NOVICE

28. 5. 2019

Diamond Head so objavili videospot za skladbo The Coffin Train, tretji single z istoimenskega novega studijskega albuma, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Silver Lining Music.21. 5. 2019

Wucan predstavljajo koncertni video za priredbo klasike Am I Evil? skupine Diamond Head, ki veljajo za ene od njihovih največjih vzornikov.

Skupina bo poleti nastopila tudi v naši soseščini, natančneje na festivalu Sauzipf Rocks, ki bo 9. in 10. avgusta na avstrijskem Koroškem.

20. 5. 2019

Ameriška post-black metal zasedba Axioma predstavlja videospot za otvoritveno skladbo Sacred Killing Machine s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Crown, ki bo izšel 28. junija pri Translation Loss Records.

Crown prinaša naslednje skladbe:
Sacred Killing Machine
Roots
Harvest Of Tongues
Cult Of Moloch
Ascending The Mountain Of Divinities
Vessels For Migration
Angel
Feral Deities
Auto Da Fe

3. 5. 2019

Diamond Head so objavili videospot za skladbo Death By Design, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom The Coffin Train, ki bo izšel 24. maja pri Silver Lining Music.
11. 4. 2019

Machine Head so delili posnetek z vaj, na katerih s kultno zasedbo (Flynn, MacEachern, Kontos, Mader) igrajo še bolj kultni komad Davidian. Zasedba je album Burn My Eyes tudi v celoti ponovno posnela, zaigrali pa ga bodo na jesenski turneji ob 25. obletnici izdaje.


8. 4. 2019

Domači enočlanski powerviolence/sludge/grindcore band Slund je v petek pri Bruxism Records izdal EP Lean Mean Slunding Machine, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu.26. 3. 2019

The End Machine so posneli videospot za skladbo Leap Of Faith s samonaslovljenega prvenca, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Frontiers Music.
26. 3. 2019

Ob 25. letnici izdaje albuma Burn My Eyes, se v stari/novi postavi vračajo Machine Head. Robb Flynn in Jared MacEachern se bosta v (ne)znani družbi na odre namreč vrnila oktobra na posebni evropski turneji. Koncert bo namreč trajal kar tri ure in bo razdeljen na dva dela. V prvem delu boste lahko slišali največje klasike zasedbe, kitarist in bobnar tega dela sta zaenkrat še neznanka. V drugem delu bo zasedba prvič v živo odigrala celoten album Burn My Eyes in to z originalnima članoma tega obdobja - Loganom Maderjem ter Chrisom Kontosom. Nam najbližje se bodo ustavili 16. oktobra na Dunaju in 26. oktobra v Padovi.

13. 3. 2019

Diamond Head so posneli videospot za novi single Belly of the Beast s prihajajočega albuma z naslovom The Coffin Train, ki bo izšel 24. maja pri založbi Silver Lining Music.
11. 3. 2019

The End Machine predstavljajo besedilni video za skladbo Burn The Truth s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki izide 22. marca pri založbi Frontiers Music.

22. 2. 2019

Ameriški hip hop izvajalec Denzel Curry je priredil skladbo Rage Against The Machine, tj. klasiko Bulls on Parade. Raper je v zelo močen nastop vključil tudi verz s svojega zadnjega albuma Ta13oo, ki ga je izdal lani. Omenjeni nastop je v seriji priredb Like a Version objavil kanal triple j na Youtubu.


21. 2. 2019

Le nekaj mesecev po šokantnem odhodu Phila Demmela in Dava McClaina iz Machine Head, je Robb Flynn presenetil na socialnih omrežjih. Objavil je namreč kratki posnetek iz studia, kjer je najavil snemanje novega materiala. Ali lahko kmalu pričakujemo razkritje nove zasedbe in novega albuma?

15. 1. 2019

Superskupina The End Machine, prej poznana pod imenom Super Stroke, je objavila videospot za skladbo Alive Today s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. marca pri založbi Frontiers Music. V skupini so moči združili trije člani Dokken - kitarist George Lynch, basist Jeff Pilson, bobnar »Wild« Mick Brown - in vokalist Robert Mason (Warrant, ex-Lynch Mob).

Tracklista je sledeča:
Leap Of Faith
Hold Me Down
Ain't No Game
Bulletproof
Ride It
Burn The Truth
Hard Road
Alive Today
Line Of Division
Sleeping Voices
Life Is Love Is Music

24. 12. 2018

Domača speed/thrash metal zasedba Crucifixions je posnela videospot za naslovno skladbo aktualnega albuma z naslovom Killing Machine.
8. 11. 2018

Danski doom rockerji Demon Head so podpisali za založbo Svart Records, pri kateri bodo 22. februarja izdali svoj tretji dolgometražni album z naslovom Hellfire Ocean Void.

Tracklista je sledeča:
Rumours
The Night Is Yours
A Flaming Sea
In The Hour Of The Wolf
Labyrinth
Strange Eggs
Death's Solitude
Mercury & Sulphour

KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana