Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 12. 2023

Švedska progresivna death metal zasedba Carnosus sporoča, da je sklenila sodelovanje z Willowtip Records. Poleg naznanitve nove založbe band še sporoča, da bo kmalu začel z delom na tretjem albumu:

»As the year ends we are buckling up and getting ready to record our third album. We are happy to announce that this time we are working with Willowtip Records and joining their roster of amazing bands!

Expect more ‘Visions’ as we venture into our third installment, with tales of the vicious majesty and the world it lives in. This project comes with some of our finest riffs to date and is a bit more progressive than our last album. We will, once again, team up with the trustworthy and excellent producer Robert Kukla at Obsidian Recording Studios in Gothenburg, Sweden. We are beyond stoked to let this material come to life, and we hit the studio early 2024! Giddy up!«

27. 9. 2023

Seraphic Entombment so objavili nov komad Quivering Majesty, ki se nahaja na njihovem prihajajočem albumu Sickness Particles Gleam.

Avtorica: Tina Urek
21. 9. 2023

Po uspešni drugi izvedbi StonerKras Festa, ki je julija potekal na Proseku in na katerem so nastopile tako domače kot tuje zasedbe, začenja Rocket Panda Management z novo jesensko koncertno sezono. Tržaška ekipa se je tokrat odločila, da se nekoliko oddalji od klasičnih psihedeličnih ter puščavskih stoner rok ritmov in organizira večer, posvečen black metalu.

Otvoritev sezone bo ta petek, 22. septembra, v Kulturnem domu na Proseku, kjer bodo kot zvezde večera nastopile ikone lokalne težkokovinske scene The Secret, black metal/grind skupina iz Trsta, ki se je v dvajsetletni karieri uveljavila tudi na mednarodni ravni. Kot predvozači bodo nastopili death/black metalci Kryptonomicon in death metalci Claustrum.

5. 9. 2023

Ameriški death/doom metal band Seraphic Entombment, v katerem delujejo člani Ectovoid in Hegemony, predstavlja komad Angel's Entrail s prihajajočega prvenca Sickness Particles Gleam. Ta bo izšel 13. oktobra pri Everlasting Spew Records in prinaša naslednje komade:

Vault of Vision
Angel's Entrail
Carried by Claws
Writhing Lungs
Quivering Majesty

19. 5. 2023

Poljska atmosferična enočlanska zasedba Ukć napoveduje angleško različico prvenca Coming Out, ki je aprila izšel na CD-ju v maternem jeziku (objavljena spodaj). Angleška različica bo na voljo 18. avgusta v digitalni obliki.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Corruption, Christ Agony, Devilish Impressions, Hermh, Abused Majesty, Virgin Snatch, Darzamat ali Voidfire.

12. 5. 2023

Organizator je najavil še zadnje tri nastopajoče za letošnji StonerKras Fest. To so Margarita Witch Cult, Long Hours in Mystic Majesty. Celoten seznam nastopajočih in številne druge informacije o StonerKras Festu 2023, ki se bo odvil 15. julija na proseškem »B'lancu«, najdete kot vedno v našem Napovedniku.

28. 2. 2023

Nemški heavy/power metalci Majesty najavljajo svoj deseti studijski album z naslovom Back to Attack, ki bo izšel 28. aprila pri Reaper Entertainment. Na voljo za poslušanje je še naslovni komad Back to Attack.

1. 12. 2022

Američani Judicator predstavljajo video za The Majesty of Decay, naslovni komad sveže izdanega albuma.

18. 11. 2022

Švedski hard rockerji Cobra Cult bodo 9. decembra izdali album z naslovom Don’t Kill The Dark, ki prinaša naslednje komade:

Late Night Adventure
The Beast
A Price To Pay
Stand Your Ground
The Colour Green
Don’t Kill The Dark
Forever Faster
Do.Or.Die.
What We Know
Her Majesty

4. 11. 2022

Ameriški power metalci Judicator bodo konec meseca pri založbi Prosthetic Records izdali album z naslovom The Majesty of Decay, ki prinaša naslednje komade:

Euphoric Parasitism
The Majesty of Decay
From the Belly of the Whale
Daughter of Swords
Ursa Minor
Ursa Major
The High Priestess
The Black Elk
Judgment
Metamorphosis

8. 7. 2022

Nemški heavy metalci Majesty imajo novo založbo – deseti album bodo prihodnje leto izdali pod okriljem Reaper Entertainment.

8. 7. 2022

Revocation bodo septembra pri založbi Metal Blade Records izdali osmi studijski album. Netherheaven prinaša naslednje komade:

Diabolical Majesty
Lessons in Occult Theft
Nihilistic Violence
Strange and Eternal
Galleries of Morbid Artistry
The 9th Chasm
Godforsaken
The Intervening Abyss of Untold Aeons
Re-Crucified

5. 7. 2022

Pisec fanzina Ancient Black Art pripravlja knjigo Ancient Black Art: Nidrosian Black Metal, ki naj bi kmalu izšla pri založbi Cult Never Dies. Knjiga v trdi vezavi bo zajemala črno-bele in barvne fotografije, naslovnice in dokumente, ki se nanašajo na black metal sceno v Nidarosu oz. Trondheimu na Norveškem.

Zajema bande in projekte, kot so Mare, Kaosritual, One Tail One Head, Slagmaur, Celestial Bloodshed, Selvhat, Whoredom Rife in Black Majesty, nastala pa je s soglasjem njihovih članov in družine pokojnega Steingrima Brissacha.

Za več informacij lahko sledite strani, ki je posvečena knjigi na Facebooku, in spletni strani založbe Cult Never Dies.

29. 4. 2022

Danski death metalci Thorium bodo danes pri Emanzipation Productions izdali svoj peti studijski dolgometražec, ki so ga naslovili Danmark. Kako zveni, lahko preverite na tej povezavi.

Danmark zajema naslednje komade:
War is Coming
A Crown to Obscurity
Majesty
Semen of the Devil
My Decay
The Silent Suffering
Defiance
Reign the Abyss
Nine Lives
Into the Gods

11. 2. 2022

Danski death metalci Thorium so objavili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma z naslovom Danmark, ki bo pri založbi Emanzipation Productions izšel 28. aprila:

War is Coming
A Crown to Obscurity
Majesty
Semen of the Devil
My Decay
The Silent Suffering
Defiance
Reign the Abyss
Nine Lives
Into the Gods

Band je že sredi januarja objavil video za uvodni komad.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna