VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 1. 2024

8. marca se bo zdaj že tradicionalno v ljubljanskem Orto Baru zgodil koncertni dogodek Dan rock žena. Tokrat bo dogodek zelo mednarodno obarvan, saj iz Brazilije v Ljubljano prihajajo thrash metalke Nervosa. Poleg Brazilk bodo na koncertu nastopile še domače Hellcats ter Rougenoire iz sosednje Italije.

Na voljo so že tudi vstopnice, in sicer early-bird vstopnice po ceni 15 EUR, redna cena pa bo znašala 20 EUR. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

7. 12. 2023

Poljski death metalci Decapitated se marca naslednje leto odpravljajo na evropsko turnejo skupaj z zasedbami Incantation, Nervosa in Kassogtha. V sklopu turneje se bo karavana ustavila tudi pri naših južnih sosedih, in sicer bodo bandi 16. marca razgrajali v zagrebškem klubu Močvara. Ostali datumi turneje so na voljo na priloženi sliki.

11. 10. 2023

Te dni je hrvaški Pannonian Rock Festival razkril prvih sedem nastopajočih. Med njimi so tudi domači Noctiferia, poleg njih pa so še Cold Snap, Nervosa, Evil Blood, Godiva, Max Enix in The Styx.

Festival se bo prihodnje leto odvil med 15. in 17. avgustom v Rajevem Selu. Več informacij boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
29. 9. 2023

Thrasherke Nervosa so ob izidu plošče Jailbreak objavile single Elements Of Sin. Za dotični komad je band posnel video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

1. 9. 2023

Brazilske thrasherke Nervosa so posnele videospot za naslovni komad albuma Jailbreak, katerega izid je napovedan za 29. september pri Napalm Records.

3. 8. 2023

Brazilske thrasherke Nervosa so posnele videospot za skladbo Seed of Death s prihajajočega albuma Jailbreak, ki bo izšel 29. septembra pri Napalm Records. To bo njihov peti studijski album, prinaša pa naslednje naslove:

Endless Ambition
Suffocare
Ungrateful
Seed of Death
Jailbreak
Sacrifice
Behind the Wall
Kill or Die
When the Truth Is a Lie
Superstition Failed
Gates to the Fall
Elements of Sin
Nail the Coffin

30. 3. 2023

Nastala je nova t. i. superskupina z imenom How We End. Sestavljajo jo Jen Manura (ex-Evanescence, kitara), Diva Satanica (ex-Nervosa, vokal), Jake E (ex-Amaranthe, vokal), Tom Naumann (Primal Fear, kitara), Mitch Kunz (bas) in Adde Larsson (bobni).

Danes ob 19. uri boste lahko naj tej povezavi prisluhnili prvem singlu My Fighting Heart.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2023

Thrash metalke Nervosa so ponovno rahlo predrugačile postavo. Ustanovna članica in kitaristka Prika Amaral je prevzela vlogo vokalistke, še vedno pa bo igrala tudi kitaro. Ob boku ji bodo stale Helena Kotina (kitara), Hel Pyre (bas) in Michaela Naydenova (bobni). Punce so novo zasedbo predstavile s komadom Endless Ambition.

Poleg tega se bo zasedba kmalu odpravila na turnejo po severni Evropi, vse datume lahko preverite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
1. 2. 2023

Iz tabora thrash metalk Nervosa ponovno prihajajo novice o kadrovskih spremembah. Po tem, ko so se razšle z bobnarko Nanu Villalbo in se jim je na drugi kitari pridružila Helena Kotina, zdaj sporočajo, da so se lansko leto razšle tudi z vokalistko Divo Satanico. 

12. 1. 2023

Thrash metalke Nervosa, ki so nedavno ostale brez bobnarke Nanu Villalbo, sporočajo, da se jim bo na drugi kitari pridružila Helena Kotina.

23. 12. 2022

Iz tabora thrash metalk Nervosa sporočajo, da se je zasedba zaradi različnih interesov razšla z bobnarko Nanu Villalbo. Band bo kljub temu nadaljeval z ustvarjanjem novega albuma, zamenjava za Villalbo pa še ni znana.

15. 12. 2022

Ogranizatorji norveškega festivala Inferno Metal Festival 2023 so objavili program nastopajočih po dnevih:

Četrtek, 6. april:
Emperor, Cannibal Corpse, Dark Funeral, Nekromantheon, Djevel, Mork, Nervosa, Mutilated Tyrant, 1914, Stormruler, Ingested.

Petek, 7. april:
Amorphis, Godflesh, Wolves In The throne Room, Odium, Harakiri for the Sky, Masacre, Lili Refrain, Darvaza, Dordeduh, Hulder, Beaten To Death, Omnia Moritur.

Sobota 8. april:
Watain, Nile, Arcturus, Sakis Tolis, Vemod, Gaerea, Svalbard, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Wayfarer, Nadir, Blodhemn, Tilintetgjort, Welcome To Hell.

Nedelja 9. april:
Elder, Abbath, Unleashed, Uada, Crowbar, Urgehal, Vredehammer, Fleshmeadow, Afsky, Octohawk, Ottone Pesante, Filthdigger, Ruun.

Več informacij o samem festivalu pa najdete tukaj.

14. 11. 2022

Inferno Metal Festival 2023 bo med drugim gostil tudi ameriške death metal legende Nile, ki nas bodo obiskali 3. decembra v družbi Krisiun ter drugih, in norveške ekstremne metalce Tilintetgjorty.

Vsi do zdaj potrjeni nastopajoči: Emperor, Watain, Cannibal Corpse, Nile, Abbath, Godflesh, Dark Funeral, Unleashed, Crowbar, Wolves in the Throne Room, Uada, Odium, Sakis Tolis, Harakiri for the Sky, Urgehal, Vemod, Djevel, Nekromantheon, Mork, Darvaza, Nervosa, Gaerea, Ingested, 1914, Svalbard, Masacre, Vredehammer, Lili Refrain, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Beaten to Death, Dordeduh, Wayfarer, Afsky, Blodhemn, Mutilated Tyrant, Stormruler, Ruun, Tilintetgjort.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

3. 10. 2022

Norveški Inferno Metal Festival, ki se bo prihodnje leto odvijal med 6. in 9. aprilom, je med svoje nastopajoče povabil še tri bande, in sicer Wolves in the Throne Room, ki nas bodo obiskali kmalu, Dold Vorde Ens Navn in Dordeduh.

Vsi do zdaj potrjeni nastopajoči: Cannibal Corpse, Godflesh, Dark Funeral, Unleashed, Crowbar, Wolves in the Throne Room,Uada, Odium, Sakis Tolis, Harakiri for the Sky, Urgehal, Vemod, Djevel, Nekromantheon, Mork, Darvaza, Nervosa, Gaerea, Ingested, 1914, Svalbard, Masacre, Vredehammer, Lili Refrain, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Dordeduh, Afsky, Mutilated Tyrant, Stormruler.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana