Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 7. 2022

Metaldays je praktično za vogalom, v preteklih tednih in dneh pa so organizatorji delili kar nekaj informacij, ki so strnjene v nadaljevanju.

Zaradi gradnje obvoznice, ki bo speljana čez del festivalskega območja, letos med 23. 7. in 30. 7. 2022 velja drugačen režim parkiranja. Več informacij je na voljo tukaj.

Plačilne kartice MetalDays boste lahko letos polnili tudi prek aplikacije, v kateri lahko spremljate porabo, nakazila in ažuriran razpored nastopajočih. Poleg tega bo letos v ponudbi MetalDays pivo Boginja (black ipa), ki ga vari pivovarna Bevog.

Kar se tiče nastopajočih, so nastop na letošnji izvedbi odpovedali Jegulja, Molassess in Obsidious. Zamenjali jih bodo Siderean, Carnal Diafragma in Darvaza.

20. 11. 2019

Založba On Parole je ob 10. obletnici spletne trgovine pripravila posebno ponudbo, in sicer pravijo:

"Mineva 10 let odkar deluje On Parole spletna trgovina. Obletnico smo izkoristili za revizijo skladišča. Z leti se nam je na zalogi nabralo kar nekah artiklov, ki so tam obležali zaradi preveč ambiciozne nabave ali pa kakega drugega razloga.

Do konca leta se bomo tako igrali igrico :) Ta teden smo namreč za 10% znižali ceno 450 artiklom. Naslednji teden bom tistim, ki so ostali, znižanje povečali na 20% in za vsakega prodanega dodali novega znižanega za 10%. Tako bomo nadaljevali do novega leta.

Ker je količina artiklov omejena, je na vas, da presodite ali boste čakali na večje znižanje in tvegali, da vam kdo kaj spelje :)

P.S.: Vsi artikli so na zalogi, zato odpošljemo še isti ali naslednji dan. Dobra novice za vse, ki iščete darıla v zadnjem hipu!

Več o naši ponudbi najdete na: www.on-parole.com"

24. 6. 2019

Bliža se Metaljot Raspaljot Open Air in organizatorji pošiljajo naslednje sporočilo:

Nekaj o lanski ediciji festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Lanska edicija festivala je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece, ki pa ima zares bogato zgodovino in tradicijo, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma, pa vse do gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala, so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Opis letošnje edicije festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je logično nadaljevanje, da letos festival še nadgradimo, tako bosta letos nosilca programa kar dva. V veliko čast nam je, da bomo ekskluzivno ob 40-letnici skupine, gostili največjo heavy metal/hard rock zasefbo v Sloveniji, če ne kar na prostoru bivše Jugoslavije – POMARNAČO! Drugi nosilec programa, so svetovni death metal velikani, nizozemci SINISTER! Sinister veljajo za ene od svetovnih pionirjev v svojem žanru in band, ki v metal sceni velja za enega boljših in bolj prepričljivih »live« bandov! Za pravo dozo thrash metala, bodo poskrbeli največji slovenski thrash metalci ERUPTION, za vse ljubitelje black metala, iz Srbije prihaja, verjetno njihov največji metal band THE STONE, ki je v underground black metal vodah, tudi eden bolj zaželjenih v tem delu Evrope, po enem letu koncertiranja v tujini, se nam bodo predstavili trenutno največji slovenski black metalci CVINGER, ki pa nam bodo predstavili tudi nekaj svežega materiala. Za največjo senzacijo v zadnjem obdobju prav gotovo veljajo ljubljanski heavy metalci SKYEYE, za slovenske groove/djent/progressive death metal prvake v Sloveniji, pa veljajo MORYWA, ki vas s svojo energijo prav gotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Tudi letos bo idilična lokacija starega graščinskega dvorišča, kjer poteka festival, v celoti prekrita s streho, tako da nam vreme ne bo prišlo do živega! Poskrbljeno bo za veliko udobje (klopi, mize, senca, prostor), tudi letos pa bo v ponudbi odlična hrana, koktajli, craft in lager piva in še marsikaj in sicer po zelo ugodnih cenah (isto kot lani).

Lokacija festivala, parkiranje, kako do Laškega?
Festival poteka v starem mestnem jedru v Laškem, na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, v času festivala pa je v neposredni bližini na voljo tudi dovolj prezplačnega parkirnega prostora. Laško je dobro in praktično locirano, tako da je lahko dostopno praktično s celotne Slovenije. Pred in po festivalu so odlične povezave vlakov prav v vse smeri, tako da močno priporočamo, da se poslužite prevoza z vlakom.

Ostalo obfestivalsko dogajanje
Laško je prečudovito srednjeveško mestece, ki pa ima zelo bogato zgodovino, tradicijo in kulturo. Verjetno je odveč omeniti, da je v Laškem bila prva pivovarna na Slovenskem, da ima Laško bogato tradicijo zdraviliškega turizma, vsekakor si splača vzeti čas tudi za kakšen sprehod po starem mestnem jedru, po katerem izmed čudovitih parkov, ali pa da obiščete naprimer grad, ki so ga zgradili Celjski Grofje. To je le peščica stvari, za več informacij obiščite Laško.info.

Ostalo:
+ odlične povezave vlakov
+ celotno prizorišče pod streho (slabo vreme ni faktor)
+ nizke cene
+ free parking
+ stojnice
+ odlična hrana
+ lager in craft piva
+ udobje
+ koktajli in različna žganja


▬▬▬▬▬
Lineup
▬▬▬▬▬
SINISTER (Nizozemska)
death metal

POMARANČA
heavy metal/hard rock

THE STONE (Srbija)
black metal

ERUPTION
thrash metal

CVINGER
black metal
 
SKYEYE
heavy metal

MORYWA
death metal/djent/progressive


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Predprodaja vstopnic
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cena vstopnice:
early bird vstopnice 22 € (razprodane)
redna prodaja 25 €
na dan festivala 28 €

Spletna predprodaja: www.olaii.com

Fizičen nakup vstopnic je mogoč na vseh bencinskih servisih OMV in v vseh trafikah 3DVA.


Vstopnico lahko z malo sreče dobite tudi v Paranoidovi nagradni igri!

5. 7. 2018

Le še poldrugi dan nas loči od festivala Metaljot Raspaljot, ki se bo tokrat odvijal na prostem – pod šotorom na graščinskem dvorišču v Laškem. Vstopnice po predprodajni ceni so na voljo le še danes, in sicer prek On Parole, sistema www.olaii.com, v vseh trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

Kot na vseh koncertih Metaljot Raspaljot do zdaj bodo poleg bogatega koncertnega programa v ponudbi tudi izbrana butična piva Green Gold Brewing in koktajli, da ne bomo lačni, pa bo na festivalu skrbela Brunarca Laško. Po koncu festivala vozi vlak ob 1.57 v smeri Maribora in ob 2.24 v smeri Ljubljane, sicer pa so v neposredni bližini prizorišča in na nasprotnem bregu Savinje na voljo brezplačna parkirišča. Več o nastopajočih in samem festivalu lahko izveste na Facebooku ali v našem napovedniku.

Časovnica je naslednja:

16.00 vrata
17.00–17.30 Valuk
17.40–18.10 Sarcom
18.20–18.50 Panikk
19.10–19.50 Kaoz
20.10–20.50 Paragoria
21.10–22.10 Noctiferia
22.30–23.20 Interceptor (Zadnji koncert!)
23.40–01.00 Decapitated

4. 11. 2016

Blejska black metal zasedba Nephrolith vabi na premierno poslušanje novega albuma Paleness of the Bled World, ki 11. novembra izide pri založbi Cursed Records. Naslednji petek zato v sodelovanju s pivovarno Carniola prirejajo na dan izida release party v Žirovnici, kjer bodo v pivnici pivovarne ob 20. uri predstavili svoj drugi dolgometražni album. Uro pred tem bodo piva v ponudbi po akcijskih "happy hour" cenah. Recenzijo albuma lahko preberete tukaj, dogodek pa lahko spremljate tudi na Facebooku.

14. 7. 2015
Že zelo pestri ponudbi nove koncerte ponudbe pod okriljem Dirty Skunks so se pridružili še Carnifex. Deathcore manijaki se bodo namreč le nekaj mesecev po obisku na Metaldays, natančneje 12. decembra, ustavili v Gala Hali v Ljubljani. Družbo jim bodo delali še Within The Ruins, Fallujah in The Last Ten Seconds Of Life. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
25. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Po tem ko smo lansko leto v akcijsko ponudbo uvedli češko pivo Bernard, se od danes dalje šank Orto Bara lahko pohvali tudi z nadvse »metalskim« pivom, znanim pod imenom Trooper. Ta bo premierno na voljo nocoj, na otvoritvi III. koncertne sezone Kadilnice Of Death.
Poleg članskih izkaznic za novo sezono bodo na šanku Kadilnice naprodaj tudi vstopnice za prihajajoče koncerte Dirty Skunks, pri DJ mizi pa boste lahko dobili tudi brezplačne koncertne plakate.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
20. 2. 2014
On Parole Productions sporočajo "Novo v On Parole Shopu: festivalske vstopnice. Za zdaj Metaldays in Punk Rock Holiday. Več kmalu.
Novosti v naši ponudbi, ki poleg festivalskih vstopnic vključujejo nekaj novih albumov in mercha, (Pozor! Novi Opeth dizajni) najdete v našem novem newsletterju.
Več o ponudbi: www.on-parole.com" /P.G./

30. 1. 2014
V novem On Parole newsletterju ta teden poleg novih albumov najdete tudi merchandise bandov Emperor, Dead Kennedys, Rise Against, Motionless In White ter Pierce The Veil. Newsletter lahko preletite na tej povezavi, več o ponudbi pa izveste na www.on-parole.com. /J.G./

Avtor: Gorjanec
18. 12. 2013
Zadnji letošnji newsletter založbe in spletne trgovina On Parole Productions prinaša nekaj novih albumov in koncertnih vstopnic (nekatere so na voljo po znižani ceni le do novega leta!). /P.G./

5. 12. 2013
On Parole Productions v novem newsletterju predstavljajo novosti v ponudbi. Največ pozornosti seveda namenjajo novemu albumu skupine Sarcasm. /P.G./

25. 11. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Spet imamo nov newsletter, tokrat z razprodajo mercha in nekaj novimi albumi.
Ta teden med novimi izdajami najdete Ghost, Artillery, Celeste, Funeral For A Friend, ... Pripravili smo tudi razprodajo merchandisea, kjer lahko izbirate med več kot 100 različnimi motivi bandov kot so Behemoth, Architects, Burzum, Alice Cooper, Cannibal Corpse, Metallica, Ministry, Godflesh, Opeth, Mastodon, Uriah Heep, Vallenfyre, ... Znižani so tudi nekateri motivi Angry Birds, Alien, American Dad, Cheech & Chong, Metal Gear Rising, Prometheus, Resident Evil, Sniper Elite in Robocop." /P.G./

14. 11. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Novi newsletter: Black Sabbath v živo, Nightwish in The Ocean. Med novimi album najdete tudi Gwar, Pro-Pain, Satan's Wrath, Russian Circles, ... Ne spreglejte dolge liste zanimivih vinil reizdaj, med njimi tudi Slayer, Gojira, Sarcofago, U.D.O., Nocturnus, Krisiun, ... V tokratnem newsletterju tudi nov merchandise Behemoth, Burzum, Nightwish in Crown The Empire." /P.G./

24. 10. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Ta teden lahko med drugim naročite tudi nove Warbringer, Korn, Monster Magnet, Paradise Lost, Convulse, Endstille, The Flower Kings, Zodiac, Monkey3, Ayreon, Epico in Zodiac. Zbiratelji vinila ne spreglejte nove plošče Satyricon in ponovnih izdaj Morbid Angel, Carcass in Dream Theater.

Prihajajoča koncertna sezona je obogatena s še enim koncertom. 1. decembra v Ljubljano prihajajo Death Angel, skupaj z Dew-Scented, Extremo in Adimiron. Vstopnice so že v prodaji, ponujamo pa tudi komplet vstopnice in nove plošče Death Angel.

Celoten newsletter se nahaja tukaj". /P.G./

11. 10. 2013
On Parole Productions sporočajo: "Spet imamo novi newsletter. Tokrat je v igri nekaj novih albumov, nov merch (vsi, ki nosite Doctorja Who, Sherlocka, Star Treck, … boste navdušeni), nekaj artiklov znižanih na par evrov in še marsikaj. Več o naši ponudbi najdete na www.on-parole.com." /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana