NOVICE

28. 4. 2021

V torek je iz kampa festivala Metaldays prišla informacija o odprtju kampanje zbiranja donacij preko portala GoFundMe. Glede na to, da so tudi oni ostali brez državne pomoči, stanje poletne festivalne oziroma kulturne sezone pa je še vedno pod velikim vprašajem, so se odločili za dodatno zbiranje denarnih sredstev. Še vedno pa lahko podprete domači festival tudi z nakupom raznolikega mercha, v katerem so ponovno na voljo tudi nalepke za avto in zanimive sestavljanke.

25. 1. 2021

Če se še spomnite, so organizatorji festivala Metaldays lani ponudili raznoliko ponudbo novega merchandisa, med drugim tudi posebno izdajo za odrske delavce. V sklopu tega so zbrali 2000 EUR. V tem letu pa so poleg nove ponudbe majic in puloverjev razkrili tudi 2 novi sodelovanji. Prvo je sodelovanje s Coronini Cafe iz Tolmina, kjer so pod sloganom »A day without coffee is like a year without Metaldays« pripravili posebne komplete kave. O teh boste več izvedeli tukaj. Drugo pa je sodelovanje z znanimi proizvajalci pekočih čili omak Čili Pipp, ki so za festival pripravili kolekcijo 5 omak, ki so jim nadeli imena slavnih metal komadov: Show no Mercy, Vulgar Display of Moruga, The Least Stand, ...and Bhut Jolokia For All ter The Hotness of the Beast. Več o teh na tej povezavi.

12. 10. 2020

V petek so organizatorji festivala Metaldays najavili, da so se naboru nastopajičih naslednje leto pridružili Anthrax, Paradise Lost, Perturbator, Déluge in Jegulja.

V prodaji je še zadnjih 600 vstopnic.

24. 4. 2020

V zadnjem tednu dni je iz tabora festivala Metaldays prišlo ogromno novic, in sicer od odpovedi oziroma prestavitvi letošnje edicije festivala do najave datuma za leto 2021. Za vas smo jih zbrali na enem mestu. 

Kam z vstopnicami? Festival vam ponuja kar nekaj možnosti. Če ste že kupili karto in ste prepričani, da boste festival obiskali prihodnje leto, shranite to, saj velja za MD2021. Prav tako veljajo za prihodnje leto vsi kupljeni dodatki: parkirnina, električni priključek, New Metal Festival in Comfort Area Upgrade. Če pa bi zdaj ali tekom leta želeli vrniti/prodati letošnjo vstopnico, vas organizatorji vljudno naprošajo, da uporabite njihovo opcijo vračila kupnine. Na njihovi uradni strani bo obrazec za to dostopen od prihodnjega tedna dalje, vendar pa se je treba zavedati, da boste vaš denar prejeli šele po koncu festivala naslednje leto. 

Kako lahko še pomagate festivalu? Za vse tiste, ki želite finančno pomagati festivalu, so organizatorji odprli t. i. kampanjo množičnega financiranja »crowdfunding«. Tudi v okviru te obstajata dve možnosti. Prva predvideva, da svojo letošnjo vstopnico »podarite« festivalu nazaj, v zahvalo pa prejmete brezplačno karto za Winter Days Of Metal 2020. Druga pa predvideva nakup posebne Covid-19 linije merchandisa, ki jo najdete ogledate tukaj. Več informacij o poteku donacij je na voljo na tej povezavi. 

Metaldays 2021 bo na vsem znani lokaciji v Tolminu potekal med 25. in 31. julijem 2021. Zaenkrat je zaradi trenutno prodanih kart za letošnjo (prestavljeno) edicijo na voljo zgolj še 2000 vstopnic za prihodnje leto. Te si lahko zagotovite tukaj. Informacije o nastopajočih bodo znane kmalu, a po veliki verjetnosti bodo ti v večini samo prestavljeni iz letošnjega na prihodnje poletje. 

Za več informacij vam svetujemo, da redno spremljate njihov Facebook profil.

21. 4. 2020

Iz tabora festivalov Metaldays in Headbangers Holiday so danes prispele žal pričakovane novice. Zaradi trenutne situacije, ki je posledica ukrepov za preprečitev covida-19, sta »prestavljena« tako naš največji metal festival Metaldays kot tudi hrvaški Headbangers Holiday. Glede na to, da je večinski delež organizatorjev enak pri obeh festivalih, so take tudi trenutno dostopne informacije. Po dogovoru z agenti, managementi, nastopajočimi zasedbami in povezanimi festivali (beri: tistimi večjimi, ki so bili načrtovani v istem časovnem obdobju), bodo znane informacije o novih datumih festivalov in o možnostih za tiste obiskovalce, ki so že kupili vstopnice. Sicer pa je bilo v zadnjih dneh odpovedanih/prestavljenih kar nekaj festivalov, med drugim tudi velikani, kot so Alcatraz, Graspop, Wacken in Party.San.

23. 3. 2020

Petki so postali za Metaldays v smislu najavljanja novih nastopajočih že kar tradicionalni. Tudi pretekli ni izstopal. Tako so se družbi na Metaldays 2020 pridružili še Naglfar, Blood Red Throne, Hegemone, Noctem, Ritual Day, Truchło Strzygi in Whiskey Ritual. Vabljeni na metalske počitnice med 26. julijem in 1. avgustom.

11. 3. 2020

Letos v Tolmin poleg že objavljenih nastopajočih prihajajo še Death Angel, Cro-Mags, Baest, Darkest Hour in Hellripper. Vse informacije o festivalu lahko dobite na uradni strani.

5. 3. 2020

Železni Aktivizem 25. aprila vabi v velenjski klub eMCe plac na že tradicionalni uradni MetalDays warm up koncert Mosh Till You Drop VI, na katerem letos igrajo nemška death metal zasedba Critical Mess, slovaški goregrinderji Sperm of Mankind in domači thrash/death metalci Sober Assault.

Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku oziroma najdete več informacij o nastopajočih v našem napovedniku.

24. 2. 2020

V petek so iz tabora Metaldays prišle nove potrditve bandov za letošnjo edicijo festivala. V Tolmin se tako vračajo Cradle Of Filth, poleg njih pa se zajetnemu kupčku nastopajočih pridružujejo še Endezzma, Evoken, Fleshcrawl in Shores Of Null. Tako hitro kot se bliža poletje, pa se prodajajo tudi vstopnice. V prodajo naj bi šlo še zadnjih 2000 tedenskih kart, zato si hitro zagotovite svojo.

28. 1. 2020

Organizatorji festivala MetalDays sporočajo, da je v prodaji še zadnjih 3000 festivalskih vstopnic in da bo verjetno zmanjkalo tudi eno- in tridnevnih vstopnic.

Poleg tega so v zadnjem paketu na novo potrjenih izvajalcev Devin TownsendGreen CarnationOceans of SlumberCypecore in MØL.

Poleg omenjenih so do zdaj potrjeni tudi: 1914, Amon Amarth, Anthrax, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Benediction, Beyond Creation, Cattle Decapitation, Clutch, Convictive, Dark Fortress, Decaying Days, Desaster, Despised Icon, Eternal Delyria, Havok, Jinjer, Katla, Malevolent Creation, Napalm Death, Orbit Culture, Paradise Lost, Philip H. Anselmo & The Illegals, Razor, Rome, Rotting Christ, Signs of Algorithm, Testament, The Privateer, Voices, Vulture Industries, Warkings, Wormrot, Wolves in the Throne Room in Year of the Goat. 

16. 12. 2019

V petek so iz tabora Metaldays pricurljala nova imena nastopajočih na prihodnji ediciji festivala. Pestremu izboru so se pridružili At The Gates, Benediction, Cattle Decapitation, Dark Fortress in Vulture Industries.

5. 11. 2019

Po 14 letih se na tolminski oder vračajo legendarni Anthrax. Pred prazniki so organizatorji festivala Metaldays na seznam nastopajočih poleg prej omenjenih dodali še Asphyx, Desaster, Havok ter Year Of The Goat. Konec tega tedna, natančneje v petek, pa nas čakajo že nove potrditve. 

10. 10. 2019

Organizatorji festivala Metaldays so razkrili 5 novih bandov, ki bodo zatresli tolminske odre prihodnje leto. Trenutnemu seznamu nastopajočih so se pridružili Rotting Christ, ki so bili za mnoge zmagovalci letošnje edicije festivala, Philip H. Anselmo & The Illegals (ki so letošnji nastop odpovedali), ekstremneži Wormrot, black metalci Wolves In The Throne Room in pionirji deathcora Despised Icon. Za prihodnje leto je prodanih že skoraj 7000 kart, zato hitro poskrbite za svojo!

26. 7. 2019

Ta teden so na festivalu MetalDays v Tolminu po ugodnejši "early bird" ceni že na voljo festivalske vstopnice za Winter Days of Metal 2019 in MetalDays 2020.

Danes še lahko na uradni stojnici festivala neposredno na prizorišču kupite festivalsko vstopnico za MetalDays 2020 po ugodnejši ceni 125 €. V to ceno so vključene še festivalska "early bird" majica in druge ugodnosti, ki so naštete tukaj.

Spletna prodaja vstopnic se začne jutri na tej povezavi, kjer bo do nadaljnjega (do napovedi večjih nastopajočih) na voljo poseben paket "4tickets" – če kupite 4 vstopnice, je cena ene festivalske vstopnice 150 € (+ provizija in brez majice).

Redna cena festivalske vstopnice ostaja enaka kot lani: 175 € (+ provizija).


Znani so tudi že nastopajoči za festival Winter Days of Metal, ki bo letos od 28. do 30. novembra v Bohinjski Bistrici:

Blaze of Perdition
Bölzer
Dødheimsgard
Dyscarnate
Fleshgod Apocalypse
Insomnium
Kampfar
Kataklysm
Matterhorn
Okilly Dokilly
Stam1na
The Black Dahlia Murder
Whitechapel

Na uradni stojnici festivala MetalDays lahko še danes po ugodnejši "early bird" ceni 59 € kupite tudi festivalsko vstopnico za Winter Days of Metal, ki bo od jutri tudi v prodaji na spletu po 59 € (+ provizija). S 1. septembrom bodo festivalske vstopnice v prodaji po redni ceni 79 € (+ provizija).

15. 7. 2019

Do letošnjega festivala Metaldays nas loči le še teden dni - za tiste, ki se boste v Tolmin odpravili že dan ali dva prej, pa še toliko manj. Vstopnice so praktično že razprodane, še vedno pa jih morda uspete dobiti pri kateremu izmed domačih bandov. Organizatorji so v zadnjih nekaj dneh objavili kar nekaj novic - predstavili so dodatne aktivnosti na plaži, med katere letos dodajajo burlesque nastope, akustične koncerte The Vintage Caravan in Jamesa Rivere, pa tudi druga zanimiva dogajanja. Na lokaciji odra New Forces se boste letos lahko preizkusili tudi v metanju sekire!

Kar se tiče direktnih pravil na festivalu, tudi letos opozarjajo na posebne dolžnosti tistih, ki bodo s sabo pripeljali majhne otroke, domače živali pa so tudi letos raje pustite kar doma. Upoštevali so tudi željo mnogih obiskovalcev - do 15. 9. boste namreč lahko zaprosili za povrnitev denarja na vaši Metaldays plačilni kartici (za minimalni znesek 5 €) in se tako izognili čakanju v dolgi vrsti. N

Na uradni strani so objavili tudi zemljevid prizorišča in pa tudi prvo posebno najavo za Metaldays 2020! Na letošnjem festivalu boste namreč lahko, sedaj že tradicionalno, kupili karte za prihodnje leto - za ceno 125 €. Prav tako pa bodo v nedeljo, 21. julija objavili že prvih pet večjih bandov, ki bodo nastopili prihodnje leto. Vse to in še več si lahko preberete na uradni strani festivala.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
13. 5. 2021
Djevel - Tanker som rir natten
Recenzija
12. 5. 2021
Fear Factory - Disruptor (single)
Intervju
12. 5. 2021
Alitor [2021]
Recenzija
11. 5. 2021
Bodom After Midnight - Paint The Sky With Blood (EP)
Recenzija
10. 5. 2021
Conventus Cerris - Temna Voda
Recenzija
7. 5. 2021
Iz ropotarnice: Lizzy Borden - Visual Lies
Recenzija
6. 5. 2021
Lunar Shadow - Wish To Leave
Recenzija
5. 5. 2021
Asphyx - Necroceros
KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2021
STREAM: Metalsteel – TRIBUTE TO LEGENDS
Klub Jedro, Medvode
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija