Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 4. 2024

Nemški folk metalci Feuerschwanz so objavili nov video za komad Valhalla Calling. Komad bo na prihajajočem albumu Warriors, izid pa je napovedan za 19. april pri založbi Napalm Records.

23. 2. 2024

Nizozemski veterani death metala Pestilence bodo 26. aprila pri založbi Agonia Records izdali album Levels of Perception. A to pot album ne bo vseboval novih skladb iz hiše Pestilence, temveč nabor dvanajstih izbranih komadov 38 let trajajoče kariere, ki jih je band tudi na novo posnel. Pred izidom se bo band odpravil tudi na tritedensko turnejo po Evropi. Seznam izbranih komadov je sledeč:

Horror Detox
Mvlti Dimensional
Mobvs Propagationem
Sinister
Dehydrated
Dominatvi Svbmissa
Land of Tears
Necromorph
Deificvs
Twisted Truth
Sempiternvs
Ovt of the Body

 

12. 2. 2024

Italijanska epic/viking metal zasedba Apocalypse bo znova izdala prvenec Si Vis Pacem, Para Bellum. Ta bo izšel 24. marca s pomočjo Earth and Sky Productions na vinilu, medtem ko lahko v YouTubu preverite prenovljeno različico komada Gloria et Mortem, ki bo del te izdaje. Mastering je opravil Micke Moberg, ki je sodeloval tudi pri zadnjih albumih Bathory.

29. 1. 2024

Švedski gothic rock projekt Scheitan, za katerim stoji Pierre Törnkvist, z videospotom za Believe napoveduje prihajajoči album Songs for the Gothic People, ki bo izšel 24. maja pri The Circle Music.

16. 10. 2023

Ameriška deathgrind zasedba Rank and Vile je razkrila podrobnosti svojega dolgometražnega prvenca Worship. Plošček, ki ga lahko prednaročite tukaj, bo izšel na vinilu, kaseti in digitalno 17. novembra in bo prinesel 12 komadov:

Churchstate
Bishops
Splatter
Worship
Destitution
Communion
Hexed
Flayed
Trigger
Torchbearer
Lobotomobile
Cleanse

25. 8. 2023

Mortem Obscuram so simfonično-tehnična death metal/deathcore zasedba, ki prihaja iz Tampe na Floridi. Američani so prejšnji teden izdali svoj drugi dolgometražec z naslovom The Wretched Divinity, ki ga lahko v celoti poslušate na YouTubu.

Mortem Obscuram sestavljajo Mitchell Martin na vokalih, Dale Urban na kitari in klaviaturah, Bryce Butler (Shadow Of Intent) na bobnih, Trevor Redmon na kitari in Alexance Bryce na basu.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

2. 8. 2023

Z današnjim dnem se je uradno začel tudi letošnji festival Wacken. Tako organizatorjem kot obiskovalcem pa ga je že pred samim začetkom pošteno zagodlo vreme. Verjamemo, da poznate njihov moto »See you in Wacken - rain or shine«. Letošnja edicija festivala bo verjetno ena izmed bolj mokrih, če ne najbolj mokra in blatna do zdaj, zaradi česar so včeraj prvič v zgodovini festivala zaustavili vse prihode na dogodek z avtomobili. Po prvotni zaustavitvi prihoda na festival z vozili, pa je okoli 1h zjutraj organizator najavil, da zaustavljajo vse prihode oz. da Wacken 2023 več ne sprejema obiskovalcev.

Organizatorji so ponudili nekatera nadomestna parkirišča, a ne v obsegu, ki bi zadovoljil več kot 80.000 obiskovalcev. Kako bo to vplivalo na število obiskovalcev in na neuporabljene vstopnice, še ni znano - če pa ste morda med tistimi, ki bi komaj danes pričeli s potovanjem na sveta tla, pa so tukaj zbrana vsa pomembna vprašanja in odgovori. So pa organizatorji vse prisotne razveselili s posebno novico. V sklopu Wackna 2023 se bo namreč odvil poseben dogodek v spomin Lemmyju Killmistru. Mikkey Dee in Phil Campbell bosta namreč ob otvoritveni ceremoniji festivala na t. i. svetih tleh pokopala del pepela legendarnega vodje kultnih Motörhead, ki so na Wacknu nastopili večkrat kot katera koli druga zasedba.

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2023

Nemški funeral doomerji Ahab so ob izidu petega albuma The Coral Tombs objavili videospot za skladbo Mobilis In Mobili. Omenjeni album je izšel 13. januarja pri Napalm Records.

28. 11. 2022

Češki simfonic power metalci Induction so v petek predstavili še en video, in sicer tokrat za komad Embers, ki je tudi z drugega albuma z naslovom Born From Fire.

14. 11. 2022

Nemški funeral doom metalci Ahab z besedilnim videospotom za Prof. Arronax’ Descent Into the Vast Oceans napovedujejo svoj peti album The Coral Tombs. Album bo izšel 13. januarja pri Napalm Records. Tracklista:

Prof. Arronax’ Descent into the Vast Oceans
Collosus of the Liquid Graves
Mobilis in Mobili
The Sea as a Desert
A Coral Tomb
Ægri Somnia
The Mælstrom

24. 8. 2022

Ameriški death/thrash metalci Absolute Darkness bodo to soboto izdali svoj drugi dolgometražec. Ta bo nosil naslov Failure of State in prinesel 11 komadov:

Rounded Up
Mob Rule
Sanity Is Gone
My Forever Rule
Failure of State
My Assassination
The Republic
Unite!
Chaos Unleashed
Mad King
On My Way to Death

22. 4. 2022

Organizatorji festivala Črna Loka 2022 so v preteklem mesecu objavili še zadnje potrditve in prve informacije o predprodaji vstopnic. Tako bodo na festivalu, ki bo 25. in 26. avgusta v Škofji Loki, nastopili še Sober AssaultGhost of Veronica in Sovrag.

Svojo udeležbo so doslej potrdili še Daimona, Siderean, Srd, Firtan, Inferno in Harakiri for the Sky.

Še nekaj informacij o prodaji vstopnic:
Do 1. maja znaša early bird vstopnica 40 €.
Po 1. maju bo redna cena vstopnic 45 €.
Prodaja vstopnic je omejena na 500 vstopnic.

Ob prihodu z avtomobilom boste za parkiranje odšteli še 3 €. Organizatorji sicer priporočajo javni prevoz in še urejajo prevoz od avtobusne/železniške postaje do prizorišča festivala, o čemer bodo obveščali sproti na svoji spletni strani in na Facebooku.

Vstopnice lahko kupite tukaj, lahko pa se tudi udeležite nagradne igre.

8. 4. 2022

Alestorm so objavili video za Magellan's Expedition, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Seventh Rum of a Seventh Rum.

11. 2. 2022

Spodaj lahko v celoti slišite The Art of a Maniac, sveži album kanadskih thrasherjev Tymo, ki je izšel prejšnji teden.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana