Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 3. 2024

Angleške heavy metal hard rock legende Deep Purple so prvič po več kot 50 letih, odkar je uradno izšel album Machine Head leta 1972, objavili prvi uradni videospot za nepozabni komad Smoke on the Water, ki si ga lahko ogledate spodaj.

20. 2. 2024

Kitarist zasedbe Decapitated Wacław »Vogg« Kiełtyka je prekinil sodelovanje z Machine Head, s katerimi je koncertiral od leta 2019. Razlog za njegovo odločitev je precej pričakovana, namreč tako Decapitated kot MH sta na odrih zelo aktivni zasedbi, zato bi prevečkrat prišlo do prekrivanja turnej, Voggova prva izbira pa so seveda Decapitated. Machine Head njegove uradne izjave še niso komentirali.

Avtorica: Tina Urek
27. 2. 2023

Italijanski black metal avantgardnež Derhead s komadom The Death of Now napoveduje EP z naslovom The Grey Zone Phobia. Tracklista:

The Missing Stars
This Chaos is for You Only
The Death of Now
Kingdomless
Drops of Storm
Containing the Whole

29. 9. 2022

Vikingi Amon Amarth, ki so trenutno na evropski turneji skupaj z Machine Head, so novopotrjeni band za festival Nova Rock. Festival bo potekal od 7. do 10. junija, več informacij o nastopajočih in samem festivalu pa najdete tukaj.

9. 8. 2022

Najnovejši album The Great Heathen Army od Amon Amarth, ki bodo nastopili 17. septembra z Machine Head na Dunaju, je v celoti na voljo za poslušanje. Preverite ga lahko med drugim na YouTubu.

3. 8. 2022

Kitarist Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head) bo na prihajajoči evropski turneji vskočil namesto Willieja Adlerja pri Lamb Of God. Demmel je Adlerja zamenjal že letos maja, ko so Lamb Of God koncertirali skupaj z Megadeth po Kanadi.

Uradni vzrok za Adlerjevo odsotnost ni znan, ne glede na vse pa se lahko veselimo nastopa zasedb Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended čez natanko 6 dni pred ljubljansko Cvetličarno.

29. 7. 2022

Thrash metal trojec Diabology je napovedal svoj drugi album z naslovom Father of Serpents. Ta bo izšel 7. oktobra pri Dissonant Hymns Records in bo vseboval deset komadov:

Father of Serpents
Writhe
The Softest Grave
Eat My Heart Out
Spoil
Blackblood
March to Sea
Ode to Ogtha
Chimera
Lighthouse Hymn

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Metallica, Megadeth, The Black Dahlia Murder, Trivium, Machine Head in Mastodon.

8. 7. 2022

Amon Amarth, ki bodo nastopili 17. septembra z Machine Head na Dunaju, so objavili video za The Great Heathen Army, naslovni komad prihajajočega albuma, ki bo luč sveta ugledal 5. avgusta.

22. 6. 2022

Machine Head, ki bodo nastopili 17. septembra z Amon Amarth na Dunaju, so včeraj predstavili komad Unhallowed. Zasedbin že deseti studijski album Of Kingdom And Crowns bo izšel 26. avgusta pri Nuclear Blast/Imperium Recordings.

Avtorica: Tina Urek
26. 5. 2022

Kot smo že pisali tukaj, bodo Machine Head, ki bodo nastopili 17. septembra z Amon Amarth na Dunaju, so 26. avgusta pri Nuclear Blast/Imperium Recordings izdali nov studijski album z naslovom Of Kingdom And Crown. Na spodnjih posnetkih si lahko ogledate, kako je nastajal album.

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2022

Ameriški veterani Machine Head sporočajo, da bodo 26. avgusta izdali svoj najnovejši album z naslovom Of Kingdom And Crown. Ob napovedi izida zasedba predstavlja tudi nov videospot za komad Choke On The Ashes Of Your Hate, ki si ga lahko ogledate spodaj. Album, ki bo nasledil leta 2018 izdano ploščo Catharsis, naj bi bil konceptualno zasnovan in bo zajemal naslednjih 13 skladb:


Slaughter The Martyr
Choke On The Ashes Of Your Hate
Become The Firestorm
Overdose
My Hands Are Empty
Unhallowed
Assimilate
Kill Thy Enemies
No Gods, No Masters
Bloodshot
Rotten
Terminus
Arrows In Words From The Sky

9. 2. 2022

Ameriški veterani Machine Head so zaključili s snemanjem svojega najnovejšega, zaenkrat še neimenovanega dolgometražca. Naslednik leta 2018 izdanega albuma Catharsis naj bi izšel letos poleti.

4. 2. 2022

V skupino Meshiaak se je vrnil bobnar Jon Dette (Animetal USA, ex-Testament, ex-Slayer, ex-Impellitteri ...), vokalistu/kitaristu Dannyju Tombu, ki bo band iz Avstralije preselil v ZDA, pa se je pridružil tudi kitarist Logan Mader (Once Human, ex-Machine Head, ex-Soulfly).

12. 11. 2021

Amon Amarth in Machine Head naznanjajo skupno evropsko turnejo s posebnimi gosti The Halo Effect. Turneja bo potekala v septembru in oktobru 2022. Datumi turneje so sledeči:

8. september - NOTTINGHAM - Motorpoint Arena
9. september - CARDIFF - Motorpoint Arena
10. september - LONDON - The SSE Arena, Wembley
12. september - MANCHESTER - AO Arena
13. september - DUBLIN - 3Arena
16. september - ZURICH - Hallenstadion
17. september - DUNAJ - Stadthalle
18. september - KRAKOW - Tauron Arena
20. september - TALLINN - Saku Arena
21. september - HELSINKI - Ice Hall
23. september - OSLO - Spektrum
24. september - STOCKHOLM - Hovet
26. september - KOPENHAGEN - Forum Black Box
27. september - HAMBURG - Barclays Arena
28. september - FRANKFURT - Festhalle
30. september - OBERHAUSEN - König Pilsener Arena
1. oktober - BERLIN - Velodrom
2. oktober - AMSTERDAM - Afas Live
4. oktober - MILAN - Lorenzini District
6. oktober - BARCELONA - Sant Jordi
7. oktober - MADRID - Vistalegre
8. oktober - LA CORUNA - Coliseum
9. oktober - LISBONA - Campo Pequeno
12. oktober - PARIS - Zenith
14. oktober - MÜNCHEN - Olympiahalle
15. oktober - LEIPZIG - Arena
16. oktober - PRAGA - Tipsport Arena
18. oktober - BUDIMPEŠTA - Barba Negra
20. oktober - ESCH SUR ALZETTE - Rockhal
21. oktober - BRUSELJ - Forest National
22. oktober - STUTTGART - Schleyerhalle

2. 11. 2021

Dve ikonični zasedbi, vsaka svojega žanra, in sicer vikingi Amon Amarth in groove metalci Machine Head, so združili moči za turnejo Vikings and Lionhearts. Septembra in oktobra prihodnje leto bodo potovali po Evropi, nam najbližje pa se bodo ustavili 17. septembra na Dunaju.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna