NOVICE

2. 11. 2020

Štajerski death/groove metalci Morywa predstavljajo demo posnetek komada Phantoms, za katerega je videospot pripravila Ana Krklec.
7. 8. 2020

Vesela Dihurčka sporočata: »Za koncert death metal skupin Morywa in Dickless Tracy velja omejitev do 200 ljudi. Ker nam seveda ni vseeno, smo za potencialne obiskovalce uvedli možnost rezervacije. Z rezervacijo vstopnica ni cenejša, si pa z njo zagotovite vstopnico in predvsem vam ne bo treba pisati vaših kontaktnih podatkov na sami blagajni Gala Hale.

Seveda bo na koncertu za svoje zdravje in zdravje drugih treba upoštevati nekaj navodil:

  1. Kolikor je mogoče, upoštevajte varnostno razdaljo 1,5 m. Če pridete skupaj z nekom, s katerim se itak družite, varnostna razdalja ni potrebna.
  2. Nošenje maske je obvezno za obisk stranišča, zato je prosimo ne pozabite doma.
  3. Ob vstopu na stranišče si razkužite roke.
  4. Upoštevajte razdaljo pri nakupu vstopnice ali pijače.
  5. Bodite odgovorni do sebe ter drugih, zato vas prosimo, da če kakor koli sumite, da bi lahko bili okuženi, da se prireditve ne udeležite in s tem ne ogrožate zdravja drugih.
  6. Vaše podatke (elektronski naslov in telefonsko številko) bomo uporabili le v primeru, če bo zaznana kaka okužba.«

 

In še časovnica:
19.00 – vrata
20.00 – Dickless Tracy
21.00 – Morywa

4. 8. 2020

Domači pristaši modernih zlomljenih ritmov Morywa so konec preteklega tedna predstavili komad The Succesor, ki služi kot prvi vpogled v nov material oz. prihajajoči studijski album. Zasedbo lahko v živo ujamete že v soboto, ko bo v sklopu pokoronskega cikla Dirty Skunks nastopila na letnem odru Gala Hale. Družbo na odru jim bodo delali še kruljači Dickless Tracy. Več o dogodku na tej povezavi.

29. 11. 2019

Za nami je uspešen prvi dan festivala Winter Days of Metal. Kmalu bo prvi band otvoril drugi dan festivala. Danes bo ta čast pripadala edinemu slovenskemu bandu letošnje edicije, in sicer slovenskim death metal posebnežem Morywa. Razpored za današnji večer je takšen:

17.30 Morywa
18.30 Dyscarnate
19.35 Fleshgod Apocalypse
20.50 Whitechapel
22.20 Kataklysm
00.00 Kampfar

 

In še jutrišnji program:

17.30 Copia
18.35 Stam1na
19.45 Okilly Dokilly
21.00 The Black Dahlia Murder
22.30 Insomnium
00.00 MOD

21. 5. 2019

Peta potrditev za letošnji Metaljot Raspaljot v Laškem so štajerski death/groove metalci Morywa.

Več o dogodku lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku.

 

20. 2. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Tokratni kadilniški koncert se bo odvil v znamenju črke M. V Orto Bar se namreč vračajo naši stari znanci Morost, ki so pred štirimi leti v okviru Kadilnice of Death odigrali svoj čisto prvi koncert ter hkrati izdali svoj studijski prvenec Solace in Solitude, njihove zvrsti metala pa ni tako preprosto opredeliti – najbolje, da se prepričate kar na lastna ušesa!

Prav tako pa je težko opredeliti ljubljansko skupino Maskardh, ki sama sebe najraje opisuje kot progresivni neoklasični industrialni schranzcore. Kaj naj bi to pomenilo? Preverite 21. februarja v Ortu!

Za vrhunec večera bodo poskrbeli groove/death metalci Morywa, ki so se publiki Kadilnice of Death predstavili že kot headliner otvoritvenega koncerta lanske sezone!

Cena vstopnice za koncert znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

Razpored:
21:00 vrata
21:20-22:00 Morost
22:20-23:00 Maskardh
23:20-00:00 Morywa
Po koncertu afterparty v Kadilnici of Death!

24. 12. 2018

Groove death metalcem Morywa sta se pridružila vokalist Gašper Podbregar in kitarist Simon Fabjan. V prenovljeni postavi se bo band predstavil 21. februarja z Maskardh in Morost v Orto Baru, poleg drugega albuma pa v naslednjem letu načrtujejo še krajšo spomladansko turnejo z Armaroth in Ashine po Češkem.

24. 5. 2018

Celjsko groove/djent/death metal skupino Morywa je iz osebnih razlogov zapustil vokalist in kitarist Peter Gorogranc. Skupina je na svoji strani na Facebooku objavila naslednje:

"Iz Morywa se žal zaradi osebnih razlogov poslavlja vokalist/kitarist Peter Gologranc; želimo mu vse dobro & obilo uspeha v življenju, prav tako pa še vedno ostajamo kolegi!

Morywa pa kljub njegovemu odhodu s polno paro šiba dalje z novim materialom in v pričakovanju novega vokalista in kitarista (stil muzike verjetno poznate, ne bi pa se preveč omejevali pri tipu vokala, važno da dobro paše z inštrumentalno podlago, ter da je bodočemu vokalistu všeč hrup, ki ga zganjamo)! V kolikor vas zadeva zanima pišite na ZS ali na morywa.official@gmail.com."

12. 1. 2017

Celjska djent/groove death metal skupina Morywa tukaj ponuja v posluh debitantski album z naslovom Vamana Ira. Na njem so naslednje skladbe:

Vamana Ira
Bodishva (Om Namah Shivaya)
Mind Labyrinth
Wreck
Womb
Fracture
Blind Truth
Sinus
Goddamned

20. 4. 2016

Morywa so objavili skladbo z naslovom Wreck s prihajajočega studijskega prvenca, ki naj bi izšel v kratkem.

15. 4. 2016

Morywa iz Celja predstavljajo povsem svežo skladbo z naslovom Goddamned, posvečeno priljubljenemu ameriškemu stand-up komiku in kritiku družbe Georgeu Carlinu (1937–2008). Gre za prvo od dveh skladb, ki bosta objavljeni pred uradnim izidom prihajajočega albuma.

Skupino lahko v živo ujamete že danes zvečer v okviru drugega Metal Weekenda v kranjskem klubu Trainstation SubArt.

12. 4. 2016

Zaradi poškodbe bobnarja je bila skupina Vasectomy žal primorana odpovedati svoj nastop na prihajajočem Metal Weekendu v kranjskem klubu Trainstation SubArt. Njihova zamenjava v petek bo tako progresivni death metal/djent kvartet Morywa.

Morywa pomeni hrup, kot skupina pa deluje imenu primerno, saj v svoji glasbi združuje več zvrsti ekstremnega metala. Band je nastal leta 2013, v današnji zasedbi pa deluje od poletja 2014, ko se je zbrala prava ekipa in začela z ustvarjanjem glasbe in koncertiranjem po manjših in tudi večjih slovenskih odrih. Pričakujete lahko energičen nastop podkrepljen z obilico nizko uglašenega groova in mastnih rifov.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana