočem albumu The Shadow Theory, ki bo izšel 6. aprila pri založbi Napalm Records.

The Shadow Theory prinaša naslednje skladbe:
The Mission
Phanto Divine (Shadow Empire)
RavenLight
Amnesiac
Burns To Embrace
In Twilight Hours
Kevlar Skin
Static
MindFall Remedy
Stories Unheard
Vespertine (My Crimson Bride)
The Proud and The Broken
Ministrium (Shadow Key)

28. 12. 2017

Kamelot so objavili besedilni video za skladbo Under Grey Skies, v kateri gostujeta tudi vokalistka Charlotte Wessels (Delain) in multiinštrumentalist Troy Donockley (Nightwish). Gre za skladbo z njihovega aktualnega albuma Haven iz leta 2015, ki je izšel pri založbi Napalm Records.

9. 5. 2016

Kamelot so posneli videospot za skladbo My Therapy z aktualnega studijskega albuma z naslovom Haven, izdanega maja lansko leto pri založbi Napalm Records.
10. 9. 2015
Kamelot predstavljajo video za skladbo Liar Liar (Wasteland Monarchy) z aktualnega albuma z naslovom Haven. /P.G./

28. 4. 2015
Kamelot so objavili videospot za komad Insomnia, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Haven. /T.U./

2. 4. 2015
Kamelot predstavljajo komad Veil Of Elysium, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Haven. Ta izide 4. maja pri založbi Napalm Records. /T.U./
9. 3. 2015
Ameriško/nemško/švedski simfonični metalci Kamelot se trenutno nahajajo v Beogradu, kjer snemajo videospot za zaenkrat še nerazkrito skladbo s prihajajočega albuma Haven. Snemanje poteka pod taktirko režiserja Ivana Čolića, ki je predhodno že sodeloval z znanimi metalskimi zasedbami, kot so Moonspell, Soilwork, Hammerfall, Type O Negative in Symphony X. /J.G./
2. 3. 2015
Kamelot so objavili dražilec za svoj prihajajoči album z naslovom Haven. Tracklista na njem bo naslednja:
Fallen Star
Insomnia
Citizen Zero
Veil Of Elysium
Under Grey Skies
My Therapy
Ecclesia
End Of Innocence
Beautiful Apocalypse
Liar Liar (Wasteland Monarchy)
Here's To The Fall
Revolution
Haven
/J.G./
24. 2. 2015
Kamelot bodo 8. maja pri Napalm Records izdali album Haven. Poleg benda bo v komadih slišati tudi goste Alisso White-Gluz (Arch Enemy), Troya Donockleya (Nightwish) ter Charlotte Wessels (Delain). /T.U./
KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana