Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 6. 2022

Organizatorji letošnjega Cahn Festa sporočajo, da je znana časovnica za letošnji festival, in sicer je takšna:

Petek, 24. 6. 2022:

18.00 vrata
19.00-19.45 Life on Display
20.00-20.45 Moshead
21.00-22.00 Dickless Tracy
22.15-23.45 Heathen Foray
00.00-01.00 Kamäradi
01.00-02.00 Metal Detektor (Radio Študent)

Sobota, 25. 6. 2022:

18.00 vrata
19.00-19.45 Trifail
20.00-20.45 Lintver
21.00-22.00 Mors Silens
22.15-23.45 Cold Snap
00.00-01.00 Defiant 
01.00-02.00 Metal Detektor (Radio Študent)

18. 12. 2020

Radijski moderator Ivan Cepanec sporoča: »Metal Detektor Radio Študent vabi SLOVENSKE metal bende k sodelovanju v letnem pregledu slovenske metal scene. Če ste slovenska zasedba/duet ali pa one-man band in ste v letu 2020 izdali album/demo/EP ter igrate metal ali kaj podobno extremnega, potem se METAL DETEKTOR priporoča za sodelovanje. Namreč, v zadnjih dveh epizodah – 22. 12. in 29. 12. 2020 ob 22:00 na Radiu Študent – bomo opravili pregled letošnjih slovenskih metal izdaj.

Če ustrezate zgoraj navedenim kriterijem, mi pošljite ENO pesem, v MP3 320 kbps verziji (YouTube link pač ne velja!) ter kratki info na ZS.

NE NA MAIL! IN NE YOUTUBE LINKOV! MP3! ENA pesem v MP3 formatu je dovolj. Ni treba celega albuma, EP-ja itd., pa naj si izbiram. To ENO pesem v MP3-formatu lahko brez težav pošljete na ZS. Obvezno pa je dodati info, prosim.

Izberite pač komad, za katerega menite, da vas najbolje reprezentira. Material sprejemam do sobote, 19. 12. 2020!

PS: Tudi če ste že bili letos predstavljeni v oddaji, boste pač še enkrat, ako imate željo, tako da kar pišite – isti pogoji glede formata posnetka, info teksta in datumskega zadnjega roka veljajo tudi za vas.«

7. 11. 2019

Ljubljanski heavy metalci Challenger bodo jutri v Klubu Gromka na Metelkovi obeležili izid debitantskega EP-ja, ki nosi naslov Turned to Dust. Poleg omenjenega ploščka bodo predstavili tudi nekaj novih, še neizdanih komadov. Za ogrevanje bodo poskrbeli peklenski vitezi Hellsword, ki že deset let širijo starošolski black metal in umazani rock’n’roll ter navdušujejo s koncerti, polnimi energije. Poleg ponudbe CD-jev in majic z novimi dizajni pa Challenger in Hellsword ob tej priložnosti obljubljajo še posebno presenečenje na odru in pod njim.


Pretekli torek je skupina gostovala v oddaji Metal Detektor na Radiu Študent. Kaj so povedali Tegli, lahko preverite tukaj.

16. 1. 2018

V današnjem Metal Detektorju bo Tegla predstavil še tretji in zadnji del pregleda slovenske metal scene v letu 2017, ki zajema lanske izide glasbenih skupin in projektov Britof, SkyEye, Black Diamond, Amalgam, Omega Sun, Eruption, Moshead, Pyroxene, Srd, Malorshiga, Brutart, Jegulja, Goragorja, Neurotech, Hangar 55, Slund in Vlaknasta.


Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22. uri na Radiu Študent – na frekvenci 89,3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici, in na naslovu www.radiostudent.si.

9. 1. 2018

V današnjem Metal Detektorju bo Tegla predstavil drugi del pregleda slovenske metal scene v letu 2017, ki zajema aktualne izide glasbenih izvajalcev Extreme Smoke 57, Black Reaper, Vigilance, Constrictor, Valuk, Ater Era, Snøgg, Avven, Shotdown, Metalsteel, Ashmicrosa, Ashine in Ncodnc.

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22. uri na Radiu Študent – na frekvenci 89,3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici, in na naslovu www.radiostudent.si.

12. 12. 2017

V današnjem Metal Detektorju na Radiu Študent bo Tegla ob 22. uri v studiu gostil medvoško heavy metal skupino Metalsteel, ki je v soboto pri založbi On Parole izdala svoj sedmi album Beyond the Stars.

Poleg novega materiala Metalsteel se lahko tokrat nadejate še kakšne skladbe Judas Priest, Anvil, Manowar, Iced Earth, Helloween in King Diamond. Oddaji lahko prisluhnete prek interneta (www.radiostudent.si) ali prek frekvence 89,3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici.

10. 10. 2017

Tegla sporoča: »13. oktobra bo v Kinu Šiška v Ljubljani premierni prikaz dokumentarnega filma Železne stopinje, ki se je osredotočil na razvoj slovenskega heavy metala oz. heavy metala na Slovenskem. Temu primerno se bomo v Metal Detektorju pogovarjali z Denisom Brnčičem.

Poleg pa bo seveda veliko glasbe - ako nam bo čas naklonjen, boste slišali še zasedbe Heavy Company, In A Spleen, Interceptor, Pomaranča, Salem.

Oddaja je na sporedu ob 22.00 na Radiu Študent!«

6. 6. 2017

Oddaja Metal Detektor bo tokrat gostila člane domače zasedbe Vigilance, ki bo v petek, 9. junija, prek založbe Dying Victims Productions izdala album Hammer Of Satan's Vengeance. Pogovarjali se bomo o vsem živem.

Ker pa ne bo vsa oddaja posvečena Vigilance, bomo gnus širili še z bendi Cemetery Urn, Croc Noir, Drap, Phobia, Killbrain, Rotten Breath ter Necrot, ki igrajo death metal, black metal in celo grindcore.

Oddaja bo na sporedu ob 22:00. Prisluhnete ji lahko prek interneta (www.radiostudent.si) ali prek frekvence 89,3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici.

9. 5. 2017

Tegla sporoča:

Tokrat se bomo v Metal Detektorju pogovarjali z domačimi mračnjaki Brutart, ki so marca prek založbe On Parole Productions izdali najnovejši album Wear My Skin. Njim primerno bomo zarolali še del EP-ja Overman od kultnih Revenant, prav tako pa nas Brutart vokal spomni na plato False od Gorefest.

Proslavili bomo tudi 48. rojstni dan Radia Študent - s pesmijo od Bolt Thrower.

Radodarni pa bomo tudi z eno nagradno igro, v sklopu katere bomo talali eno (1) vstopnico za sobotni velenjski Official Metaldays Warm-up Party.

Poleg pa bomo rolali še nove Hate, Decapitated, Merrimack, Municipal Waste, God Dethroned, Ruins Of Beverast in popolno novost, znano kot John Frum.

Oddaja Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22.00 na valovih Radia Študent (89.3 MHz, če ste v Ljubljani ali okolici oz. prek neta www.radiostudent.si).

18. 4. 2017

Tegla sporoča: »Včasih je težko žrtvovati tudi eno večerno metalsko oddajo, a ko te pot zanese na Dunaj na koncert Vader in Immolation, metal bogovi priznajo tak razlog. Torej, Tegle ne bo, ker prav v času te oddaje vrti čupo na Immolation - je pa pustil dozo dobrih bendov z novimi stvaritvami.

Oddajo začnejo avstrijski thrasherji Enclave s svojim thrash movement hommageom z nove plate, sledi ameriška thrash sila Lich King z novo plato (kmalu se bodo ustavili tudi v Kopru, kjer bodo igrali s Panikk), nato pa jebeno dober instrumental s strani violent thrasherjev iz Peruja, Maze Of Terror. Finska poleg extremnega metala ponuja tudi hudičevo dober crossover v obliki zasedbe Foreseen, angleška scena pa parira s Hellripper, ki časti(jo) Toxic Holocaust.

Nato se obrne še bolj temačno poglavje oddaje z blekkerji Grinning Death's Head, nato so tu francoski Necrowretch, irski Rebirth Of Nefast in black thrasherji s Češke, Horrible Creatures ter death n rollerji švedskega porekla, Of Fire.

Novejše metal vode se zrcalijo v progressive djenty death metal itd. bendih a la francoski Fractal Universe, sludgerjih Dead Rabbits in celo kitajskih tech death metalcih Obsolete Nova, nato pa se poklonimo metaliziranemu HC-ju v obliki solo projekta frontmana zasedbe Hatebreed, imenovanem Jasta, da bi vse skupaj zaključili z angleškimi NWOBHM-jevci Warrior.

Seznam komadov je le klik stran. Oddaja Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz ali pa prek neta).«

11. 4. 2017

Tegla sporoča: »Bliža se velika nedelja, idealen izgovor za še slabši plakat za Metal Detektor.
V oddaji pa tokrat predvsem blasfemični death ali death black ali black metalci a la Death Worship, Ritualization, Inferno.
Za žanrsko raznolikost poskrbijo še thrasherji The Bleeding, power metalci Beyond Fallen, thrasherji Blood Feast, death doomerji Novembers Doom, težaki Loathfinder, deathcore povratniki Oceano in domači Noctiferia, ki napovedujejo kar dva koncerta ta teden. Seveda pa vam še od zadnjič dolgujemo Death tribute band Gruesome.

Iz domačih logov pa se s prvencema predstavljata Pyroxene in Hangar 55. Več podrobnosti dobite tukaj, oddaja pa je na sporedu vsak torek (torej, tudi danes) ob 22.00 na Radiu Študent (89.3 MHz ali pa prek neta).«

28. 3. 2017

»Tokrat Tegle ne bo, bo pa doza metal muzike z vseh vetrov.

Oddajo bo otvoril najnovejši izdelek Leifa Edlinga iz Candlemass, tokrat pod imenom The Doomsday Kingdom in - uganili ste! - igrajo doom metal. Od velikih imen damo še proto doom-punkse The Obssessed ter nemške black metalce Mantar. Vsi namreč bodisi že imajo novo plato ali pa jo napovedujejo.

Tokrat pa bo fokus oddaje vrtal v underground.

S Hrvaške prihajajo bastardi death metala v punk maniri, Hereza, iz Anglije grinderji Pray U Prey, extremne zvoke ponujajo še Haemophagus iz Sicilije ter Morbid Messiah iz Mehike. Dodajmo še italijanske Delirium X Tremens in avstralske tehničarje Lacerta.

Thrash barve branijo Grki Chronosphere, ki jih bomo aprila videli v Laškem, ter kanadski Mortör. Bolj powermetalsko bodo obarvani Švedi Cryonic Temple, v horror rock vode zavijajo italijanski Deathless Legacy, bolj mračno in počasno so obarvani epic folkerji iz Italije Atlas Pain. Vsi seveda z novimi albumi/singli/EP-ji.

Oddaja je na sporedu vsak torek ob 22.00 na Radiu Študent, seznam predvajanih pesmi pa imate tukaj

21. 3. 2017
Tegla sporoča:
 
''Natanko tri ali celo štiri leta nazaj smo v Metal Detektorju gostili domače thrasherje Panikk, ki so takrat predstavljali prvenec Unbearable Conditions. Zdaj pa dan pred izidom nove plošče Discarded Existence spet gostimo vokalista/kitarista Gašperja ''Gapa'' Flereta.
 
Ker pa so Panikk thrash metal as fuck, bomo ostanek oddaje prisluhnili thrash klasikam bendov a la (stara) Sepultura, Kreator, Sodom, Dark Angel, Exodus, Forbidden ...''
 
Oddaja bo na sporedu ob 22:00 na Radiu Študent - klik.

Ivan Cepanec

14. 3. 2017

Tegla sporoča:

»Oddajo začenjamo s thrashem, speedom in crossoverjem v obliki Toxic Carnage, Razorblade Messiah, Power Trip in nato gremo v bolj heavy ter power vode z Deathwish, Legion ter Majesty. Nato bo brutalno - novi Lock Up, Condemned ter Evocation, nato presekamo s progresivci The Vicious Head Society, katerim sledi blasfemija v obliki Cirith Gorgor, diabolična noise industriala Gul'dan, za konec pa še doza death thrasha v obliki Dreaming Dead. Same novosti, v glavnem!

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik).«

7. 3. 2017

Tegla sporoča, da bo tokratni Metal Detektor malce bolj tradicionalno obarvan, edini bolj ekstremni bend je domači progresivni death/black metal Sen z novim singlom, prav tako imajo novi single domači nažigači Eruption, ki napovedujejo nov album, nov album pa bodo v tem tednu izdali prav tako domači thrasherji Panikk in evil heavy metalci Underground - napovedujemo tudi koncerte obojih.

Iz tujine pa so med velikimi tukaj legendarni ameriški power metalci Sanctuary s kolekcijo zgodnjih demotov, na sceno pa so se z novo plato vrnili italijanski power metalci Labyrinth.

Poljska pošilja power metalce Crystal Viper, Španci ponujajo Lords Of Black, katerih pevec zdaj poje tudi v kultnih Rainbow, Nemci navdušujejo s speed metalci Vulture, Kanadčani pa s power metalci Striker, medtem ko Angleži ponujajo thrasherje Dethonator.

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22.00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.)

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija