Na današnji dan
1954
Rodi se Bob Rock, ki pozneje poskrbi za produkcijo najbolj znanih albumov Metallice, Mötley Crüe in drugih
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 1. 2024

Festival MetalDays 2024 je odpovedan, tako pravi organizator:

Dragi prijatelji in obiskovalci festivala MetalDays, z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali.

Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025. Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka.

Do sedaj že veste, da smo z vami delili vse izzive in prepreke, s katerimi se je festival srečeval, in zavedamo se, da na žalost še zdaleč nismo edini festival, ki se je v letu 2023 soočil z nepredvidenimi dogodki. MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite.

Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej. Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za vašo podporo, ki ste nam jo izkazovali na prav vsaki ediciji festivala MetalDays, in vam želimo vse dobro. Sledite našim družbenim omrežjem in obiščite spletno stran festivala za vse aktualne informacije, ki bodo sledile. Na snidenje v letu 2025 še boljši in s še bolj edinstveno festivalsko izkušnjo.

Ekipa festivala MetalDays.

* Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic bodo o tem obveščeni tudi po elektronski pošti.
** Vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell
.

8. 12. 2023

Organizatorji festivala MetalDays so razkrili nov nabor skupin, ki bodo nastopile na naslednji izvedbi festivala med 28. julijem in 3. avgustom 2024 v Velenju:

God is an Astronaut
Rage
Unleashed
Tiamat
Ghøstkid
Necrophobic
Nightfall
Rectal Smegma
Archaic
Doomas
Shrapnel
Suasion

29. 11. 2023

Iz tabora organizatorja našega največjega festivala MetalDays prihaja sporočilo, da so spremenjeni pogoji za nastop novih, mladih in še neuveljavljene glasbenih skupin na New Forces Stage 2024. Za nastop se je treba najprej prijaviti, nato sledi izbor bandov, na podlagi katerega so ti povabljeni na t. i. »battle« nastop v živo, kjer si lahko priigrajo nastop na festivalu MetalDays. Več informacij najdete na Facebooku in ali spletni strani organizatorja.

28. 11. 2023

Skupina Razvalina je letos poleti posnela nastop na festivalu MetalDays. Za video je poskrbel Marko Hlastec, za zvok pa Gašper Flere.

30. 10. 2023

Prihodnje poletje lahko obiščete dva metal festivala za ceno enega. Kako? Organizatorji domačega festivala Metaldays so se namreč pobratili s festivalom GoatHell, ki se odvija na hrvaški obali, natančneje v Pulju. V kolikor ste oz. boste kupili vstopnico za velenjski festival, lahko namreč hrvaškega obiščete povsem brezplačno. Goathell se bo prihodnje leto odvijal od 25. do 27. julija, le dan po tem pa se že prične Metaldays, ki bo trajal do 3. avgusta. Kdo bo nastopil pri sosedih, preberite tukaj, kdo pa igra v Velenju, pa preverite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
10. 8. 2023

Domačim progresivnim postmetalcem Hei'An se je po več nastopih doma in v tujini zdaj še uradno pridružil vokalist Aljaž Novak (Malorshiga). Kot koncertni član je z bandom med drugim že nastopil na festivalih Metaldays in 70000 Tons of Metal.

Avtorica fotografije je Vita Orehek.

7. 8. 2023

Prvi sklop »super earliest bird« vstopnic za velenjski festival MetalDays 2024, ki so šle v prodajo minuli teden, je razprodan, zato je organizator dodal v prodajo še 1000 vstopnic po isti ceni. Vstopnice z nazivom »earliest bird«, ki bodo za kakšnih 20 EUR dražje, bodo šle v prodajo, ko bo prodanih teh 1000 vstopnic. Prodaji lahko sledite tukaj.

Zaenkrat potrjeni bandi so Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

4. 8. 2023

Zaradi močnega dežja je odpovedan zadnji dan festivala MetalDays 2023. Organizatorji so že začeli pomagati obiskovalcem festivala, da se lahko vrnejo domov ali umaknejo na varno.

1. 8. 2023

Medtem ko se je letošnja edicija festivala MetalDays včeraj komaj začela, so organizatorji že naznanili prve potrditve za MetalDays 2024. Zaenkrat so potrjeni Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

Festival MetalDays 2024 se bo odvijal med 28. julijem in 3. avgustom v Velenju, na voljo pa je že tudi prvih 1500 »super earliest bird« vstopnic.

31. 7. 2023

Kljub temu, da t. i. early arrival koncerti v sklopu letošnje edicije festivala Metaldays v Velenju potekajo že od prejšnjega četrtka, festival komaj danes uradno odpira svoja vrata. Na tej povezavi lahko preverite celotno časovnico vseh nastopajočih za vse štiri odre in tako poskrbite, da ne zamudite nastopa svoje najljubše zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2023

Kanadski tehnični death metalci Archspire so včeraj premierno predstavili videospot, ki naj bi bil po njihov besedah najdražji video katere koli tehnične death metal zasedbe vseh časov. Video in odgovori na vprašanja, ki jih je band prejemal v živo med premiero, lahko preverite na YouTubu.

In še spomnimo: Kanadčani ponovno prihajajo v Evropo, svojo avgustovsko turnejo bodo začeli na festivalu MetalDays (glej priloženo sliko).

20. 7. 2023

Japonska ženska hibridna metalcore zasedba z elementi japonske pop-glasbe, hip-hopa, nu-metala, elektronike in hardcore punka Hanabie so objavile video za komad Be the GAL (Early Summer ver.).

Zasedba pride kmalu v Evropo, turnejo začne 4. avgusta v Velenju na Metaldays.

20. 7. 2023

Organizator festivala MetalDays 2023 sporoča:

»Pozdravljeni dragi obiskovalci festivala!

Želeli smo vas na hitro seznaniti z registracijo vstopnic za prihajajoči festival MetalDays 2023. Če ste dobili ali kupili vstopnice od prijatelja ali preko platforme za nadaljnjo prodajo TicketSwap in morate spremeniti ime na njih, brez skrbi! Časa za to imate še do te nedelje, 23.7. do polnoči (23:59:59 CET). Preprosto nam pošljite e-pošto na shop@metaldays.net s svojo zahtevo pred iztekom roka in na vstopnici bomo brezplačno spremenili imena za vas. Da bi na festivalu lahko zagotovili nemoteno brezgotovinsko poslovanje, personalizacijo vstopnic in registracijo teh, vse zahteve prejete po izteku roka ne bodo obdelane in na e-mail ne boste prejeli odgovora. Zato vas prosimo, da uredite vse spremembe do tega roka. Če še vedno nimate svoje vstopnice ali si jo boste kupili po izteku roka, ne skrbite, saj bodo na voljo v naši uradni festivalski spletni trgovini. Tam boste lahko kupili in personalizirali svoje kupljene vstopnice tudi po tem roku (uradna spletna trgovina).

Opomnik: vse vstopnice za festival MetalDays 2023 so personalizirane in ob vstopu bomo preverili identiteto obiskovalca. Da bi lahko zagotovili nemoten vstop na prizorišče, vas prosimo, da se še enkrat prepričate, da je ime na vstopnici vaše osebno ime. Hvala za vaše razumevanje in komaj čakamo, da se vidimo na MetalDays 2023!«

6. 7. 2023

Domači heavy metalci SkyEye sporočajo, da so bili v zadnjem času zelo produktivni in že zaključili s snemanjem prihajajočega, zaenkrat še neimenovanega tretjega albuma. Album je tako pripravljen za naslednjo fazo in gre kmalu v miks, do takrat pa lahko zasedbo zasledite na katerem od evropskih odrov, med drugim tudi na letošnji ediciji festivala MetalDays.

4. 7. 2023

Na priloženi sliki najdete predfestivalski program festivala MetalDays oziroma razpored nastopajočih pred uradnim začetkom festivala (»Early Arrival«).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija