VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2024

Konec novembra in decembra bo Evropa thrashersko obarvana. Na turnejo se namreč skupaj odpravljajo Anthrax in Kreator. Kot posebni gostje pa jim bodo družbo delali še Testament. Žal se turneja pri nas tokrat ne bo ustavila, kje boste lahko ujeli velikane thrash metala, pa si oglejte na sliki.

4. 1. 2024

Kultni srbski speed/thrash metal band Bombarder za konec januarja napoveduje izid novega dolgometražca Sa dna groba. Točen datum izida albuma je 26. januar, spodaj pa si lahko ogledate video za komad Bombarder III. Poleg omenjene skladbe bo album zajemal še naslednje komade:

Sa dna groba
Bombarder III
Bezubi osmijeh
Unutrašnji vapaj
Aveti iz sjenki
Goli strah
Na svoju vagu život stavi
Mrtva straža
Zima
Flag of Hate (Kreator cover)

13. 10. 2023

Ameriški death metalci Thanamagus iz Portlanda bodo 27. oktobra pri Seed of Doom Records izdali EP Lie in Wait. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Kreator, Dark Angel, Insanity in Immolation. Zaenkrat lahko prisluhnete komadu Beneath Despondent Ash. Celoten seznam komadov:

Procession (Intro)
Severed Spiritual Limbs
Unburied Whispers
Lowermost Dispiritedness
Beneath Despondent Ash

8. 8. 2023

Pri založbi Emanzipation Productions so ponovno izdali demo posnetke The Courier danske thrash/death metal zasedbe Samhain, ki je pod tem imenom delovala samo med letoma 1984 in 1986, koncertirala z bandi, kot so Kreator, Pestilence, Imperator, Illdisposed, Exumer, Mezzrow ali Invocator, nato pa ime spremenila v DesExult.

Album vsebuje vse pesmi s prvih dveh demo posnetkov skupine, ki so bili posneti v letih 1985 in 1986. Remastering je prevzel bivši bobnar skupine DesExult in producent Tue Madsen v svojem Antfarm Studio, kjer so med drugim snemali že tudi Rob Halford, Sick Of It All, The Haunted, Vio-Lence. Na svoj račun naj bi prišli vsi ljubitelji death thrasha iz osemdesetih.

Plošček z dodatnimi razlagami in fotografijami je izšel minuli petek in ga je možno naročiti na vinilu, medtem ko je digitalna različica med drugim na voljo na Bandcampu.

7. 8. 2023

Nemški organizator Concertteam Nrw je v soboto sporočil, da je koncertni dogodek Klash Of The Ruhrpott, na katerem bodo 20. julija naslednje leto nastopili Kreator, Sodom, Destruction in Tankard, razprodan.

2. 8. 2023

Štirje nemški velikani thrash metala, Kreator, Tankard, Sodom in Destruction, bodo 20. julija 2024 skupaj nastopili na t. i. »mini festivalu« Klash Of The Ruhrpott. Mesto zločina bo Amphitheater Gelsenkirchen. Vstopnice za kultni dogodek, za katerega vsi nastopajoči obljubljajo daljše in posebne nastope, so v prodaji od danes, več pa boste izvedeli na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
3. 7. 2023

Raven Banner so nova švedska melodična death metal zasedba, ki bo 1. septembra izdala svoj debitantski celovečerec z naslovom Rise Up Clan.

Prvenec, prvi pomemben mejnik zasedbe, je produciral Alexander Backlund (Soen, In Mourning, October Tide) v Fascination Street Studios, kjer je za miksing in mastering poskrbel svetovno znani producent Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Kreator). Končni rezultat tega sodelovanja »je album, posvečen vikinškimi bojevnikomin in krvoločnim bogovom, ki so pripravljeni osvojiti srca metalskih navdušencev po vsem svetu.«

Poleg naslovnice je znan tudi seznam pesmi albuma:
Rise Up Clan
Never Yield
Sound The Horns
Beware The Fury
No Hero's Death
Thor's Anthem
Hordes Of Vikings
Gutbound
Raven's Call
Twilight of the Gods

12. 6. 2023

Angleški old school thrasherji Chupacabra z besedilnim videospotom za komad Burn The Clowns za 4. avgust napovedujejo debitantski EP Fortified with Ashes. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Kreator, Slayer, Arch Enemy, Holy Moses, At The Gates, Lamb of God, Pest Control, Testament ali Sodom. Tracklista:

Burn The Clowns
F.T.T.D.
Fortified with Ashes

23. 5. 2023

Nemške legende Kreator so objavile videospot za komad Conquer And Destroy, ki se nahaja na aktualnem albumu Hate über alles.

18. 5. 2023

Pred nekaj časa smo poročali, da imajo Sylosis nov single Deadwood. Zdaj pa je zasedba izdala še live posnetek tega komada, ki je nastal na Wembley Areni, kjer so fantje nastopili skupaj z Lamb Of God in Kreator.

13. 2. 2023

Lamb of God so v sodelovanju s Kreator posneli besedilni video za komad State of Unrest.

1. 12. 2022

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za festival 70000 Tons of Metal 2023. Svojo sobo lahko rezervirate tukaj.

Do zdaj potrjeni bandi so: Abysmal Dawn, Amorphis, Cynic, Decrepit Birth, Destruction, Evergrey, Fallujah, Feuerschwanz, Fractal Universe, Insomnium, Jungle Rot, Kamelot, Korpiklaani, Kreator, Mǻnegarm, Melechesh, Nightmare, Nightwish, Novembre, Obscura, Oceans Of Slumber, Rotting Christ, Sirenia, Uli Jon Roth, Visions Of Atlantis, Warbringer.

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

7. 11. 2022

Znan je delni razpored nastopajočih po dnevih za festival MetalDays 2023, ki ga lahko razberete iz priložene slike.

Poleg tega je organizator danes razkril še imena teh nastopajočih: Anthrax, ki bodo na festivalu praznovali 40. let obstoja, Kreator, Beartooth, Wolves In The Throne Room, Gatecreeper, The Raven Age in Ignea.

Poleg tega naj bi bila nova lokacija uradno znana že naslednjo nedeljo, 20. novembra, medtem ko že lahko kupite enodnevne vstopnice za 79 EUR in tridnevne vstopnice za 219 EUR.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana