Na današnji dan
2003
Gojira izdajo svoj drugi album The Link
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 5. 2023

Legendarni U.D.O. bodo avgusta izdali album Touchdown. To bo njihov 18. dolgometražec, vseboval pa bo trinajst pesmi:

Isolation Man
The Flood
The Double Dealer's Club
Fight For The Right
Forever Free
Punchline
Sad Man's Show
The Betrayer
Heroes Of Freedom
Better Start To Run
The Battle Understood
Living Hell
Touchdown

Na spodnji sliki lahko preverite datume prihajajočih evropskih nastopov velikih Nemcev.

17. 5. 2023

Corey Taylor je napovedal izid svojega drugega solo albuma, enostavno naslovljenega CMF2. Ta bo izšel 15. septembra pri BMG/Decibel Cooper Recordings. Poleg naslovov komadov je Taylor predstavil tudi prvi nov single Beyond.

The Box
Post Traumatic Blues
Talk Sick
Breath Of Fresh Smoke
Beyond
We Are The Rest
Midnight
Starmate
Sorry Me
Punchline
Someday I'll Change Your Mind
All I Want Is Hate
Dead Flies

Avtorica: Tina Urek
25. 8. 2022

Five Finger Death Punch so objavili videospot za komad Times Like These, ki je del njihovega sveže izdanega albuma Afterlife.

 

Avtorica: Tina Urek
11. 8. 2022

Speed/thrash metal legende Razor bodo 23. septembra pri Relapse Records izdali svoj novi dolgometražni album Cycle Of Contempt. Gre za njihovo prvo novo izdajo po kar 25 letih, zasedba pa je že predstavila prvi single Flames Of Hatred ter naslove komadov na ploščku:

Flames of Hatred
Jabroni
Off My Meds
A Bitter Pill
Crossed
First Rate Hate
Cycle of Contempt
Punch Your Face In
All Fist Fighting
Darkness Falls
King Shit

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2022

Five Finger Death Punch so objavili prvo skladbo AfterLife s prihajajočega albuma, ki naj bi nosil isto ime. Poleg izida singla se bodo fantje podali na daljšo turnejo po ZDA, kjer jim bodo družbo delali veterani Megadeth. Datum izida albuma žal še ni znan, komadu AfterLife pa lahko prisluhnete na tej povezavi

6. 4. 2022

Five Finger Death Punch so zaključili s snemanjem devetega studijskega albuma. Z izidom besedilnega videa za komad Brighter Side Of Grey so se nekako poslovili od zadnje izdaje F8 in napovedali, da bodo njihove prihodnje objave vsebovale pomembne informacije glede prihajajočega ploščka.

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2022

Incite bodo 25. marca pri založbi Atomic Fire Records izdali šesti studijski album, ki nosi naslov Wake up Dead in prinaša naslednje komade:

Fuck With Me (Wake Up Dead)
War Soup [feat. Max Cavalera]
Sucker Punched
Deadbeat
Mental Destruction
Built To Destroy
Stagnant
Fallen
The Aftermath
The Slaughter

5. 1. 2022

Basist Matt Snell (ex-Five Finger Death Punch) se je pridružil ameriški zasedbi Kill Devil Hill, ki sta jo ustanovila zdaj že bivša člana Vinnie Appice (Dio, ex-Black Sabbath itd.) in Rex Brown (Pantera, Down). Zasedba je v fazi zaključevanja novega albuma, ki naj bi izšel še letos.

30. 7. 2021

Temačni simfonični metalci Brundarkh so februarji letos izdali svoj prvi single Wraith Dominion. Zdaj pa z drugim singlom, ki bo izšel 4. avgusta in nosi naslov Bells of the Drowned, ponovno opozarjajo na izdajo svojega debitantskega EP-ja.

Brundarkh je ustanovil skladatelj Heino Brand, pri projektu pa z njim sodeluje še multiinstrumentalist Caleb Bingham iz Athanasia (ex-Zonaria, ex-Five Finger Death Punch).

1. 7. 2021

Armored Saint na ogled ponujajo videospot za najnovejši single Lone Wolf z aktualnega studijskega albuma Punching The Sky, izdanega oktobra lani pri založbi Metal Blade Records.

8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

18. 11. 2020

Švedski progresivci Soen napovedujejo svoj peti studijski album z naslovom Imperial, ki bo izšel 29. januarja pri založbi Silver Lining Music. Za produkcijo albuma je poskrbela skupina sama ob pomoči Inakija Marconija, medtem ko je bil za miks in mastering zadolžen Kane Churko (Ozzy Osbourne, Hellyeah, In This Moment, Five Finger Death Punch).

Spodaj si lahko ogledate tudi igrani besedilni video za prvi single Antagonist, v katerem ima glavno vlogo igralec Brendan McGowan.

Imperial prinaša naslednje skladbe:
Lumerian
Deceiver
Monarch
Illusion
Antagonist
Modesty
Dissident
Fortune

26. 10. 2020

Armored Saint predstavljajo videospot za single Missile To Gun z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Punching The Sky, ki je izšel pretekli petek pri založbi Metal Blade Records.

Tracklista albuma je sledeča:

Standing On The Shoulders Of Giants
End Of The Attention Span
Bubble
My Jurisdiction
Do Wrong To None
Lone Wolf
Missile To Gun
Fly In The Ointment
Bark, No Bite
Unfair
Never You Fret

21. 10. 2020

Armored Saint so objavili napovednik za dokumentarni film Armored Saint: The Movie, ki pripoveduje zgodbo o skupini bratov, ki je ustvarila svoj edinstven zvok in podobo na rock in metal sceni v Los Angelesu sredi 80. let. Svoja pričevanja delijo člani zasedbe John Bush (vokal), Gonzo Sandoval (bobni), Joey Vera (bas), Philip Sandoval (kitara), Jeff Duncan (kitara) in sedaj že pokojni kitarist ter ustanovni član Dave Pritchard, sodelujejo pa tudi nekateri njihovi glasbeni kolegi in sodelavci, kot so James Hetfield (Metallica), Lars Ulrich (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Brian Slagel (Metal Blade Records), Max Norman, Bill Metoyer in drugi. Dokumentarec je produciral in režiral Russell Cherrington.

Armored Saint bodo ta petek pri založbi Metal Blade izdali tudi nov studijski album z naslovom Punching The Sky.

23. 9. 2020

Armored Saint so te dni objavili videospot za skladbo Standing On The Shoulders Of Giants, drugi single s prihajajočega albuma z naslovom Punching The Sky, ki bo izšel 23. oktobra za Metal Blade Records.

Punching The Sky prinaša naslednje skladbe:
Standing On The Shoulders Of Giants
End Of The Attention Span
Bubble
My Jurisdiction
Do Wrong To None
Lone Wolf
Missile To Gun
Fly In The Ointment
Bark, No Bite
Unfair
Never You Fret

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
KONCERTI & FESTIVALI
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija