NOVICE

7. 9. 2021

Ameriški black/death metal dvojec Antichrist Siege Machine je nedavno objavil videospot za skladbo Unleashed Hostility s prihajajočega albuma Purifying Blade, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Profound Lore Records.4. 8. 2021

Ameriška doom metal zasedba Spiral Grave, v kateri so združili moči nekdanji člani Iron Man in Lord, je objavila videospot za skladbo Out Of My Head z debitantskega albuma Legacy Of The Anointed, ki je izšel prejšnji mesec pri založbi Argonauta Records.


29. 6. 2021

Apalaški heavy rockerji Jakethehawk so objavili nov single, priredbo Seven Devils britanske indie rock skupine Florence And The Machine.

Jakethehawk so februarja letos pri založbi Ripple Music izdali drugi studijski album, ki nosi naslov Hinterlands.

27. 5. 2021

11. junija bodo Machine Head izdali EP Arrows In Words From The Sky. Na izdaji bodo trije komadi, znan pa je tudi prvi naslov, in sicer Become The Firestorm. Spodaj si lahko ogledate dva posnetka nastajanja komada.
18. 3. 2021

Kalifornijska petčlanska doom/stoner/psych zasedba Slow Machine s sedežem v San Franciscu je prejšnji mesec izdala nov EP z naslovom Black Tide, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu.

Spisek skladb je sledeč:

Black Tide
Sands
She's Nodding Again
Frost

12. 2. 2021

Danska doom metal/hard rock zasedba Demon Head je konec prejšnjega meseca pri založbi Metal Blade Records izdala svoj četrti studijski album z naslovom Viscera, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za kasetno izdajo so poskrbeli pri Caligari Records. Album je produciral legendarni Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Rainbow), medtem ko se je pod miks podpisal Martin »Konie« Ehrencrona (In Solitude, Tribulation, Nifelheim).

Viscera prinaša naslednje skladbe:
Tooth And Nail
The Feline Smile
Arrows
Magical Death
The Lupine Choir
A Long, Groaning Descent
In Adamantine Chains
Black Torches
Wreath
The Triumphal Chariot Of Antimony

4. 2. 2021

Ameriški stoner/sludge metal dvojec Stone Machine Electric je objavil koncertni video za skladbo Free Thought z aktualnega albuma The Inexplicable Vibrations Of Frequencies Within The Cosmic Netherworld, izdanega decembra lani pri založbi Desert Records.


25. 1. 2021

Nemške legende U.D.O., pri katerih basira Tilen Hudrap, so objavili uradni live posnetek komada Man and Machine. Ta je nastal na posebnem pandemskem koncertu v amfiteatru v Plovdidu (Bolgarija). Nov live album z naslovom Live in Bulgaria 2020 - Pandemic Survival Show bo izšel 19. marca pri AFM Records, prednaročite pa ga lahko na tej povezavi.

2. 12. 2020

Demon Head predstavljajo videospot za skladbo The Triumphal Chariot Of Antimony s prihajajočega albuma z naslovom Viscera, ki bo izšel 29. januarja pri založbi Metal Blade Records. Album so v začetku leta posneli z legendarnim producentom Flemmingom Rasmussenom (Metallica, Morbid Angel, Rainbow), medtem ko je bil za miks zadolžen Martin »Konie« Ehrencrona (In Solitude, Tribulation, Nifelheim).

16. 11. 2020

Machine Head so posneli videospot za nov single My Hands Are Empty. 


6. 11. 2020

Grška southern metal zasedba Black Stone Machine je objavila videospot za skladbo No Backup Plan z debitantskega albuma z naslovom Crossroads, ki naj bi uradno izšel še ta mesec. V skupini iz Aten so se zbrali nekateri sedanji in bivši člani zasedb, kot so Crystal Winds, Hellfire B.C., GRND_0, Dakrya, Tidal Dreams, Chrysilia in Building Chaos.

Tracklista je sledeča:
Raging Bull
No Backup Plan
Crossroads
To Reap The Whirlwind
Last Day Of Freedom
Bad Crop
House Of Lies
Call Of The Void
Rising Tide
Red Sun
Final Hour
Dwell In Bitter Ashes

6. 10. 2020

Voivod predstavljajo koncertni video za skladbo The Lost Machine s prihajajočega koncertnega albuma Lost Machine - Live, ki bo izšel 27. novembra pri založbi Century Media Records.1. 10. 2020

Španska progressive/post-metal zasedba Obsidian Kingdom je prejšnji teden pri založbi Season Of Mist izdala nov album z naslovom Meat Machine, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
The Edge
The Pump
Naked Politics
Mr. Pan
Flesh World
Meat Star
Spanker
Vogue
Womb Of Wire
A Foe

6. 8. 2020

V torek, 4. avgusta, je umrl Tony Costanza, originalni bobnar zasedbe Machine Head. Costanza je umrl v 52. letu starosti, in sicer v spanju, razlogi za njegovo smrt pa zaenkrat še niso znani.

28. 7. 2020

Danski okultni doom rockerji Demon Head so podpisali za založbo Metal Blade Records, pri kateri bodo v začetku prihodnjega leta izdali nov studijski album. Več podrobnosti naj bi bilo znanih kmalu.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana