VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 3. 2024

Koncert Mr. Big, ki se bo odvil 4. aprila v Kino Šiška, je razprodan. Kot predskupina bo nastopil Jared James Nichols.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2024

Poljski folk metalci Cronica in italijanski simfonični epic metalci Cremisi se bodo aprila podali na skupno turnejo, ki jo bodo začeli v Sloveniji, in sicer 17. aprila v mariborski Dvorani Gustaf. Kot domača predskupina bodo nastopili prekmurski simfonični black metalci Dark Sphere.

Ostale datume skupne turneje najdete na sliki.

26. 2. 2024

Domači Dickless Tracy bodo 20. aprila nastopili kot predskupina avstrijskemu bandu Schirenc plays Pungent Stench, ki je nekakšen naslednik legendarne avstrijske death metal skupine Pungent Stench. Koncert se bo odvil v avstrijskem mestu Wolfsberg, poleg omenjenih bandov bodo nastopili še avstrijski Behind The Nails. Več informacij, vključno s povezavo do prodaje vstopnic, najdete v našem Napovedniku.

5. 1. 2024

Izolski stonerji Omega Sun vabijo na »release party« najnovejšega albuma z naslovom Roadkill. Koncert se bo odvil naslednjo soboto, 13. januarja, v koprskem CMK-ju, kot predskupina bodo nastopili BibliBan.

15. 11. 2023

Ljubljanski stoner progresivci Ambra so objavili še drugi live posnetek, tokrat za pesem Void s prihajajočega albuma, ki je trenutno še v izdelavi.

Sicer pa imate danes možnost, da zasedbo ujamete v živo, ko bo nastopila v ljubljanskem klubu Channel Zero kot predskupina heavy stonerjev Goodsleep.

18. 10. 2023

7. novembra bodo v Cvetličarni skupaj z The Dead Daisies nastopili Jelusick. Gre za mednarodno zasedbo, ki jo vodi znani hrvaški vokalist in multiinstrumentalist Dino Jelusić.

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2023

V Zagreb prihajajo britanske post punk/goth rock legende The March Violets. To bo njihov prvi nastop na Hrvaškem sploh, spremljali pa jih bodo The Bellwether Syndicate, legendarna ameriška punk/gothic zasedba iz Los Angelesa. Kot predskupina bodo nastopili darkerji Phantasmagoria, ki letos praznujejo 35. obletnico delovanja.

Več o dogodku najdete na Facebooku.

19. 9. 2023

Angleški simfonični/melodični death metalci Ghosts of Atlantis so posneli animirani videospot za pesem The Lycaon King, ki je del prihajajočega drugega albuma Riddles of the Sycophants, ki bo izšel 27. oktobra pri Hammerheart Records.

Zasedba se bo jeseni kot predskupina pridružila evropski turneji Fear Factory. Nam najbližje se bo karavana ustavila 19. novembra v Trevisu in 21. novembra v Gradcu. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

13. 9. 2023

11. aprila se bo v ljubljanski Cvetličarni odvil gothic spektakel, saj se bo v okviru svoje pomladne evropske turneje v prestolnici ustavil Ville Valo s svojim novim projektom VV.

Ville Valo, sicer najbolj znan kot idejni vodja gothic rock zasedbe H.I.M., bo na turneji predstavljal album Neon Noir, a 50 % programa bo vseeno sestavljenega iz uspešnic prej omenjene finske zasedbe.

Vstopnice bodo na prodaj od tega petka, 15. septembra, in sicer po ceni 42 EUR, medtem ko boste na dan koncerta zanjo odšteli 47 EUR. Kot predskupina bodo na dogodku nastopili londonski darkerji Zetra, več o samem dogodku pa boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2023

Italijanski heavy/speed metalci Tytus se pripravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo med 7. in 16. septembrom odigrali devet koncertov, od tega tudi enega v Sloveniji, in sicer 15. septembra v Klubu Gromka. Na petih od teh koncertov bodo nastopili kot predskupina Night Demon, v Ljubljani pa bodo nastopili kot headlinerji v družbi domačih Britof.

23. 8. 2023

Velenjski kolektiv Železni Aktivizem se izjemoma seli v Ljubljano, kjer bo 4. septembra v klubu Channel Zero gostil power violence/grindcore zasedbo Escuela Grind. Kot predskupina bodo nastopili domači Dead Corcoras.

23. 8. 2023

Domači Cowboys From Hell bodo ponovno v živo predstavili nov videospot. Premiera videospota se bo odvila v petek, 8. septembra, v izolskem Hangar Baru, tej pa bo sledil koncert, kjer bodo kot predskupina nastopili Paranoise.

5. 7. 2023

Angleški stoner doomerji Margarita Witch Cult prihajajo 16. julija v ljubljanski KUD Channel Zero, predvozači pa bodo domači Jegulja.

Vstopnina v predprodaji znaša 10 EUR, na dan koncerta pa 13 EUR.

27. 6. 2023

Domači eksperimentalci The Canyon Observer bodo nastopili kot predskupina Američanov Imperial Triumphant v ljubljanski Gromki. Koncert se bo zgodil 31. julija.

9. 6. 2023

Belgijski drone/doom metalci Wyatt E. bodo v okviru 29. obletnice KC Pekarna naslednji teden, natančneje v četrtek, 15. junija, nastopili v mariborskem MC Pekarna. Kot predskupina bo nastopila domača hard rock/metal zasedba Los Loa.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana