NOVICE

14. 9. 2021

Metalsteel predstavljajo nov videospot za skladbo Becoming Human z novega, sedmega studijskega albuma Forsaken by the Gods, ki izide jutri, 15. septembra. Videospot je bil posnet na letošnjem festivalu MetalDays v Tolminu. Pod avtorje skladbe so podpisani vsi člani skupine, besedilo zanjo je prispeval kitarist Rok Tomšič, govori pa o občutkih in trpljenju eteričnega bitja, ki se iz vesolja manifestira v človeško bitje.

Za kamero je tudi tokrat poprijel dolgoletni sodelavec banda Max Petač (Max Visuals), video pa je montiral basist Matej Sušnik.

14. 5. 2021
Metalsteel danes ob 20h pripravljajo poseben livestream koncert z gosti, naslovljen Tribute to Legends. Gre za dogodek v sklopu promocije zadnjega singla Death=Life ter promocijo prihajajočega albuma Forsaken By the Gods, ki bo izšel letos septembra. Predvsem pa gre za opomnik, da domača metal scena še živi, čeprav je zaradi epidemioloških ukrepov na kolenih. V ta namen so povabili glasbene kolege, vokaliste, da se skupaj poklonijo legendam heavy metal glasbe. Dogodek bosta moderirala Šujo & Gorjanec z Radia Bob.
 
Z Metalsteel bodo nastopili:
- Aleks Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel)
- Jan Leščanec (SkyEye)
- Aleksandra Josić (King Foo)
- Frenk Stritar (Hangar 55)
- Igor Zonta (Cowboys From Hell)
- Mario Murgič (ex-Underground)
 
Dogodek se bo brezplačno prenašal na www.facebook.com/klubjedro, prav tako pa bo potekal v živo v etru Radia Bob:
- FM 87,6 MHz (Ljubljana z okolico)
- DAB+ 215,072 MHz, blok 10D (vsa Slovenija)
- spletni stream: http://www.radiobob.si/live/
- mobilne aplikacije (TuneIN Radio ipd.)
7. 5. 2021
Metalsteel v sodelovanju s Klubom Jedro in Radiem Bob naslednji petek, 14. maja, pripravljajo poseben pretočni koncert z gosti, ki ga lahko brezplačno spremljate na Facebooku.

Medvodskim heavy metalcem se bodo na domačem odru pridružili:
– Aleks Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel)
– Klemen Kalin (Eruption)
– Jan Leščanec (SkyEye)
– Aleksandra Josic (King Foo)
– Franc Stritar (Hangar 55)
– Igor Zonta (Cowboys From Hell)
1. 3. 2021

Metalsteel so danes objavili single Death=Life. Gre za tretji single s prihajajočega albuma Forsaken by the Gods, ki govori o minljivosti oziroma smrti kot ključnega dela življenja. Besedilni video je naredil Peter Dimnik.

26. 2. 2021

Metalsteel so objavlili naslovnico za prihajajoči album Forsaken by the Gods. Naslovnico je izdelal priznan slovenski artist Mark Jordan, ki s skupino sodeluje že od leta 2014. Metalsteel letos praznujejo tudi 20. obletnico aktivnega delovanja, v ponedeljek, 1. 3., pa načrtujejo izid novega singla DEATH=LIFE.

20. 1. 2021

Medvoški Metalsteel bodo 20. februarja odigrali prav poseben koncert, ki ga bo možno spremljati v živo kar od doma. Live stream bodo fantje in dekle posneli v kranjskem TrainSation SubArtu v okviru Koncertnega video toka #3. Kot še sporočajo, bodo med drugim odigrali tudi nekaj pesmi s prihajajočega albuma Forsaken by the Gods. Dodatne informacije sledijo.

14. 10. 2020

Metalsteel so objavili nov single For The Future s prihajajočega albuma Forsaken By The Gods, ki naj bi izšel prihodnje leto. Gre za novo skladbo, ki poleg že izdanega singla Fallen Brother napoveduje sedmi studijski album skupine.

Kitarist in avtor besedila Rok Tomšič je še pripomnil, da skladba govori o uporu alpskih Slovanov proti pokristjanjevanju v 9. stoletju na slovenskem ozemlju.

6. 1. 2020

Konec minulega tedna sta s strani organizatorja festivala Metaljot Raspaljot Open Air sledili še druga in tretja napoved nastopajočih. V začetku julija bodo na starem graščinskem dvorišču v Laškem nastopili black/death metalci Mordenom in heavy metalci Metalsteel.

Organizator je najavi pospremil tako: "Po 8 letih brez odra se bo death/black metal zasedba MORDENOM predstavila na odru festivala Metaljot Raspaljot - open air festival 2020! Mordenom so bili ustanovljeni leta 2003 v Metliki, leta 2009 so izdali zelo dobro sprejet album "Agnvs Dei", tri leta kasneje pa je bil njihov zadnji koncert, kar pa ne pomeni, da skupina v tem času ni bila kreativna! Na letošnji ediciji festivala Metaljot Raspaljot nam bodo tako predstavili ogromno novega materiala in hkrati odigrali tudi kaj s prvega albuma! Mordenom, dobrodošli nazaj!

S ponosom vam predstavljamo največjo in najbolj aktivno heavy metal institucijo imenovano Metalsteel, kot naslednji potrjen band za festival Metaljot Raspaljot - open air festival 2020. Metalsteel so bili ustanovljeni leta 1999 v Medvodah, do sedaj so izdali 6 studijskih albumov, koncertirali pa širom celotne Evrope in si delili oder s skupinami, kot so Saxon, Helloween, W.A.S.P., Hypocrisy in mnogimi drugimi! Welcome on board Metalsteel!"

10. 12. 2019

Metalsteel v obliki besedilnega videa predstavljajo single Fallen Brother, ki so ga posneli v studiu Rsl Production. Za miks in produkcijo skladbe je poskrbel Benjamin Kic, mastering pa so zanje opravili v studiu Finnvox. Fantje in dekle so skladbo znova snemali hkrati, česar se še vedno poslužujejo redki metal bandi. Skladba napoveduje nov album, ki ga načrtujejo posneti prihodnje leto.

Fallen Brother so napisali za prijatelja in velikega podpornika skupine, ki je lansko leto tragično preminil.

23. 4. 2019

Metalsteel za petkov nastop na Metal Weekendu #5 v Kranju pripravljajo izbor nekaterih skladb iz njihovega zgodnejšega obdobja, ki jih v živo niso zaigrali že kar nekaj časa.

Sobotne vstopnice oziroma dvodnevne za petek in soboto so še vedno na voljo v predprodaji, medtem ko bo vstopnice za petek možno kupiti le na dan koncerta:
► petek: 7 € na dan koncerta
► sobota: 22 € v predprodaji, 25 € na dan koncerta
► petek in sobota (dvodnevna): 27 € v predprodaji

Vstopnice lahko naročite na tej povezavi: https://subart.si/26-27-4-metal-weekend-5.

22. 3. 2019

Prva potrjena skupina za petek, 26. aprila, je vodilna domača heavy metal institucija Metalsteel.

Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes se lahko ponašajo z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem konceptualnem albumu Beyond The Stars, ki se ukvarja s prihodom nezemeljske civilizacije na Zemljo, ki naj bi dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka.

Več informacij o letošnjem Metal Weekendu, ki bo 26. in 27. aprila v klubu Trainstation SubArt v Kranju, lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

3. 9. 2018

Metalsteel predstavljajo videospot za skladbo Vrillon, ki predstavlja drugi del video trilogije z aktualnega konceptualnega albuma Beyond The Stars. Pod režijo se tudi tokrat podpisuje Matej Sušnik, produkcija pa je delo nepogrešljivega Maxa Petača (Max Visuals).

V živo lahko Metalsteel ponovno ujamete 15. septembra v Loškem Pubu, kjer bodo Škofjo Loko tresli skupaj s skupino Hangar 55. Koncert je tako kot tudi videospot posvečen spominu na njihovega prijatelja Žigo Mraka.

12. 12. 2017

V današnjem Metal Detektorju na Radiu Študent bo Tegla ob 22. uri v studiu gostil medvoško heavy metal skupino Metalsteel, ki je v soboto pri založbi On Parole izdala svoj sedmi album Beyond the Stars.

Poleg novega materiala Metalsteel se lahko tokrat nadejate še kakšne skladbe Judas Priest, Anvil, Manowar, Iced Earth, Helloween in King Diamond. Oddaji lahko prisluhnete prek interneta (www.radiostudent.si) ali prek frekvence 89,3 MHz, če ste v Ljubljani ali bližnji okolici.

7. 12. 2017

Metalsteel so posneli videospot za skladbo The End Of The World z novega studijskega albuma z naslovom Beyond The Stars, ki bo izšel to soboto pri založbi On Parole Productions. Video je režiral basist Matej Sušnik, medtem ko je za snemalni del poskrbel Max Petač iz Max Visuals.

Koncertna premiera novega avtorskega izdelka skupine Metalsteel bo prav tako to soboto v njihovem domačem mestu – v Medvodah v tamkajšnjem Klubu Jedro. Več podrobnosti o koncertu najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

1. 12. 2017

Metalsteel bodo v nedeljo, 3. decembra, ob 21.21 na Valu 202 v oddaji Na piedestal premierno, pred uradnim izidom, predstavili svoj sedmi album z naslovom Beyond The Stars. 

Skupina se z novim albumom dviga med neznane galaksije in zopet dokazuje, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal. Njihov prvi konceptualni album z dovršenimi aranžmaji in produkcijo so člani Metalsteel tudi tokrat snemali hkrati, kar delajo le redki glasbeniki. Posneli so ga v studiih Jork in Safe&Sound, za končno zvočno podobo pa je poskrbel pevec in kitarist Benjamin Kic.

KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana