VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 3. 2024

Avstrijski gusarji Visions Of Atlantis napovedujejo izid albuma Pirates II – Armada. Ta naj bi izšel 5. julija pri založbi Napalm Records. Tracklista:

To Those Who Choose to Fight
The Land of the Free
Monsters
Tonight I'm Alive
Armada
The Dead of the Sea
Ashes to the Sea
Hellfire
Collide
Magic of the Night
Underwater
Where the Sky and Ocean Blend

Spodaj si lahko že pred izidom albuma ogledate video za komad Armada, oktobra pa se band odpravlja tudi na evropsko turnejo.

15. 1. 2024

Nemški black metalci Servant so posneli video za komad Empire of Madness, ki je na voljo na aktualnem albumu Aetas Ascensus iz lanskega leta. Sporočili so tudi, da že delajo na novem materialu za leto 2024. Skupaj z Ellende in Grozo se bodo 13. oktobra ustavili v ljubljanskem Orto baru.

15. 1. 2024

Nemški progresivci Voyager-X, ki so intenzivno delovali med letoma 1987 in 1997 v Nemčiji in nato poniknili, bodo 22. marca izdali album z naslovom Magic. S tega albuma so nedavno v obliki besedilnega videospota predstavili single Hypnotize You, še pred tem pa single Janus Face. Seznam pesmi:

Janus Face
Hypnotize You
Magic
You Crossed My Way
I Recognize You
Don’t Lose The Path
C’mon Live Your Dreams Together
Walk On The Dead Line
Crime Of The Century

20. 12. 2023

Avstrijska black metal zasedba Ellende je za konec naslednjega leta napovedala turnejo z imenom Scherben Tour 2024. Na tej turneji, ki se bo 13. oktobra ustavila v ljubljanskem Orto Baru, jo bodo spremljali Groza in Servant. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

29. 11. 2023

Blackened thrash/doom metalci Skull Servant iz ZDA so posneli besedilni video za pesem Satan's Broomstick, ki je del nedavno izdanega EP-ja Traditional Black Magicks II.

20. 11. 2023

V petek je švedska death/doom metal zasedba Runemagick pri Hammerheart Records izdala EP Last Skull of Humanity, ki mu lahko prisluhnete na Youtubu ali na Bandcampu.

2. 11. 2023

Ameriško-švedski black metal band Ringarë predstavlja skladbo Of Mages And Mystics s tretjega studijskega albuma Of Momentous Endless Night, ki ga bo 15. decembra izdala založba Avantgarde Music. Album obsega naslednje naslove:

Usurping Dark Magicks
Shadow Coronation
Of Mages and Mystics
Blood Pact Vindication

22. 8. 2023

Švedski death/doom metal band Runemagick je objavil naslovni komad prihajajočega EP-ja Last Skull of Humanity, ki izide 20. oktobra pri Hammerheart Records. Tracklista:

Enter the Realm of Death
Longing for Hades
Last Skull of Humanity
Beyond Death

4. 8. 2023

Oktobra bo ljubljanski klub Gromka doživel pravi death metal masaker. Kvlt ov Seitan Booking sporočajo, da v goste prihajajo Bastard Grave, švedski pravoverni death metalci stare šole, ki jim bodo družbo na odru delali ljubljanski Ensanguinate. Več kot dober razlog za obisk Death Magic Ritvala, ki se bo zgodil 9. oktobra v klubu Gromka.

Vstopnina znaša 8 EUR, več infomracij pa kakopak najdete tukaj.

»Death metal ni lep. Leta 1685 je v grofiji Onolzbach volk odnesel in domnevno pojedel nekaj otrok, 9. oktobra istega leta so ga pri vasi Neuses bey Eschen ujeli v vodnjak, ga ubili in nato obesili. Death metal je grd.«

3. 8. 2023

Aset, nova okultna black metal zasedba, o kateri smo več zapisali tukaj, se tudi uradno predstavlja s svojim prvim singlom Lord Of Illusions. 22. septembra bo izšel njen prvenec Astral Rape, na katerem bodo ti komadi:

A Light In Disguise
Abusive Metempsychosis
A New Man For A New Age
Lord Of Illusions
Astral Dominancy
Force Majeure
Serpent Concordat

Avtorica: Tina Urek
3. 8. 2023

Heavy metal/hard rock solo projekt High Spirits iz ZDA napoveduje izid petega studijskega albuma z naslovom Safe On The Other Side. Ta naj bi izšel 17. novembra pri založbi High Roller Records in bo obsegal naslednje komade:

In The Moonlight
Til The End Of Time
Lonely Nights
One Day Closer
Anything You Need
(There Will Be) Magic Tonight
Loving You
Please Don’t Leave Me Behind
Memories
Good Night

21. 7. 2023

Predstavljamo novo black metal zasedbo Aset, ki jo sestavljajo člani bandov Seth in Oranssi Pazuzu. Zasedba meša egipčanske okultne obrede s sodobnim in agresivnim black metalom, svoj prvi izdelek pa bo izdala 22. septembra pri Les Acteurs de l'Ombre Production. Več informacij sledi.

22. 6. 2023

Power metalci Dragonheart napovedujejo izid petega studijskega albuma. Ta bo nosil naslov The Dragonheart's Tale in bo pri založbi Rockshots Records izšel 25. avgusta ter bo zajemal te komade:

The Hangman Willy's Tavern
Dragonheart's Tale
Act 1: Sea, Waves And Gunpowder
Under The Black Flag
Ghost Of The Storm
Barbarian Armada
Act 2: Battle, Honor And Blood
Eric, The Red
Westgate Battlefield
Act 3: Magic, Anvil And Fire
The Devil Is By My Side
Plague Maker
Finale: The Bard
The Ballad Of John Cursed
Early Days

13. 6. 2023

Nemški black metalci Servant z videospotom za komad To Crown A Beast napovedujejo svoj drugi album Aetas Ascensus, ki bo izšel 7. julija. Tracklista:

Aetas Ascensus
Of Asceticism And Ecstasy
To Crown A Beast
Empire Of Madness
Mater Hominis
A Spell To Dethrone
Prayer
Seven Sins To End The World
Licht

16. 5. 2023

Norveška hard rock zasedba Flight, ki jo sestavljajo člani bandov, kot so Gouge, Obliteration in Black Magic (tudi bivši člani zasedb Condor, Deathhammer in Mion's Hill), so preko nemškega portala Deaf Forever objavili single Echoes of Journeys Past s tretjega albuma z enakim naslovom. Ta bo izšel 28. junija pri nemški založbi Dying Victims Productions.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana