Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 9. 2021

Veseli Dihurčki klubsko sezono začenjajo že v četrtek z otvoritvijo prenovljene Kadilnice of Death, do konca leta pa imajo zaenkrat načrtovanih 31 koncertov, na katerih bo nastopilo okrog 90 bandov.

Dogodki na Facebooku in ostale informacije za posamezne koncerte sledijo v prihajajočih dneh in tednih, spodaj pa izpostavljamo najzanimivejše za naš portal.


DIRTY SKUNKS ORTO JESEN 2021!

9. 9. Kadilnica of Death

Ensanguinate, Chains, Razvalina

16. 9. Kadilnica of Death

Sober Assault, Licence to Hate, Obduction

23. 9. Kadilnica of Death

Mist, Septic Order, Daimona

30. 9. Riffeater

Ambra, Hoba, Decair

1. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Kaoz, Curse of Instinct, Reach A.D., Guattari, Smrt

7. 10. Kadilnica of Death

Maskardh, Taste of Plague, Inferior Minds

8. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Metalsteel

15. 10. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Glista, G.U.B., Trobec, Agregat

21. 10. Kadilnica of Death

Carnifliate, Morana, Sovrag

22. 10. Riffeater

Britof, The Canyon Observer, Teodore

28. 10. Kadilnica of Death

Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris

4. 11. Kadilnica of Death

Snogg, Lintver, Sign of the Devil

5. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Iron Median

12. 11. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Morost, Agan, March of War

18. 11. Kadilnica of Death

Hellcrawler, Dark Sphere, Natt

25. 11. Kadilnica of Death

Ater Era, Paragoria, Black Reaper

2. 12. Kadilnica of Death

Hellsword, Ways of a Heretic, Nefarious Vermin

3. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Noctiferia, Armaroth, Siderean

10. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Dethrone the Corrupted, Inmate, Sakrabolt, Ghost of Veronica, King Decaying

16. 12. Kadilnica of Death

Challenger, Moshead, Black Ivy

17. 12. Puste nas delat, hočmo koncerte!

Vader

30. 7. 2021

Četrti postkoronski koncert v letošnji Dirty Skunks sezoni bo danes potekal na terasi Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani. Žgali ga bodo stari znanci domačih odrov, in sicer Paragoria, Agan, Glista in novo nastali projekt Razvalina. Vstopnine ni, pobirali se bodo prostovoljni prispevki, časovnica pa je naslednja:

18.00–18.30 Razvalina (30 minut)
18.50–19.20 Glista (30 minut)
19.40–20.20 Agan (40 minut)
20.40–21.20 Paragoria (40 minut)

15. 7. 2021

Razvalina preko YouTube kanala Death Metal Promotion predstavljajo EP Smrt Živečega. Izdelek vsebuje 5 avtorskih komadov, besedila pa govorijo o pokvarjeni politiki in pandemičnem armagedonu. EP je možno dobiti v fizični ali digitalni obliki, in sicer preko Bandcampa ali preko e-poštnega naslova razvalina.official@gmail.com.

Band bo možno ujeti v živo konec meseca, natančneje 30. 7. na Metelkovi skupaj s Paragoria, Agan in Glista.

Tracklista EP-ja je naslednja:
Agresor
Ne pripada
Razvalina
Kužen Sistem
Malum

31. 12. 2019

Paragoria se šest let po prvencu Decomposition Of Mind ponovno oglašajo iz studia. Pravijo, da pridno delajo na svojem drugem albumu, ki naj bi izšel sredi naslednjega leta, in da bo to njihova prva izdaja z bobnarjem Bojanom, ki z njimi igra že od lani. Kako pa naj bi album zvenel, pa vsaj deloma razkriva spodnji video, ki je nastal med snemanjem v studiu.

 

 

24. 6. 2019

Bliža se Metaljot Raspaljot Open Air in organizatorji pošiljajo naslednje sporočilo:

Nekaj o lanski ediciji festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Lanska edicija festivala je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece, ki pa ima zares bogato zgodovino in tradicijo, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma, pa vse do gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala, so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Opis letošnje edicije festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je logično nadaljevanje, da letos festival še nadgradimo, tako bosta letos nosilca programa kar dva. V veliko čast nam je, da bomo ekskluzivno ob 40-letnici skupine, gostili največjo heavy metal/hard rock zasefbo v Sloveniji, če ne kar na prostoru bivše Jugoslavije – POMARNAČO! Drugi nosilec programa, so svetovni death metal velikani, nizozemci SINISTER! Sinister veljajo za ene od svetovnih pionirjev v svojem žanru in band, ki v metal sceni velja za enega boljših in bolj prepričljivih »live« bandov! Za pravo dozo thrash metala, bodo poskrbeli največji slovenski thrash metalci ERUPTION, za vse ljubitelje black metala, iz Srbije prihaja, verjetno njihov največji metal band THE STONE, ki je v underground black metal vodah, tudi eden bolj zaželjenih v tem delu Evrope, po enem letu koncertiranja v tujini, se nam bodo predstavili trenutno največji slovenski black metalci CVINGER, ki pa nam bodo predstavili tudi nekaj svežega materiala. Za največjo senzacijo v zadnjem obdobju prav gotovo veljajo ljubljanski heavy metalci SKYEYE, za slovenske groove/djent/progressive death metal prvake v Sloveniji, pa veljajo MORYWA, ki vas s svojo energijo prav gotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Tudi letos bo idilična lokacija starega graščinskega dvorišča, kjer poteka festival, v celoti prekrita s streho, tako da nam vreme ne bo prišlo do živega! Poskrbljeno bo za veliko udobje (klopi, mize, senca, prostor), tudi letos pa bo v ponudbi odlična hrana, koktajli, craft in lager piva in še marsikaj in sicer po zelo ugodnih cenah (isto kot lani).

Lokacija festivala, parkiranje, kako do Laškega?
Festival poteka v starem mestnem jedru v Laškem, na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, v času festivala pa je v neposredni bližini na voljo tudi dovolj prezplačnega parkirnega prostora. Laško je dobro in praktično locirano, tako da je lahko dostopno praktično s celotne Slovenije. Pred in po festivalu so odlične povezave vlakov prav v vse smeri, tako da močno priporočamo, da se poslužite prevoza z vlakom.

Ostalo obfestivalsko dogajanje
Laško je prečudovito srednjeveško mestece, ki pa ima zelo bogato zgodovino, tradicijo in kulturo. Verjetno je odveč omeniti, da je v Laškem bila prva pivovarna na Slovenskem, da ima Laško bogato tradicijo zdraviliškega turizma, vsekakor si splača vzeti čas tudi za kakšen sprehod po starem mestnem jedru, po katerem izmed čudovitih parkov, ali pa da obiščete naprimer grad, ki so ga zgradili Celjski Grofje. To je le peščica stvari, za več informacij obiščite Laško.info.

Ostalo:
+ odlične povezave vlakov
+ celotno prizorišče pod streho (slabo vreme ni faktor)
+ nizke cene
+ free parking
+ stojnice
+ odlična hrana
+ lager in craft piva
+ udobje
+ koktajli in različna žganja


▬▬▬▬▬
Lineup
▬▬▬▬▬
SINISTER (Nizozemska)
death metal

POMARANČA
heavy metal/hard rock

THE STONE (Srbija)
black metal

ERUPTION
thrash metal

CVINGER
black metal
 
SKYEYE
heavy metal

MORYWA
death metal/djent/progressive


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Predprodaja vstopnic
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cena vstopnice:
early bird vstopnice 22 € (razprodane)
redna prodaja 25 €
na dan festivala 28 €

Spletna predprodaja: www.olaii.com

Fizičen nakup vstopnic je mogoč na vseh bencinskih servisih OMV in v vseh trafikah 3DVA.


Vstopnico lahko z malo sreče dobite tudi v Paranoidovi nagradni igri!

11. 3. 2019

Gonoba letos obeležujejo 15. obletnico (sicer sporadičnega) delovanja in ob tej priložnosti naznanjajo nastop s postavo, v kateri so posneli oba dolgometražca Chains of Ignorance in Endless Cycles, saj 30. marca v Orto Bar prihaja njihov »Camel Metal Show« z gosti.

Za ogrevanje občinstva bojo poskrbeli postonjski tehnični death metalci Licence to Hate in savinjski death/thrash/groove metalci Paragoria, ki v letošnjem letu obljubljajo naslednika prvenca Decomposition of Mind.

Imetniki članskih izkaznic Kadilnica of Death imajo prost vstop, sicer pa znaša vstopnina 8 €. Več o nastopajočih in dogodku lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

29. 11. 2018

Tretja izvedba festivala Winter Days of Metal je pred vrati, saj bo koncertno dogajanje v dvorani Danica danes ob 18.30 odprla katalonska black/death metal zasedba Atrexial. Svoj nastop so namreč odpovedali belgijski death metalci Warbeast Remains.

Domače barve v Bohinjski Bistrici danes zastopa savinjska death/thrash/groove metal skupina Paragoria, sledijo pa ji še viking/folk metalci Skálmöld z Islandije, ki so ravno prejšnji mesec izdali svoj peti album Sorgir, škotski folk/power metalci Alestorm kot headlinerji festivala in francoski avantgardni projekt Igorrr, ki se nam je predstavil že na letošnjem festivalu Metaldays.


Vstopnice bodo še na voljo na vhodu, in sicer znaša dnevna vstopnica 29 € ter tridnevna festivalska vstopnica 79 €. Več informacij o festivalu in nastopajočih najdete na uradni strani festivala in na Facebooku.

Časovnica:

18.30 ATREXIAL
19.35 PARAGORIA
20.50 SKÁLMÖLD
22.20 ALESTORM
00.00 IGORRR

8. 10. 2018

Savinjski thrash/death/groove metal band Paragoria je zapustil bobnar Matija Kadliček, ki je bil del zasedbe vse od festivala MetalCamp 2011.

Nasledil ga bo Bojan Beber-Vovk, ki bo prvi nastop s Paragorio odigral 29. novembra na festivalu Winter Days of Metal v Bohinjski Bistrici.

11. 9. 2018

Organizatorji festivala Winter Days of Metal so pred nedavnim dopolnili nabor nastopajočih, in sicer bodo med 29. novembrom in 2. decembrom v Bohinjski Bistrici poleg že znanih imen nastopili še domači black metalci Valuk in thrash/death/groove metalci Paragoria, beneški death metalci Membrance, belgijski death metalci Warbeast Remains in norveška blackjazz skupina Shining.

Ostali potrjeni nastopajoči so škotski folk/power metalci Alestorm, švedski black metal veljaki Marduk, francoski projekt Igorrr, ukrajinska black metal zasedba Batushka, češki goregrinderji Gutalax, norveška cover skupina Bömbers na čelu z Abbathom, finski death/black metal veterani Archgoat, islandska viking/folk metal godba Skálmöld, švedski black metalci Valkyrja, italijanska melodična black/doom metal zasedba Shores of Null, švedski progesivni/simfonični death metal band Nox Vorago, katalonski black/death metal novinci Atrexial in italijanska gothic metal skupina Animae Silentes.

Predprodaja festivalskih vstopnic se je že začela, poleg glasbenega programa pa so na voljo tudi počitniški paketi z različnimi možnostmi nastanitve. Celotna ponudba športnih in drugih prostočasnih aktivnosti (wellness in smučanje) ter nastanitev je na voljo na tej povezavi.

5. 7. 2018

Le še poldrugi dan nas loči od festivala Metaljot Raspaljot, ki se bo tokrat odvijal na prostem – pod šotorom na graščinskem dvorišču v Laškem. Vstopnice po predprodajni ceni so na voljo le še danes, in sicer prek On Parole, sistema www.olaii.com, v vseh trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

Kot na vseh koncertih Metaljot Raspaljot do zdaj bodo poleg bogatega koncertnega programa v ponudbi tudi izbrana butična piva Green Gold Brewing in koktajli, da ne bomo lačni, pa bo na festivalu skrbela Brunarca Laško. Po koncu festivala vozi vlak ob 1.57 v smeri Maribora in ob 2.24 v smeri Ljubljane, sicer pa so v neposredni bližini prizorišča in na nasprotnem bregu Savinje na voljo brezplačna parkirišča. Več o nastopajočih in samem festivalu lahko izveste na Facebooku ali v našem napovedniku.

Časovnica je naslednja:

16.00 vrata
17.00–17.30 Valuk
17.40–18.10 Sarcom
18.20–18.50 Panikk
19.10–19.50 Kaoz
20.10–20.50 Paragoria
21.10–22.10 Noctiferia
22.30–23.20 Interceptor (Zadnji koncert!)
23.40–01.00 Decapitated

8. 6. 2018

"Presenečenje! Že tako odličnem programu smo dodali še ene in edine Interceptor! Gre za zgodovinski trenutek, saj verjeli ali ne, največji slovenski metal zasedbi Noctiferia in Interceptor še nikdar nista nastopili na istem odru!"

Tako je organizator najavil še zadnjo skupino, ki se je pridružila postavi prve izvedbe festivala Metaljot Raspaljot na prostem. Ta bo 6. julija potekal na Graščinskem dvorišču v Laškem z bandi Decapitated, Valuk, Panikk, Noctiferio, Paragoria, Kaoz, Sarcom in Interceptor.

Več informacij o festivalu in nastopajočih najdete na Facebooku ali v našem napovedniku.

 

24. 5. 2018

Metaljot Raspaljot open air se vztrajno bliža in organizatorji so razkrili še zadnje tri skupine, ki bodo 6. julija nastopile na Graščinskem dvorišču v Laškem skupaj z DecapitatedValukPanikk in Noctiferio. To so savinjska tehnična death/thrash/groove metal zasedba Paragoria, velenjski thrasherji Kaoz in metliški death/groove metalci Sarcom.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji prek On Parolesistema Olaii, v vseh trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV po vsej Sloveniji. Več o samem festivalu in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

6. 4. 2018

Na zadnjem MetalPatriotu v tej sezoni, ki se bo 5. maja zaključila v novomeškem LokalPatriotu, bodo nastopile skupine Paragoria, Sarcom in Omega Sun.

Prvaki death/thrash/groove metala Paragoria se po dobrih dveh letih zatišja vračajo na odre in v letošnjem letu načrtujejo samo 3 koncerte, na katerih bodo predstavili nov avtorski material. Sarcom so »jezni Belokranjci«, ki preigravajo groove/death metal in so decembra praznovali 20. obletnico delovanja, medtem ko bo koprska doom metal/stoner rock zasedba Omega Sun dolenjskemu občinstvu v živo predstavila lani izdani prvenec Opium for the Masses, ki ga je založba On Parole pred nedavnim izdala tudi na vinilu.

Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete v našem napovedniku in na Facebooku.

6. 3. 2018

Zaradi službenih obveznosti so Paragoria žal morali odpovedati nastop na festivalu Fuck Off Commercial v Šeščah. Organizator išče band, ki bi želel 28. 4. 2018 nastopiti skupaj z Interceptor, Marax in Fuck Logic. Vsi zainteresirani naj pokličejo na 041 836 474.

15. 1. 2016

In The Crossfire iz Laškega so objavili skladbi Chokehold in All Bets Are Off s prihajajoče remasterizirane verzije aktualnega EP-ja Vae Victis, ki naj bi bil na voljo v kratkem.

Skupino lahko danes zvečer v živo ujamete na Dirty Skunks Festu v Orto Baru, kjer bodo nastopili tudi Panikk, Curse Of Instinct, Paragoria, Final Approach, Jegulja in številni drugi.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana