NAGRADNE IGRE
Traja do: 15. 5. 2022
Traja do: 14. 5. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 5. 2022

Alex Škofljanec, ki ga bolje poznamo kot nekdanjega vokalista zasedb Metalsteel in Negligence, je postal del ekipe MetalRock Akademije. Alex bo tako skrbel za poučevanje petja in predajal bogate izkušnje vsem željnim novih znanj. Več informacij lahko najdete tukaj.

22. 2. 2022

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi so včeraj izdali svoj šesti studijski album Volksmetaphysik, ki ga lahko preverite na Bandcampu. Album so posneli v Negligence Studios, na njem pa sodelujejo gosti Nik Jurak, Gašper Selko in Sara Jeremič.

26. 1. 2022

Domači simfonični black metalci Condemnatio Cristi sporočajo, da so v zaključni fazi izdaje 6. studijskega albuma z naslovom Volksmetaphysik. Album je bil posnet v Negligence Studios in bo gostil nekatere zanimive glasbenike. Za naslovnico je ponovno poskrbel finski umetnik Pete Alander, v začetku februarja pa bo vsem oboževalcem predstavljen prvi single s prihajajočega albuma.

25. 5. 2020

Negligence studio in Denis Mauko trenutno sodelujejo z ameriško all-star zasedbo Voracious Scourge (Mike Smith, Tony Choy, Adrie Kloosterward, Jason Mcintyre). K prihajajočemu drugemu albumu zasedbe so prispevali orkestralni intro in nekaj manjših zborovskih kompozicij. Album bo izdan jeseni 2020.

15. 5. 2020

Death metal legende Sinister so izdali drugi single s prihajajočega albuma Deformation of the holy realm. Vse orkestracije, intro in outro so delo Denisa Mauka, vokali so bili delno posneti v ljubljanskem Negligence studiu, delno je za njih poskrbel Iztok Bajc na obali.

 

 

4. 12. 2019

Condemnatio Cristi so predvčerajšnjim izdali svoj peti studijski izdelek, in sicer album z naslovom At Peace With War. Za miks je ponovno poskrbel Negligence studio, mastering je opravil Mika Jussila, artwork pa je prispeval Pete Alander.

3. 1. 2019

Ekipa Negligence Studio sporoča: »Negligence Studio ponovno odpira svoja vrata. Naša ponudba zajema snemanje, aranžiranje, komponiranje skladb po naročilu, orkestriranje, midi programiranje, mix in mastering. Naši člani so vam na voljo tudi kot »session« glasbeniki za snemanje bobnov, kitar ali basa.
Specializirani smo za rock, metal, pop in kompletno produkcijo glasbe za medije. Glavni studio se nahaja na Klopcah (Dolsko), pomožni studio za snemanje kitar in basa pa je v Domžalah.
Za dodatne informacije in rezervacijo terminov nas kontaktirajte prek naše strani na Facebooku

28. 12. 2018

Negligence predstavljajo še tretji in zadnji single Soulgod z neizdanega tretjega albuma, ki so ga posneli jeseni leta 2014 in dokončali dve leti pozneje. Miks komadov so zaupali Juanu Urteagi (Trident Studios), mastering pa Jensu Bogrenu (Fascinations Street Studios).

21. 12. 2018

Negligence so po prvem singlu Breaking the Fourth Wall objavili še drugega od treh singlov, ki jih bodo do konca leta predstavili na svojem kanalu na portalu Youtube.

Skladbe za tretji album so posneli jeseni leta 2014 in dokončali dve leti pozneje, a ga zaenkrat ne nameravajo izdati. Miks komadov so zaupali Juanu Urteagi (Trident Studios), mastering pa Jensu Bogrenu (Fascinations Street Studios).

Drugi single se imenuje Anima:

19. 12. 2018

Negligence so objavili prvega izmed treh singlov, ki jih bodo do konca leta objavili na svojem kanalu na portalu Youtube. Gre za skladbe s tretjega albuma, ki so ga posneli jeseni leta 2014 in dokončali dve leti pozneje, a ga zaenkrat nimajo namena izdati. Miks komadov je opravil Juan Urteaga (Trident Studios), mastering pa Jens Bogren (Fascinations Street Studios).

Naslov prvega singla je Breaking the Fourth Wall:

26. 11. 2018

Domača melodic metal zasedba Dreamsphere je zaključila snemanje drugega albuma. Zaenkrat še nenaslovljeni izdelek je bil posnet v studiu Negligence Studio, miks in mastering pa so poskrbeli na FInskem v Finnvox Studios in v domačem The Kraken Productions. Za artwork je poskrbel Pete Alander.

5. 12. 2016

Zasedbi Dreamsphere in Negligence sta se v začetku meseca skupaj podali na turnejo po vzhodni in jugovzhodni Evropi. Fantje imajo za seboj že nastope v Banjaluki, Osijeku in Beogradu, danes pa jih čaka še koncert v Sofiji. Turnejo bodo nadaljevali po Bolgariji in Romuniji, Dreamsphere pa jo bodo sami zaključili na Češkem.

Spodaj si lahko ogledate še videoreportažo z letošnje turneje Negligence po Rusiji:

18. 12. 2015

Znan je predvideni časovni razpored jutrišnjega koncerta pred Rock Barom Down Town v Kranju:
21:00 vrata
21:30-22:15 Teleport
22:30-00:00 Negligence

14. 12. 2015

V petek se bodo legendarnim slovaškim punkerjem Konflikt pred Rock Barom Down Town v Kranju pridružili tudi njihovi rojaki Darchaic, ki igrajo nekakšen progresivni thrash metal s »slovanskim« pridihom. Skupina je nastala leta 2008 in šla skozi določene stilske kot tudi kadrovske spremembe, lani pa je izdala aktualni album z naslovom Bastardistan.

Dan kasneje bo na isti lokaciji nastopila vodilna domača thrash metal zasedba Negligence, ki že nekaj časa dela na novem studijskem albumu, medtem ko bodo za ogrevanje poskrbeli ljubljanski Teleport.

27. 11. 2015

Kljub temu, da je Trainstation Squat za nedoločen čas zaprl svoja vrata, njegova ekipa ob enormni podpori s strani glasbenih skupin, umetnikov, posameznikov in članov, intenzivno dela na tem, da bi lahko čim prej spet štartala s programom v svojih prostorih. Zaradi trenutne situacije so tako primorani izvajati svoje prireditve na različnih lokacijah po Kranju.

V mesecu decembru pripravljajo kar nekaj zanimivih koncertov, s katerimi bodo popestrili koncertno ponudbo v gorenjski prestolnici. Obenem bo tokrat veseli december v Kranju končno ponudil tudi nekaj dogodkov za ljudi z malo drugačnim glasbenim okusom, se pravi tudi za alternativno publiko. Prizorišči dogajanja bosta na Glavnem trgu in na dvorišču pred Rock Barom Down Town, kjer bodo med drugim 19. decembra nastopili tudi vodilni domači thrasherji Negligence (na fotografiji) ob podpori ljubljanske sci-fi thrash metal zasedbe Teleport. Več podrobnosti si lahko preberete na našem forumu oziroma na Facebook strani dogodka.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 5. 2022
Kirk Hammett - Portals (EP)
Galerija
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Reportaža
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Recenzija
19. 5. 2022
Rammstein - Zeit
Recenzija
18. 5. 2022
Batushka - Maria (kompilacija)
Recenzija
17. 5. 2022
Sakis Tolis - Among The Fires of Hell
Galerija
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
Reportaža
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2022
Tool
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
25. 5. 2022
Red Roll, Soulcase
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
25. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
26. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
26. 5. 2022
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija
26. 5. 2022
Abyss, Besna
club wakuum, Gradec, Avstrija