Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 2. 2023

Irski tehnični metalci Ropemaker so razkrili single Paean, ki ga lahko preverite spodaj. Single naj bi nagovoril vse ljubitelje zasedb, kot so Mastodon, Gojira, Pelican, Keelhaul ali Russian Circles.

26. 8. 2022

Mastodon, ki so lani izdali album Hushed & Grim, so včeraj na YouTubu objavili dokumentarec z naslovom The Making of Hushed & Grim, ki si ga lahko ogledate spodaj.

29. 7. 2022

Thrash metal trojec Diabology je napovedal svoj drugi album z naslovom Father of Serpents. Ta bo izšel 7. oktobra pri Dissonant Hymns Records in bo vseboval deset komadov:

Father of Serpents
Writhe
The Softest Grave
Eat My Heart Out
Spoil
Blackblood
March to Sea
Ode to Ogtha
Chimera
Lighthouse Hymn

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Metallica, Megadeth, The Black Dahlia Murder, Trivium, Machine Head in Mastodon.

13. 7. 2022

Mastodon predstavljajo nov videospot za komad More That I Could Chew, ki ga sicer lahko najdemo na dolgometražcu Hushed And Grim, ki je izšel lansko leto. Video je ustvaril Zev Deans, ki je med drugim že poskrbel za mojstrovine zasedb Ghost in Behemoth.

8. 7. 2022

Pri založbi Pure Steel Records bo 29. julija izšel tretji album ameriških power metalcev Sunless Sky, ki nosi naslov Prelude for Madness in prinaša naslednje komade:

Prelude To Madness
Indignation
Random Acts of Violence
Sherman Tank
Mastodon
Into the Grey
Two Fisted Man
Broken Chains
Embers to Ashes (Pt 1)
In Memoriam
Eternal Sanctuary
Embers to Ashes (Pt 2)

21. 6. 2022

V zagrebško Tvornico kulture se 28. junija vrača ameriška progresivna metal/rock zasedba Mastodon, ki na turneji trenutno promovira lani izdani album Hushed and Grim, skupaj z norveškimi kolegi Kvelertak in ameriškimi sludge/prog rockerji Baroness.

Časovnica še ni znana, bo pa verjetno v kratkem objavljena na strani dogodka na Facebooku. Vstopnice so še na voljo v predprodaji po ceni 230 HRK na portalih Eventim in Entrio ter v prodajalnah Dirty old shop, Rockmark, Aquarius in Dallas. Na dan koncerta znaša vstopnina 260 HRK.

6. 4. 2022

Dream Theater so na letošnji podelitvi prestižnih glasbenih nagrad Grammy, ki je potekala v nedeljo, domov odnesli Grammya v kategoriji »best metal performance«. Nominirani so bili s komadom The Alien, ki je del aktualnega albuma A View From The Top Of The World.

V tej kategoriji so bili nominirani še Deftones (Genesis), Gojira (Amazonia), Mastodon (Pushing The Tides) in Rob Zombie (The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)).

Avtorica: Tina Urek
17. 12. 2021

Kitarist in vokalist Matt Pike (High On Fire, Sleep) napoveduje svoj prvi solo album Pike Vs. The Automaton, ki bo izšel 18. februarja za založbo MNRK Heavy. Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single Alien Slut Mum.

Pike je material napisal skupaj z bobnarjem Jonom Reidom (ex-Lord Dying), medtem ko je bil za snemanje zadolžen producent Billy Anderson (Neurosis, Swans, Sleep, Brutal Truth, Buzzov•en, Mr. Bungle). Na albumu sodelujejo še Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying, Grigax), Chad »Chief« Hartgrave, Brent Hinds (Mastodon), Steve McPeeks (West End Motel), Josh Greene (El Cerdo), Todd Burdette (Tragedy) in Jeff Matz (High On Fire).

11. 11. 2021

Mastodonov kitarist Brent Hinds je že lani naznanil, da skupaj s Sleepovim kitaristom Mattom Pikeom pripravljata nov projekt. Pred kratkim pa je Hinds v oddaji The Jasta Show, ki jo vodi pevec skupine Hatebreed Jamie Jasta, razkril, da je poleg materiala, napisanega za album Hushed and Grim, napisal še nekaj pesmi za prihajajoči projekt. Dodal je, da lahko občinstvo pričakuje glasbo, ki bo težka, psihedelična in prepojena z bluesom.

25. 10. 2021

Ameriška skupina Mastodon je že napovedala izid novega albuma, v sklopu katerega je objavila single Teardrinker, 20. oktobra pa je band izdal še zvočni posnetek za pesem Sickle and Peace. Skupina bo poleti 2022 šla na evropsko turnejo, najbližje Sloveniji pa se bo ustavila 27. junija v dunajski Areni ter 28. junija v zagrebški Tvonici Kulture.

6. 10. 2021

Mastodon na ogled ponujajo videospot za drugi single Teardrinker s prihajajočega studijskega albuma Hushed And Grim, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Reprise Records.

Skupina bo del prihodnjega poletja preživela v Evropi na festivalih, kot so Rock Im Ring, Rock Am Park, Download, Copenhell, Graspop Metal Meeting in Hellfest, medtem ko bo najbližje Sloveniji nastopila 27. junija na Dunaju in 28. junija v zagrebški Tvornici Kulture.

22. 9. 2021

Ameriška noise rock zasedba Whores. in Bill Kelliher iz Mastodon so združili moči v priredbi AC/DC klasike Have A Drink On Me. Gre za skladbo s prihajajočega tribute albuma Back In Black [Redux], ki bo izšel 3. decembra pri založbi Magnetic Eye Records.

Tracklista je sledeča:
Red Fang - Hells Bells
Howling Giant feat. Udo Dirkschneider - Shoot To Thrill
Supersuckers - What Do You Do For Money Honey
Smoking Lightning - Givin The Dog A Bone
Heavy Temple feat. Valient Himself - Let Me Put My Love Into You
Besvärjelsen - Back In Black
Jakethehawk feat. Patrick Waters - You Shook Me All Night Long
Whores. feat. Bill Kelliher - Have A Drink On Me
Early Man - Shake A Leg
Earthride - Rock And Roll Ain't Noise Pollution

14. 9. 2021

Mastodon predstavljajo videospot za najnovejši single Pushing The Tides, s katerim napovedujejo dvojni studijski album Hushed And Grim, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Reprise Records. Za produkcijo in miks albuma je poskrbel David Bottrill (Dream Theater, Rush, King Crimson, Tool).

1. 6. 2021

Avstralska alternative/stoner rock zasedba Canyon je nedavno objavila nov EP z naslovom Static, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu. Zvok leta 2020 ustanovljene skupine večkrat primerjajo z izvajalci, kot so Soundgarden, Rage Against The Machine, Tool in Mastodon.

Spisek skladb je sledeč:
Insane
Keep Me Waiting
Gone Before Your Time
Minority Outspoken
Static

17. 5. 2021

Mastodon so objavili novo skladbo Forged By Neron, ki se nahaja na prihajajočem soundtracku za stripovsko serijo Dark Nights: Death Metal izpod okrilja DC Comics, ki bo izšel 18. junija pri založbi Loma Vista Recordings.

Na soundtracku sodelujejo tudi imena, kot so Rise Against, Chelsea Wolfe, Denzel Curry, Dave Lombardo (ex-Slayer), Chino Moreno (Deftones), Maria Brink (In This Moment), Andy Biersack (Black Veil Brides), Carach Angren, Greg Puciato (ex-Dillinger Escape Plan) in drugi.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija